親子旅遊

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

甜姐兒 發表於 14-6-26 11:14
哦, 我的AGENT 也是CRYSTAL, 是不看馬戲, 因為我諗住第一天玩水上樂園同酒店泳池, 跟住去食飯, 唔使咁趕, ...
明白,其實我也怕唔夠時間玩晒咁多野,其實我與你的計劃差不多,第一天下午玩水,然後晚上去看馬戲,第二天才玩王國,之後就去澳門住一晚。

你打算點去橫琴酒店,我就會坐直通巴士,車票應該可以係中旅買到的。
http://www.wingleetravel.com.hk/luxian-ch.htm

大宅

甜姐兒 發表於 14-6-26 11:15
如果你唔介意, 可否收到資料EMIL之後, 給我看看, 想更加放心.
可以的。你可以看完我個email先決定都得,付款方面,我起初都唔知,用左paypal即信用咭找,因為見到網上可付款好方便,點知原來信用咭個價係會貴d的,crytsal好人,幫我攪退款,退好我先去HSBC過數,把入數紙影相what apps比佢就完成。

男爵府

你又係去澳門玩住一晚, 訂了酒店未, 幾錢? 我諗住搭金光去澳門經關口去樂園會近D, 坐巴士太耐了,
另因我老公是在澳門工作的, 所以他應該可以在澳門等我, 再一起過關.

wtwm  Good  發表於 14-6-26 11:56

大宅

甜姐兒 發表於 14-6-26 11:14
哦, 我的AGENT 也是CRYSTAL, 是不看馬戲, 因為我諗住第一天玩水上樂園同酒店泳池, 跟住去食飯, 唔使咁趕, ...

想問下你地講水上樂園係邊度???

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 11:26
明白,其實我也怕唔夠時間玩晒咁多野,其實我與你的計劃差不多,第一天下午玩水,然後晚上去看馬戲,第二天 ...
我都同CRYSTAL問緊價

大宅

甜姐兒 發表於 14-6-26 11:31
你又係去澳門玩住一晚, 訂了酒店未, 幾錢? 我諗住搭金光去澳門經關口去樂園會近D, 坐巴士太耐了,
另因我老 ...
明白,梗係等埋老公一齊去啦

大宅

mekoyo 發表於 14-6-26 12:32
想問下你地講水上樂園係邊度???
我地講緊橫琴長隆酒店新開的水上樂園,等緊JM們的報料啊!

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 11:26
明白,其實我也怕唔夠時間玩晒咁多野,其實我與你的計劃差不多,第一天下午玩水,然後晚上去看馬戲,第二天 ...
你打算點去橫琴酒店,我就會坐直通巴士,車票應該可以係中旅買到的。
http://www.wingleetravel.com.hk/luxian-ch.htm

枝枝, 你問左係咪真係買到車票未架?

大宅

sn0629 發表於 14-6-26 15:12
http://www.wingleetravel.com.hk/lux ...
剛打去問過,中旅和永東都有得賣,我仲問埋套票,一套900元10張,即$90張好似平D喎,我會用4張,你地用幾多張呢? 唔知可否SHARE呢?

大宅

枝枝 發表於 14-6-26 15:42
剛打去問過,中旅和永東都有得賣,我仲問埋套票,一套900元10張,即$90張好似平D喎,我會用4張,你地用幾多 ...

我之前都問個永東單程$130,來回$200,車程未計香港段由過關後(深圳灣)都要3.5hrs(全高速,中途不停站,職員講唔知信唔得過)
去程 : 9:45 屯門VCity發(之前仲有其他站)
回程 : 15:30酒店集合

我覺得車程太長了,中途無得去廁所,大人都可以,小朋友頂唔到.
同埋唔係好夠時間玩,
所以可擇係澳門過,
屯門往港澳碼頭 $22/每人 35分鐘
港澳碼頭往氹仔 $160/每人 1小時15分鐘
氹仔碼頭打的往蓮花口岸 $30/每程 10分鐘
口岸接駁車 $3/每人 10分鐘
過關後打的到酒店 RMB$40/每程 10分鐘
好似好轉接,但時間可以自己預,因回程太早了.如果平日去我諗OK夠時間玩.

