自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

噚日下午5:36, 有個女人用21157264嘅電話打嚟, 知道我姓乜, 話之前响渣打做, 問我有冇興趣貸款, 我問佢點解知道我D資料,
佢話: 我咪話我之前响渣打做, 所以咪有你資料囉!
我問: 吓! 咁你轉咗公司可以用返舊公司D資料打俾客嘅咩?
佢話: 可以架! 咁你有冇咭數或者樓想按揭?
我話冇, 佢仲想sell, 之後我話唔洗佢先死死哋氣收線

今日下午3:49, 又有個女人(o靚妹聲) 用34231836嘅電話打嚟, 知道我姓乜, 話自己姓X(我冇為意個姓), 又話之前响滙豐做, 我問: 點解你會知道我D資料?
佢話: 我咪話我之前响滙豐做, 所以咪有你資料囉!
我話: 我冇用過滙豐架喎, 你冇可能有我D資料
佢話: 可能之前有打過俾你咪知囉!
我話: 冇可能, 點解你知我個姓?
佢話: 咁人哋打過俾你, 你講咪知囉!
我話: 冇可能囉, 我係唔會無啦啦講我個姓俾人知, 你哋係邊間公司?
佢話: 我點解要話你知呀?
我話: 吓! 你打嚟又知我資料, 我唔可以問你係邊間公司架, 阿姐?
佢好寸咁話: 咁我唔話俾你知, 咁你又可以點吖, 阿姐! 你洗唔洗咁惡呀, 阿姐!
我話: 咁你哋有我資料, 我唔可以問你係邊間公司嘅咩?
佢話: 我唔可以打俾你嘅咩, 阿姐! 你洗唔洗咁惡呀, 阿姐!
我話: 我唔明點解你打俾我又唔講你係邊間公司啫, 你洗唔洗不停用返我嗰句"阿姐"呀!
我興到呢...
我話: 你可唔可以叫你經理聽?
佢好casual咁向後面大嗌"經理, 叫你聽喎!"
之後就一個o靚仔聲話: 有咩可以幫到你?
我話: 你哋點解你會知道我D資料?
經理: 因為之前阿X小姐(聽唔清個姓) 响滙豐做, 所以有你資料
我話: 冇可能, 我冇用過滙豐架喎
佢又係嗰兩篤屁: 咁人哋打過俾你, 你講咪知囉...
咁我話: 頭先嗰位小姐D態度好有問題, 我問你哋係咩公司, 佢又唔答我, 仲不停用返我句"阿姐"嚟答我, 我唔知你會唔話返佢囉! 你哋究竟係邊間公司?
經理(態度好不屑哋笑): 我梗係可以話返佢啦! 我哋係財務管理公司
我話: 咩嘢財務管理公司?
經理: 我哋係財務管理公司, 想問你有冇興趣貸款啫
我話: 就咁叫財務管理公司? 冇名架?
經理: XX
我話: 咩名嘩?
經理: CA
我話: CA for咩? 就咁叫CA呀?
經理: 係呀
我話: 你哋點解有我D資料, 嗰位小姐又唔答我係咩公司呢?
經理: 我哋有你咩資料呀? 你依家有乜損失先?
我話: 我未知有乜損失, 不過你哋咁樣好騷擾
經理: 咁阿X小姐(佢講緊我) 你嘅態度都有問題啦, 你依家有乜損失呀? 我哋淨係有你個姓同電話, 可以用D資料做乜呀? 我唔明你點解咁惡囉!
我話: 係佢唔講你哋咩公司我先咁咋, 我有幾惡呀?
經理: 我哋有電話錄音架嘛! (但佢係未聽錄音就話我惡先囉!)
我話: 咁你自己聽返先啦
之後收線

轉頭4:01分, 又一個21524558打嚟, 我唔出聲, 佢又唔出聲,
終於我話: 喂
佢: 請問係咪XXX(我全名)
我: 邊位?
佢: 我係頭先嗰位經理, 我想問你有冇興趣貸款啫
擺明挑"引"
我: 你覺得我會幫襯你咩?
佢: 唔好講D冇營養嘅說話啦...
我: 你想揾生意, 打俾第二個啦
佢: 我係要打俾你得唔得
我: 你點稱呼呀?
佢: 我姓郭
我: 全名點稱呼呀?
佢: 我冇需要話你知囉
我: 你有我全名, 但我又唔可以知你全名, 咁我有需要打去你公司點揾到你呀?
佢唔答我
我: 你打俾我有咩營養呀, 你都係想做生意啫, 唔好嘥時間啦, 揾第二個啦
佢仲好輕挑咁講咩營養唔營養嗰D說話, 我都唔記得咁多
最後都唔收線, 講到我耐佢唔何咁,
咁我話:咁有可唔可以報警呀?
佢仲好寸咁: 可以, 你咪報警囉!
我: 咪好吖, 你等我一陣
佢dead air 2秒後: 好吖, 多謝你嘅電話!

