美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

我本身係家族遺傳的啤梨身型,即使幾瘦都好,大patpat肥大脾都無離開過我。

而家年過30,新陳代謝更慢,工作關係又多外食,於是肥膏越積越多,越積越厚

於是有抽脂呢個念頭

我之前曾在台灣做雙眼皮手術,外地做手術好處係做完無人知,因為幾日大部份瘀都去晒。而我本身係內雙眼皮,眼皮做得不誇張,所以我屋企人也不發覺,只係覺得我化妝進步了

基於雙眼皮手術成功,我又想去返台灣抽脂,但請唔到咁多日假,於是我就搵左一間算幾平的抽脂。

我5月11日透過fb諮詢左,就同醫生講,越快做越好,因為我驚遲做我會縮沙。佢俾左個期我,係5月22日,做大腿內外側抽脂,馬位,收臀線,上下腹,環腰。收費6萬以內。

5月22日當日去到診所,醫生就幫我檢查身體,量下心跳血壓咁,之得姑娘就幫我吊止痛,食d葯,換衫,影相,度呎吋,之後醫生就會來畫位。

畫完,就入手術室,超緊張,因為我又係無講俾人知,無人陪。因為係局部麻醉,醫生就叫帶埋手機入去玩啦

消毒之後就開始打麻醉藥,有d部位打葯係唔痛,有d部位係幾痛,我唔挨得痛,我係度亂叫,藥效開始佢就係我身上篤d洞啦,之後,就feel到有支野係我身上穿來穿去,穿入去都重有打麻葯,之後打散脂肪,跟住d脂肪就係個支野度啜出來。

我首先就趴係度做左大腿外側,收臀線,後腰,即call機位

做完呢幾part,我就俾佢地用繃帶紥住,休息下去廁所飲下水,之後又返手術室,訓係度,做埋上下腹前面腰。

一路做,醫生一路會話,好多呀,好純呀,好多脂肪呀我知,唔洗提我,佢又話嘩!抽左好多,你洗唔洗影相。我認我大patpat大肚腩,但唔洗成日提住。

之後,因為同一日不能用太多麻葯,醫生不肯幫我做大腿內側,要等下一次,於是就約左5月30日做埋大腿內側。

cutephoebe  我pm左你啦  發表於 14-6-4 14:01
8-)

侯爵府

回覆:我去左抽脂🙊🙈🙉

篤左洞的位置,鏠了一針,診所又準備了葯包俾我,休息左陣就走啦。篤了洞的位已蓋左厚敷料,封左膠,又著左緊身衣褲,點知patpat有個洞漏水,急急腳用診所預備的敷料再墊厚吸左d血水,再上路回家。第一日做完就真係唔痛,第二日就嘿。。。。

第二日麻葯過晒,成條腰都酸痛,腳又痛,行到衰過大肚婆,呢個時間要戒海鮮戒生野。日日換紗布洗傷口,因為有d傷口係後面,真係扭晒腰先換到葯,成身換一紗布,我就要成粒鐘,成身汗,沖完涼等如無涼,要再抹身。不過都行得走得,係行得慢d衰d似企鵝。

第三,四日都係放假,第五日我就返工了。行得好左,但係都係慢,我就話我m痛唔舒服,都無人懷疑。

只係最大問題係抽左大腿外側,去廁所係不能坐廁板,會好痛。

但係郁動係無問題,因為抽脂係抽左肌肉同皮之間的脂肪,唔壓落去係唔痛,坐sofa坐office chair係唔痛,訓床唔痛,但坐硬硬的廁板係好痛。

小便無影凳咁小係無問題,但大大就要坐,不過係坐個一下同起個一下痛。

8-)

侯爵府

跟住到5月30日,我再去抽大腿內側,我問醫生,抽大腿內側坐廁所痛不痛,佢話唔痛,話我又唔係抽patpat....

今次好快抽完,因為抽一part,抽個陣同醫生姑娘吹水發現有人係bk開post講抽脂,我即刻俾醫生睇,問佢係咪搵打手,我話佢個打手好打手,好渣,佢死都話無,重話唔知乜係bk

抽完之後,我就覺得。。。好似抽得好少咁,因為我睇人地的post,都係抽到好多的,但係醫生同姑娘話我已經抽好多啦。

抽完內側後,第一日又係無乜點痛,重可以同朋友食飯,但係今次d洞又係有漏水,好彩2次都著黑褲。

今次第二日就返工,都好彩行得走得,內側係可以坐到廁所唔痛。而且未開始腫時,我見到大腿中間有條(那)係我從未見過。

不過,今日第三日,開始腫,我又睇唔到到條(那),要等幾個月,皮膚收縮左先再見了

8-)

