自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

朝早買左d肉碎,煮左嚟食有好大陣雪味!佢pack左好多響度,我懷疑佢用急凍肉當新鮮賣囉!有無搞錯!咁樣呃人都得!請問有咩部門可以投訴?!

終於有褲着!

男爵府

回覆:百x買既新鮮豬肉有雪藏味!

會唔會係之前一日pack咗賣唔唒嘅候機貨呀?

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

E啲天氣,就算係新鮮豬肉,都係雪住送去百佳,實都有點雪味.

伯爵府

回覆:YUKIYAN 的帖子

我都試過係超市買新鮮魚但都有雪味,所以我好少係超市買肉買魚

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我自己都係百X買, 但食唔出呀

大宅

我都發覺超市d野,無街市咁新鮮

水晶宮

引用:會唔會係之前一日pack咗賣唔唒嘅候機貨呀?

原帖由 csc_111 於 14-05-28 發表
會唔會係之前一日pack咗賣唔唒嘅候機貨呀?
好大機會

水晶宮

引用:朝早買左d肉碎,煮左嚟食有好大陣雪味!佢p

原帖由 YUKIYAN 於 14-05-28 發表
朝早買左d肉碎,煮左嚟食有好大陣雪味!佢pack左好多響度,我懷疑佢用急凍肉當新鮮賣囉!有無搞錯!咁樣呃 ...
從不買肉碎!因為唔知會溝D乜嘢肉

公爵府

BK Milk勳章

試過一次d肉好(梅),寧願街市買放急凍櫃都仲新鮮過佢

男爵府

引用:朝早買左d肉碎,煮左嚟食有好大陣雪味!佢p

原帖由 YUKIYAN 於 14-05-28 發表
朝早買左d肉碎,煮左嚟食有好大陣雪味!佢pack左好多響度,我懷疑佢用急凍肉當新鮮賣囉!有無搞錯!咁樣呃 ...
有雪味都還好, 我早兩日買....臭既

男爵府

回覆:null

我老公話pk既豬肉有蘇味,
我自此吾買

侯爵府

DHA勳章

之前bk都有人講過
同我覺得pk d肉無味

男爵府

PK 有兩種豬,一種平D 應該係大陸豬有陣穌味,另一種本地農場豬貴少少無味。

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 YUKIYAN 於 14-05-28 發表朝

原帖由 我阿廉廉 於 14-05-28 發表
從不買肉碎!因為唔知會溝D乜嘢肉
以前會買,但聽人講過(係入面做),碎肉唔會洗左先攪
基本依家唔會買肉類

珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

公爵府

牛年勳章

今個星期買左一㳄肉碎,一㳄瘦肉,(唔係同一日買)兩㳄都係中午買,晚上由雪柜拎出來,竟然出水,一煮仲有陣怪味,唔敢買第三次了

首頁

尾頁

跳至