自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本身同6299住,原本我一家四口打算年底搬,因為年底叔仔會番黎住!
點知奶奶三個月前突然過身,老爺到宜家都仲未接受到,仍然日日同我同老公講要為奶奶做乜野,叫我地去做,我地真係俾老爺搞到好大壓力!不過,唔緊要,我地一心想照顧老爺到百年歸老,只要老爺叫到咪照做!
之不過,我地唔能夠接受到同叔仔再一齊住,我叔仔係販毒放監,未入去前已經搬左,被人拉前仲有黑社會寫張紙入信箱搵佢,佢衰過好多次,所以我同老爺講明一係佢唔好返黎,一係我地搬,老爺當然唔同意,仲話我地咁做係想佢(62)死快啲!
唉!我同老公都唔知應該點做,我地當然唔想搬,小朋友喺附近讀書,奶奶過身後已經洗左唔少錢,又怕冇人睇住老爺,但係我地又唔可以叫叔仔唔好返黎,宜家就連搬走都唔俾,而我兩個姑9 , 一個唔理屋企, 一個叫我地妥協!
唔通真係要一齊住有冇jm可以俾到意見我,謝謝!

侯爵府

回覆:到底可以點做 , 真係煩到頭都爆!好長~

搬近啲62屋企,點都無可能一齊住,你有小朋友,真係唔好搏

mercurycc  yes  發表於 14-7-17 09:30

大宅

回覆:CHOR~CHOR~ 的帖子

可唔可以帶埋62一同搬呀?

手機用戶,不要點評.謝謝

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一係同62一齊搬出去住

男爵府

引用:可唔可以帶埋62一同搬呀?

原帖由 貝囡 於 14-07-17 發表
可唔可以帶埋62一同搬呀?
62就係唔肯,奶奶出事後,62已經第一時間喊住同我講唔好搬,我同番62講,放心我地一定會照顧你,一齊住,我地去邊都帶埋你,不過我唔會同叔仔住!
前幾日62同我再傾,我亦都係咁答佢,佢就話佢走得去邊!

男爵府

引用:搬近啲62屋企,點都無可能一齊住,你有小朋

原帖由 idonno 於 14-07-17 發表
搬近啲62屋企,點都無可能一齊住,你有小朋友,真係唔好搏
唔講犯事方面,佢好污糟,生過野,係佢以前女友話我知,自己搞掂完又將紙巾亂掉,呢樣係奶奶生前講,又帶埋啲唔三唔四既女仔上黎住,又成日睇A片,睇完亂放

小肥楊  咁樣一定唔可以同住  發表於 14-7-17 11:02
BIGPAT    發表於 14-7-17 10:28
lypoon    發表於 14-7-17 10:16
eggcarol  天呀!一定搬走  發表於 14-7-17 09:57
lina9316    發表於 14-7-17 09:19
究竟我是誰    發表於 14-7-17 08:54
milktealai    發表於 14-7-17 08:47
懿仔媽媽    發表於 14-7-17 05:49

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:CHOR~CHOR~ 的帖子

比錢叫叔仔出去住,大家開心。

侯爵府

搬去附近住 ,又可以照顧老爺,間屋留番老爺同叔仔住

男爵府

引用:比錢叫叔仔出去住,大家開心。

原帖由 moyan 於 14-07-17 發表
比錢叫叔仔出去住,大家開心。
我有諗過咁做,不過,唔知62肯唔肯!亦只可以係短時間,因為宜家開支大左!