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 15:42
剛打去問過,中旅和永東都有得賣,我仲問埋套票,一套900元10張,即$90張好似平D喎,我會用4張,你地用幾多 ...
1張是回來定單程呀?
BTW, 我仲考慮緊跟團定自由行

伯爵府

wtwm 發表於 14-6-26 16:57
我之前都問個永東單程$130,來回$200,車程未計香港段由過關後(深圳灣)都要3.5hrs(全高速,中途不停站,職員講 ...
但又唔見得快左好多喎, 你寫出來都2.5HR啦, 仲未計行呢?
屯門往港澳碼頭車程都 35分鐘啦, 仲要再行去

大宅

sn0629 發表於 14-6-26 16:58
1張是回來定單程呀?
BTW, 我仲考慮緊跟團定自由行
1張係單程的,不過不限去定返的,所以如果你來回都搭巴士,我地就岩岩好(我只是去程4張, 你來回共6張)哈哈!

不過,你們還未決定係咪自由行,慢慢問下家人先啦,我都唔趕的,我打算遲少少先買車票,我唸唔會咁快FULL掛

男爵府

枝枝, 你在BOOK了澳門酒店未, 我同CRYSTAL問緊澳門酒店的價錢.

大宅

wtwm 發表於 14-6-26 16:57
我之前都問個永東單程$130,來回$200,車程未計香港段由過關後(深圳灣)都要3.5hrs(全高速,中途不停站,職員講 ...
我明白的,帶住小朋友坐長途車係好擔心。你介紹的路線可以搭下車,搭下船,又行下,想去廁所都會找到,但我怕我帶住行理車仔,上上落落又會好辛苦,所以都係忍痛一程過,好似話車程大約兩小時,希望OK啦!

大宅

sn0629 發表於 14-6-26 17:03
但又唔見得快左好多喎, 你寫出來都2.5HR啦, 仲未計行呢?
屯門往港澳碼頭車程都 35分鐘啦, 仲要再行去
唔係快,仲貴D添,我係怕坐車耐,小朋友無得去廁所,因我小朋友仲細,同埋回程早咗的.如果我兩個大人去一定去程坐車,上車訓覺,不知幾舒服.回程就經澳門食埋DINNER先返.

枝枝  非常同意  發表於 14-6-26 17:32

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 17:17
1張係單程的,不過不限去定返的,所以如果你來回都搭巴士,我地就岩岩好(我只是去程4張, 你來回共6張)哈哈! ...
唉~ D 團又好似唔錯咁, 其實只是少左個水上樂園, 但就平成千蚊, 又包食包車, 睇到好煩, 好難決擇
個水上樂園又唔知咩款, 時間又好似好趕二日一放玩到咁多咩?
塘廈三正好正, 諗緊好冇去果個當去左D個

大宅

甜姐兒 發表於 14-6-26 17:22
枝枝, 你在BOOK了澳門酒店未, 我同CRYSTAL問緊澳門酒店的價錢.
澳門酒店,因為我媽係常客,她已經幫我拿了一晚金沙城的房,所以煩少樣又慳番D,不過我應該會找CRYSTAL幫我訂自助餐

wtwm    發表於 14-6-26 17:29

大宅

枝枝 發表於 14-6-26 17:22
我明白的,帶住小朋友坐長途車係好擔心。你介紹的路線可以搭下車,搭下船,又行下,想去廁所都會找到,但我 ...
2.5hrs一定唔得,起碼3-3.5hrs,如果係仔仔就方便好多,帶定水樽就OK

枝枝  我兩個都係囡  發表於 14-6-26 17:33

大宅

sn0629 發表於 14-6-26 17:24
唉~ D 團又好似唔錯咁, 其實只是少左個水上樂園, 但就平成千蚊, 又包食包車, 睇到好煩, 好難決擇
個水上樂 ...
其實今日我又係度研究個官網,其實都冇介紹什麼水上樂園,我估都係好細規模,同埋我總覺得住客就有得入去玩(有少少覺得被騙),而且見到訂房個價又貴左喇,真係搶錢呀! 跟團真係好吸引,但我C6唔鐘意,限時限刻,唔夠暢快喎,所以真係要睇你們一家點唸,不過都係快D決定好喇, 我相信只會越來越貴囉!

首頁
34567...11

尾頁

跳至