親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

就黎去曼谷,想問各位jm有無 蚊怕水,因為我好惹蚊爬左文好耐, 都無咩資料><

同埋仲有咩防曬必掃呢?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我用普通果啲咋喎, 基本上都唔係好多蚊啦~

男爵府

我早幾次去都係用花露水加manning蚊貼咋, 都ok

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 fatmommy 的帖子

我去咗好多次曼谷都無俾蚊咬過

大宅

回覆:就去曼谷,有無蚊怕水推介?

我表達能力真係差,我其實想問曼谷有無好既蚊怕水同防曬買....

男爵府

回覆:就去曼谷,有無蚊怕水推介

我喺Big C買個呢樽Johnsons Baby嘅防蚊水,好用,又無味。好似爽膚水咁,就咁搽係皮膚身上。價錢唔記得,印象中唔貴,大約港幣$50樓下。

男爵府

回覆:就去曼谷,有無蚊怕水推介

我喺Big C買個呢樽Johnsons Baby嘅防蚊水,好用,又無味。好似爽膚水咁,就咁搽係皮膚身上。價錢唔記得,印象中唔貴,大約港幣$50樓下。

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 fatmommy 的帖子我去咗好多次曼谷都無

原帖由 stepchk 於 14-06-18 發表
回覆 fatmommy 的帖子

我去咗好多次曼谷都無俾蚊咬過
係,我去咁多次泰國都無俾蚊叮,一返香港等巴士即俾蚊叮。

首頁

尾頁

跳至