自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

引用:幾個月咁細已知道係自閉症?真心問,因無深

原帖由 09729loklok 於 14-07-16 發表
幾個月咁細已知道係自閉症?
真心問,因無深究過
我第一時間都係咁諗

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

回覆:咁樣真係幫緊自己既小朋友嗎?

真係未聽過自閉可以針不過祝成功

子爵府

2018復活節勳章

回覆:咁樣真係幫緊自己既小朋友嗎

不過作為父母,只要係對個小朋友好的,我都會試

子爵府

唔係話個個都有明顯進步,但確實有中醫理論基礎,也有成功例子。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 jcjc22 於 14-07-16 發表回覆

原帖由 fionakong2008 於 14-07-16 發表
明白嘅,我當初都諗唔到要插鼻插頭,好恐怖咁,話時話吖,我覺得全身最痛係插腳跟腳眼嗰啲位,插頭都無咁痛 ...
針頭其實好爽頭痛ing去針真係正到爆

回應樓主,而家唔洗做手術,有机會較反好個channel令小朋友將來几十年既路好行d, 唔係話虐待個小朋友,係对伛好既,其實真係好正常

子爵府

fionakong2008 發表於 14-7-16 21:59
,只要我女呢世唔再病發,即刻攞我條命都無問題。

其實好多人好怕針灸,但我覺得真係唔係好痛, ...
有d位痛d,有d位唔痛,不能一概而論。
另外,頭痛可能食中藥會好d。

子爵府

針下姐,其實唔痛,痺痺地姐,細路驚當然會喊,但有千萬之一機會醫好自閉,我相信比你都會試

子爵府

畀面勳章

樓主你未做媽媽,有好多野未感受到,你寫呢段說話對你講緊嘅家長好唔公平,佢地當然覺得有幫助或有希望先咁做,我相信家長絕對係為小朋友好先咁做,用其他方法小朋友未必唔喊,好多小朋友睇醫生食藥都喊,唔通因為喊就由得佢?

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

會影響小朋友將來既野,對佢好,我都會做,就算知自己不忍,都要為佢將來設想一下

禁止訪問

男爵府

回覆:09729loklok 的帖子

幾個月又真係細d, 可能父母有, 早check早發現

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

老實, 當個小朋友連出街都難, 唔好講學習, 連情緒都好難控制, 做父母一定咩方法都會去試, 咩方法都會去做, 只求幫到個小朋友, 針灸, 係心痛架, 但真係work, 一般人好難明白

伯爵府

引用:Quote:原帖由 jcjc22 於 14-07-16 發表回覆

原帖由 fionakong2008 於 14-07-16 發表
明白嘅,我當初都諗唔到要插鼻插頭,好恐怖咁,話時話吖,我覺得全身最痛係插腳跟腳眼嗰啲位,插頭都無咁痛 ...
我插過,完全觸電彈起既感覺!!!!!!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+fionakong2008+於+14-07-16+

原帖由 cloudyjess 於 14-07-16 發表
我插過,完全觸電彈起既感覺!!!!!!
終於有人明白我講咩,並感同身受

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:幾個月咁細已知道係自閉症?真心問,因無深

原帖由 09729loklok 於 14-07-16 發表
幾個月咁細已知道係自閉症?
真心問,因無深究過
我都第一時間諗起呢個問題

男爵府

回覆:09729loklok 的帖子

我都見過有d bb做針灸,睇樣,有d似唐氏,有d就成身軟弱坐唔到,見到佢地都好慘。

伯爵府

引用:我識人真係咁樣好返,信不信由你。

原帖由 luckybaby2011 於 14-07-16 發表
我識人真係咁樣好返,信不信由你。
可唔可以俾d醫生資料我, 謝謝

luckybaby2011  唔好意思我冇問咁detail, 佢媽媽而家都唔想提佢仔細個  發表於 14-7-17 10:02

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

針灸姐,好少事喎,大把人要做手術啦,你見唔到姐

總有離別的時候

首頁

尾頁

跳至