自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 idonno 於 14-07-17 發表搬近

原帖由 CHOR~CHOR~ 於 14-07-17 發表
唔講犯事方面,佢好污糟,生過野,係佢以前女友話我知,自己搞掂完又將紙巾亂掉,呢樣係奶奶生前講,又帶埋 ...
咁你小朋友係囝定囡?
囡的話仲危險呀,真係唔好搏

男爵府

引用:成件事唔應該你/你C6咩晒上身。二個姑奶,一

原帖由 zacc 於 14-07-17 發表
成件事唔應該你/你C6咩晒上身。二個姑奶,一係夾錢租地方比叔仔,一係去佢地度住。

...
我兩個姑奶點會肯出錢同負責任,一個一早同我講明只會幫老爺奶奶搞身後事,其他唔會再理,到奶奶出事又話冇錢,另一個又係推得就推,話一蚊都唔會出!

男爵府

引用:点解你叔仔可以咁唔知足, 難聽講領養咋,

原帖由 BLuMame 於 14-07-17 發表
点解你叔仔可以咁唔知足, 難聽講領養咋, 佢咁壞,你62仲肯對佢咁好
其實係奶奶生前同老爺講好擔心叔仔同大孫,老爺又成日諗住自己就快死,係咁叫我要睇住佢兩個!

男爵府

引用:Quote:原帖由 CHOR~CHOR~ 於 14-07-17 發表

原帖由 bchan928 於 14-07-17 發表
咁你小朋友係囝定囡?
囡的話仲危險呀,真係唔好搏
一仔一女!

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 bchan928 於 14-07-17 發表咁

原帖由 CHOR~CHOR~ 於 14-07-17 發表
一仔一女!
有囡就一定無得傾,真係唔知佢會做啲咩出嚟

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

CHOR~CHOR~ 發表於 14-7-17 02:07
我老公都係咁講,再加上叔仔係領養,佢咁夠膽死喺奶奶過身後老爺去探佢嗰時話老爺奶奶唔係佢親生父母:anger ...

原來仲唔係親生架.... 更加唔洗理佢啦
講真你有小朋友, 點都唔好俾佢返來住
如果 62 真係企硬, 講真不孝我都會搬架啦, 無可能用自己成家去就一條廢柴

同埋千萬唔好俾錢佢自己出去住, 第日有咩事肯定會再問你地拎錢
可唔可以認真同 62 講下, 佢都唔想D 孫受影響啦
叫佢放棄呢個人把啦, 佢又唔係好乖好孝順, 攬住做咩 ?

伯爵府

畀面勳章

回覆:到底可以點做 , 真係煩到頭都爆!好長~

我覺得首先要照顧係小朋友及自己家庭先,因小朋友無選擇,只可以跟父母,所以你的決定真係可以影響佢地一生,我同意樓主要即搬,搬後不要聯絡叔仔啦,62唔捨得佢細仔就由佢,佢個人選擇,但唔可以迫你地同住架喎

伯爵府

叫你叔仔搬走啦,你62都要取得捨,一係跟你c6,一係跟叔仔

珍珠宮

畀面勳章

理得佢同唔同意。。。。搬左算喇

珍珠宮

畀面勳章

搬左出去記得唔好比地址你叔仔,廢事第日有怪人搵上門

子爵府

回覆 CHOR~CHOR~ 的帖子

要老實對你62說,
你要為仔女著想,
好的環境才可以令孩子變好,
他擔心個仔,你又何嘗不擔心對仔女?
告訴他只能選擇一邊,
畢竟叔仔真的不知會為這個好不容易平靜的家帶來甚麼風暴?
叔仔都這麼大一個人,
你62應顧念一下孫仔孫女,
告訴62你們這麼遲疑就是因為很想好好照顧他,
請他真不能太感情用事,
關心叔仔可以待他出來後有落腳地後,
可以去和他出來飲下茶。

你千萬不能妥協,
否則後患無窮。
還有千萬不要做壞先例,
根本不應由你們來出錢給叔仔搬出去,
他都是成年人,
又何需再由你們來負擔他的生活費?
千萬也不要借錢,
否則這個問題只有越變越大。
mc <()>

伯爵府

住一定唔可能一齊住,但你老爺只有兩條路,一喺留喺原居同叔仔住;一喺跟你一家搬出去住,無第三條路。有個咁嘅叔仔,你呢隻母雞一定要企硬,保護自己D雞仔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

一定無可能同叔仔一齊住

氹下老人家一齊搬出去,或者留個床位比佢得唔得?
叫佢中意係邊度訓都得

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

一係叫個叔仔拿拿臨衰多鑊金既,又入返去坐10年8載,無煩惱~
我地黎囉Babe

公民黨班9今日食左9糧未呀?

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

話時話,個叔仔之前有無為錢銀既野煩過你地??
我地黎囉Babe

公民黨班9今日食左9糧未呀?

男爵府

一定吾可以一齊住!!太危險

男爵府

引用:話時話,個叔仔之前有無為錢銀既野煩過你地

原帖由 50246419 於 14-07-17 發表
話時話,個叔仔之前有無為錢銀既野煩過你地??
叔仔係90後,之前入過兩次,出番黎日日都係奶奶俾錢俾煙佢返工,俾遲左又同老爺講,老爺又鬧奶奶,有時奶奶冇咪問我攞!

珍珠宮

好媽媽勳章

我估到最後係你地一家四口搬走,

大家都提議俾錢叔仔搬, 但一萬蚊你會嫌多, 幾千蚊叔仔又嫌少, 而且在家有飯食有人洗碗有人服侍(軟皮蛇實做大爺, 你唔夠佢玩)。

假設層樓係你老爺名下, 長遠你都要搬, 你老爺走後班仔女一定會賣樓分家。

大宅

比著係我,如果老爺唔肯一齊搬,為左小朋友,我唯有自己搬

子爵府

首頁

尾頁

跳至