激死我! 佢用第二個電話特登打嚟挑"引"我, 我特登講我知佢哋知我全名! 我驚佢哋有我地址o添呀!
我有咩可以做呀?

coolwinnie  無謂嬲,下次直接cut線  發表於 14-6-6 01:56

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:被人用電話騷擾, 知道我個人資料

我係你跟本唔會用咁既態度同佢地講野 分分鐘比人玩死你
我一收到咁既call就講唔需要再收線然後block電話

amymak888  Me2  發表於 14-6-6 01:59
longlongchen  me too  發表於 14-6-6 01:03
longyiu  me2  發表於 14-6-5 22:52
小bie豬  Agree,仲同佢地講咁鬼多野  發表於 14-6-5 21:54

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

小熊來電

ngannatalie  小熊來電未有呢幾個no. 嘅資料, 我已回報上小熊  發表於 14-6-5 17:57
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

侯爵府

環保接龍勳章

回覆 小豬澄 的帖子

佢哋連續兩日打嚟, 不同no. 仲要小熊來電未有呢幾個no. 嘅資料

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:回覆 小豬澄 的帖子佢哋連續兩日打嚟, 不同

原帖由 ngannatalie 於 14-06-05 發表
回覆 小豬澄 的帖子

佢哋連續兩日打嚟, 不同no. 仲要小熊來電未有呢幾個no. 嘅資料
見一個block一個 我直頭用電話個隻block

大宅

佢地當然唔岩,但樓主你都好搞笑,講咁多做乜,一早cut線加黑名單

starz~  笑死我  發表於 14-6-6 01:39
kuromi_kuromi  X6  發表於 14-6-6 01:26
Keithm1023  X5  發表於 14-6-6 01:20
jpangel  ×4  發表於 14-6-6 00:57
丫雅  x3  發表於 14-6-5 21:53
fannychan1213  x2  發表於 14-6-5 18:25

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

侯爵府

嘥氣

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

呢D電話無謂SAI氣講咁多 通常我直接CUT線

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係唔駛同佢哋講多, 我一聽到啲39547電話連回佢話都唔會就收線。

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:我係你跟本唔會用咁既態度同佢地講野 分分

原帖由 小豬澄 於 14-06-05 發表
我係你跟本唔會用咁既態度同佢地講野 分分鐘比人玩死你
我一收到咁既call就講唔需要再收線然後block電話
...
同呢d 人講野簡直哂時間,block 咗佢睇佢有幾多條線打嚟

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

ngannatalie 發表於 14-6-5 17:57
回覆 小豬澄 的帖子

你可以UPDATE上小熊 同埋我好衰的 唔識既電話我多數唔聽 有野自然會留言

talkative  我都係  發表於 14-6-6 00:43
megumiyu  Me 2!  發表於 14-6-5 21:37
catcatcat549  agree  發表於 14-6-5 20:54
sfmeow  Agree!!  發表於 14-6-5 20:49
ema0128  x2   發表於 14-6-5 19:28

侯爵府

環保接龍勳章

回覆 RSG媽媽 的帖子

我upate咗上去喇! 但佢哋有好多唔同no.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:ngannatalie 發表於 14-6-5 17:57 回

原帖由 RSG媽媽 於 14-06-05 發表
你可以UPDATE上小熊 同埋我好衰的 唔識既電話我多數唔聽 有野自然會留言
我都會up上去 同時再block

ngannatalie  已做  發表於 14-6-5 18:34

珍珠宮

逢親呢啲電話,我都會話唔使喇,唔該!跟住收線

muihsu  Me too,仲要加多句,辛苦晒  發表於 14-6-5 22:14

水晶宮

一早就應該收線。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你在明 佢在暗 係你先會同佢嘈咁耐
一早應該收佢線啦!
佢要玩你半夜叫你屙夜尿添呀!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

有依D電話...3句就收線啦...
我:喂..
人地:請問係咪XXX
我:乜事?
人地:我地係XX公司(只要係冇聽過冇用過..或者唔知佢UP乜)..
我:唔駛啦..(CUT線)

重點會同佢講乜多...

依個年代真係冇乜私隱...根本乜公司都係度賣緊個人資料.
所以我都好樂意參加抽獎,入乜會乜會時出賣自己既資料換禮物...
反正都唔知比人賣左幾多次...自己賣,自己賺番D先...
而且電話我一向都係cut 線再cut線

ngannatalie    發表於 14-6-5 18:33

大宅

見到呢d電話一定唔接,無謂激親自己,亦唔想佢嘥我時間

大宅

想生BB熱投

你有意氣用事, 佢地係唔岩, 但你在明人在暗,
要玩返你既機會係好多~只有BLOCK佢
無謂浪費時間向LE D電話身上,

唔好為左D無謂人而嬲啦

BTW LE D人真係好PK

首頁

尾頁