BIGPAT  如果叔仔話住1萬蚊租既,你都比? 你能support距一世?  發表於 14-7-17 10:29

男爵府

引用:搬去附近住 ,又可以照顧老爺,間屋留番老

原帖由 yin-ting 於 14-07-17 發表
搬去附近住 ,又可以照顧老爺,間屋留番老爺同叔仔住
老爺唔同意,仲話我咁做會令佢死快啲!我唔知道可唔可以租到附近,因為暫時c6一個人搵錢~

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由 yin-ting 於 14-07-17 發表搬

原帖由 CHOR~CHOR~ 於 14-07-17 發表
老爺唔同意,仲話我咁做會令佢死快啲!我唔知道可唔可以租到附近,因為暫時c6一個人搵錢~

...
你同佢講,如果同叔仔住,就到你死快啲,到時叫佢幫你照顧老公同女。

你要佢同你一齊搬,唔搬就留佢同叔仔住囉,佢個仔咁麻煩,你話我不孝都係咁話

小肥楊    發表於 14-7-17 11:03
50246419  無錯  發表於 14-7-17 10:27
tssy  Agree  發表於 14-7-17 10:21
oni2  exactly!  發表於 14-7-17 09:22

伯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 moyan 於 14-07-17 發表比錢

我有諗過咁做,不過,唔知62肯唔肯!亦只可以係短時間,因為宜家開支大左!

...
你一家幾口出去住咪仲贵過叔仔一個出去住

catcatcati  agree  發表於 14-7-17 10:37

男爵府

引用:Quote:原帖由 CHOR~CHOR~ 於 14-07-17 發表

原帖由 birdy09 於 14-07-17 發表
你同佢講,如果同叔仔住,就到你死快啲,到時叫佢幫你照顧老公同女。

你要佢同你一齊搬,唔搬就留佢同叔仔住囉 ...
我老公都係咁講,再加上叔仔係領養,佢咁夠膽死喺奶奶過身後老爺去探佢嗰時話老爺奶奶唔係佢親生父母唔係親生都當你仔咁養,最錫就係佢!

BIGPAT    發表於 14-7-17 10:30

珍珠宮

孝順還孝順,一定要保護自己小朋友!我絕對唔可以比個咁嘅人同我小朋友住no way !!

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由 birdy09 於 14-07-17 發表你

我老公都係咁講,再加上叔仔係領養,佢咁夠膽死喺奶奶過身後老爺去探佢嗰時話老爺奶奶唔係佢親生父母:anger ...
咁得啦,你老公都同你同一陣線,唔使煩,怕且你 62 會屈服

至於你個所謂叔仔,只是一個無良心的衰人,就算 pat 佢埋一二邊都未為過 若然你 62 係都要攬住佢一齊死,你千萬唔好阻佢

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:孝順還孝順,一定要保護自己小朋友!我絕對

原帖由 panyeung 於 14-07-17 發表
孝順還孝順,一定要保護自己小朋友!我絕對唔可以比個咁嘅人同我小朋友住no way !!

...
無錯,最重要係保護d小朋友,老爺明知叔仔為人,都強人所難,真係好自私

男爵府

引用:Quote:原帖由 CHOR~CHOR~ 於 14-07-17 發表

原帖由 birdy09 於 14-07-17 發表
咁得啦,你老公都同你同一陣線,唔使煩,怕且你 62 會屈服

至於你個所謂叔仔,只是一個無良心的衰 ...
我老公好憎叔仔,因為佢搞到屋企家無寧日,同老爺奶奶關係越黎越差!我一直都係老公同老爺奶奶既中間人,所以老爺乜都搵我!係咁迫我同意一齊住~

男爵府

你叔仔出册,應該有社工,可以幫助他投入社會,有床位住嗰D,之後叫他申請單人公屋

catcatcati  yes  發表於 14-7-17 10:38

男爵府

回覆:birdy09 的帖子

我老爺對家人好好只係個可憐既老人家,又喪妻,其他仔女真係連電話都好少打黎關心佢,我都怕佢同叔仔住會出事!

男爵府

引用:你叔仔出册,應該有社工,可以幫助他投入社

原帖由 靚靚熊太太 於 14-07-17 發表
你叔仔出册,應該有社工,可以幫助他投入社會,有床位住嗰D,之後叫他申請單人公屋

...
唔係第一次出,上次有住宿舍三個月左右,今次都會有?我都叫左老公去搵佢社工傾下有冇解決方法!

靚靚熊太太  我唔知呀!我冇經驗,只是睇電視,電視講咋!
揾社工喇!希望可以解決到  發表於 14-7-17 02:38

首頁

尾頁

跳至