親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果想買電話卡打本地電話及上網用,有什麼選擇呢
請指教

複式洋房

回覆:電話卡

如果係新加坡,出機場有一間,最平SG$28, 可用$28面值其中$7買上網data plan, 淨返果$21可以用黎打電話,或者再買data plan, expire day係2015 Dec

男爵府

回覆:電話卡

hi card,7days SG10

男爵府

回覆 illusiongshock 的帖子

謝謝!那麼有無多些數據,少一些電話通話時間的選擇呢

男爵府

回覆 Kennyip5d 的帖子

SD10 是任用data嗎?Thx

複式洋房

wyh:) 發表於 14-7-20 22:40

謝謝!那麼有無多些數據,少一些電話通話時間的選擇呢
其實用晒黎做data都得的

男爵府

都幾好喎唔該曬

侯爵府

wyh:) 發表於 14-7-19 20:26
請指教
有三款可選,最多人用singtel
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=10730205&pid=172949194&fromuid=819131

wyh:)  資料齊全,謝謝  發表於 14-7-21 13:51

男爵府

引用:回覆 Kennyip5d 的帖子SD10 是任用data嗎

原帖由 wyh:) 於 14-07-20 發表
回覆 Kennyip5d 的帖子

SD10 是任用data嗎?Thx
1G,7days

wyh:)  Thanks  發表於 14-7-21 13:51

大宅

boyboy~ 發表於 14-7-21 08:40
有三款可選,最多人用singtel
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=10 ...
請問如果會去埋新山,張咭一樣可以用嗎?

侯爵府

wupigpig 發表於 14-7-22 00:54
請問如果會去埋新山,張咭一樣可以用嗎?
no, 新山已係馬來西亞, 要買過另一張電話卡.

琥珀宮

引用:如果係新加坡,出機場有一間,最平SG$28,+

原帖由 illusiongshock 於 14-07-20 發表
如果係新加坡,出機場有一間,最平SG$28, 可用$28面值其中$7買上網data plan, 淨返果$21可以用黎打電話,或 ...
我而家係新加坡,係M1用$15蚊買了value $18既電話卡,可打電話或用黎加上網data,用$7加7日1GB或者$5加3日1GB,data用晒可以再加,即係$18可夠加1次$7,2次$5,total 3GB data!之前行咗好多間都話呢類卡sold out,所以見到就即買!

大宅

引用:如果想買電話卡打本地電話及上網用,有什麼

原帖由 wyh:) 於 14-07-19 發表
請指教
我琴日係7仔買左hi card SG$15, 扣左SG7 for 1GB 數據 同埋可share 一齊用
Sentosa 間7仔既服務員仲教埋個steps 點做

大宅

如果我朋友比左張hi 我,係咪可以買jm講既 sd10增值

男爵府

回覆 木土土 的帖子

多謝你的介紹但有少少唔明白
買了一張18元的卡,可打出電話又可用data
開卡後是否自動可用data
假設三天用完1g 之後自動再扣還是要做什麼程序先可再用data?

如我只去8天,這款卡適合嗎

謝謝

boyboy~  如果data早左用晒就要早些再subscribe, 記得常常check住usage, 係未爆前做再subsribe動作  發表於 14-7-23 08:37
boyboy~  所有prepaid card的data plan都是要自己subscribe, 用完7日咪再subscribe  發表於 14-7-23 08:31

男爵府

回覆 yee79 的帖子

機場有沒有hi的電話卡賣呢?謝謝

琥珀宮

引用:回覆+木土土+的帖子多謝你的介紹但有少少唔

原帖由 wyh:) 於 14-07-23 發表
回覆 木土土 的帖子

多謝你的介紹但有少少唔明白
打電話就每call扣錢(唔知幾錢一call),或者登記3/7天1GB data就即扣$5/$7,所以如果唔用黎打電話,$18就夠扣一次$7二次$5!
我第一次登記7天,未夠七天就用完 1GB data,所以再登記3天,total扣咗$12,張電話卡仲有$6 balance,可以下次黎新加坡再用或者送比朋友用,有效期到2015!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+wyh:)+於+14-07-23+發表回覆+

原帖由 木土土 於 14-07-23 發表
打電話就每call扣錢(唔知幾錢一call),或者登記3/7天1GB data就即扣$5/$7,所以如果唔用黎打電話,$18就夠 ...
登記data plan係自己打code做(有張卡教你),幾時登記就幾時開始計日子!

侯爵府

引用:如果我朋友比左張hi 我,係咪可以買jm講既

原帖由 hiulam0904 於 14-07-23 發表
如果我朋友比左張hi 我,係咪可以買jm講既 sd10增值
要看你那張卡expire了沒有,如未expire可去任何secen cheers買增值卡增值

大宅

引用:回覆+yee79+的帖子機場有沒有hi的電話卡賣

原帖由 wyh:) 於 14-07-23 發表
回覆 yee79 的帖子

機場有沒有hi的電話卡賣呢?謝謝
機場有 但我只見到SG50 係Starbucks 隔離有個counter 但我冇問有冇面值低D呀

首頁

尾頁

跳至