心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

爸爸星期六晚因急性心臟病發走左,享年61歲,響醫院搶救左四次,醫生話爸爸腦部曾經缺氧,如果再施救,都會有另一次特發心臟病,見到醫生幫你做心外壓同電擊,我同媽咪個心好痛,我地唔敢比細佬二姐睇到,我果一刻知道你今次會走,我地響床邊大叫你唔好走,唔好掉低我地,知你好努力返黎,因為醫生同你搶救左四次,你脈搏愈來愈低,你唔捨得我地,我地唔想你辛苦,同醫生協議唔比葯,媽咪講左你對我地既遺言,十分鐘後你走左。
爸,捱左大半生,你未享過福就去,我係大女覺得好遺憾,無盡齊孝道。爸爸,你響另一個世界好嗎,你走得好灑洒,好乾淨,好安詳,好似訓覺咁。我深信你人好,所以走得咁快咁安詳。爸爸,你係一個大好人,你在生果陣成日買飯比流浪者食,做義工,幫婆婆整牙托,仲記得你走之前一日先救左個伯伯,但係點解個天最後會帶左你走?點解一句說話無留低,你就走左去?我地個心好痛好痛,好唔捨得你。
爸爸,我地會睇住媽咪,會陪住佢。我知道呢幾個月會佢好難過,你地做左三十五年夫婦,佢無左個伴,好難接受,佢好難平復。
爸爸,細佬十四號放榜,你要保佑佢順利入大學。細佬心情還可以,可能你成日提佢,你會好快走,你知道自己心臟唔好,隨時病發。
爸爸,二姐好難過,你走果日下午,你地見過面,佢好難接受你走左,佢同我講你恭喜佢考晒所有會計試,全部合格,唔駛再比錢考試,你地握手,當時你手心係暖,到左夜晚急救果陣,你隻手係冰冷。佢好自責點解當時無留意你 面色唔好,佢好自責無問多句...
爸爸,你係我地最好既爸爸,你含辛如苦供我地三姊弟讀書,你比最好既野我地,由細錫到我地大,為呢個家你辛苦喇,你要去一開心既世界,你做你想做既事,唔好掛心我地,我地會好好孝順媽咪,會供細佬讀大學 。
爸爸,我們愛你。

雞嫂  take care  發表於 14-6-30 23:47

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

同意, 你爸爸絕對是個大好人先會走得安詳, 好似訓覺咁! 呢個亦係另一種福份...
你要振作, 要照顧自己, 先有足夠能力/體力去照顧媽媽同弟妹! 無限祝福!!
我曾經也經歷過突然喪親之痛, 所以我絕對明白..

大宅

BK Milk勳章

R.I.P. 好好照顧媽媽。

大宅

回覆:爸爸,我們好掛念你

Rip你爸爸一定好安慰有你3個好孩子! 加油

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你爸爸是個大好人先會走得甘安詳....R.I.P

水晶宮

不要太難過, 走得安詳舒服已是福氣了, 你也要保重啊
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

別墅

Uncle 真是大好人!! 做爸爸永遠都唔想自己子女為自己而難過的!! 佢眼見你哋個個已經長大成人, 咁生性, 我想沒有什麼放不低了!! 請好好保重,並多照顧 auntie!!

公爵府

我爸爸走左2個月,我地都好掛念佢

別墅

回覆:katherine612 的帖子

樓主,我媽走左一個月,大家一齊振作吧!

男爵府

樓主好好保重!媽媽還很需要你的支持!

大宅

趣教勳章 叻叻勳章

ring_888 發表於 14-6-30 08:45
爸爸星期六晚因急性心臟病發走左,享年61歲,響醫院搶救左四次,醫生話爸爸腦部曾經缺氧,如果再施救,都會 ... 爸爸,你係一個大好人,你在生果陣成日買飯比流浪者食,做義工,幫婆婆整牙托,仲記得你走之前一日先救左個伯伯,
RIP.....

珍珠宮

保重

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主保重啊

首頁

尾頁

跳至