侯爵府

而家要著束衣束褲,又熱,又痛,有時覺得好慘,自己衰,無啦啦整撻那,食肥自己又去抽脂。又傷身又痛,但自問係真係點瘦都唔瘦到大脾,希望抽完自己好好控制體重,唔好又肥返。

而家每逢好痛時,同埋想食肥野時,我就睇相,睇返自己抽出來個2桶脂肪警惕自己。

8-)

大宅

回覆:二小姐 的帖子

勇氣可嘉。。

伯爵府

有無相睇下a

侯爵府

引用:勇氣可嘉。。

原帖由 geekgeek 於 14-06-01 發表
勇氣可嘉。。
我多唔多謝你好

8-)

大宅

引用:Quote:原帖由 geekgeek 於 14-06-01 發表勇

原帖由 二小姐 於 14-06-01 發表
我多唔多謝你好
Nono....真心的。。。
我四十pat

侯爵府

引用:有無相睇下a

原帖由 koey_0611 於 14-06-01 發表
有無相睇下a
術前相係醫生度,術後相就未有成果,要等最少一個月,本身諗住唔出post,驚俾人知,但自己又好想同人share下。

我有2桶脂肪相,但唔知post出來會唔會太血腥。

8-)

侯爵府

引用:Quote:原帖由 二小姐 於 14-06-01 發表我多

原帖由 geekgeek 於 14-06-01 發表
Nono....真心的。。。
我四十pat
我大patpat肥脾係遺傳,我阿媽阿姨全部都係,一定唔會失散。

不過抽脂無想像中痛。我抽咁多叫俾d優惠,醫生送左2星期減肥葯過我,又話送美白針,不過美白針我無要。

8-)

大宅

請問你係咪系香港抽?有冇做將d脂肪放返個胸度?醫生有冇講要幾耐可以見到成效,抽咁多可以瘦幾多吋呢?可以pm係邊樹做嗎?

侯爵府

引用:請問你係咪系香港抽

原帖由 pm-11 於 14-06-01 發表
請問你係咪系香港抽?有冇做將d脂肪放返個胸度?醫生有冇講要幾耐可以見到成效,抽咁多可以瘦幾多吋呢?可以pm ...
可以放係胸呀,我趴係度做時見到有部離心機,問醫生,佢話你想放胸呀,遲左啦,一早講呀嘛

不過我話我唔洗,醫生目測我有b至c cup...所以我無問打返入胸的詳情

8-)

侯爵府

各位不用pm我睇相,我post出來
唔好笑我肥

chanelho2001  乜原來抽出來的脂係咁架?  發表於 14-7-2 14:34
8-)

侯爵府

深色d個桶有1100cc多dd,係第一日抽
淺色d個桶有550cc,只係大腿內側

我發覺脂肪色有d唔同,睇過台灣整型醫師邱正宏係節目講,脂肪分白色脂肪和褐色脂肪,白色脂肪係比較硬和難減,褐色脂肪係比較可消耗的,我大脾內側係白色脂肪

8-)

大宅

回覆 二小姐 的帖子

二小姐,
可否pm我你抽脂地方, 因為我想移細條34吋既士啤肽, 謝謝!

侯爵府

引用:回覆 二小姐 的帖子二小姐,可否pm我你抽脂

原帖由 laumummy 於 14-06-01 發表

回覆 二小姐 的帖子
我pm左你,一齊傾下,我而家等緊收縮都好緊張,日日搽喜療妥。

8-)

侯爵府

引用:請問你係咪系香港抽

原帖由 pm-11 於 14-06-01 發表
請問你係咪系香港抽?有冇做將d脂肪放返個胸度?醫生有冇講要幾耐可以見到成效,抽咁多可以瘦幾多吋呢?可以pm ...
都pm左你

8-)

大宅

回覆 二小姐 的帖子

祝你好快成為位苗條淑女

侯爵府

引用:回覆 二小姐 的帖子祝你好快成為位苗條淑女

原帖由 laumummy 於 14-06-01 發表
回覆 二小姐 的帖子

祝你好快成為位苗條淑女
我好緊張瘦唔到,好神經質,問個姑娘唔知今次瘦唔瘦到,佢o咀話抽都瘦唔到咩

我而家問緊醫生俾返術前相我,我自己想夠一個月比較下,我好驚錢又洗左,又瘦唔到

Jm有details野pm傾

8-)

大宅

我抽過成個下半身,生完乜都無哂,我只記得好痛,好瘀,之後又要做機修型,用左好多錢!前後都用左40萬。

missccc  嘩,咁貴,真有錢  發表於 14-6-2 06:23
mse999    發表於 14-6-1 22:21

首頁
12345...7

尾頁

跳至