自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

物價通漲,深圳超市有什麼底買東西?

男爵府

蒙牛牛奶, 酸奶

水晶宮

熱血金章

teethbrush 都好似係平 ge

大宅

車費條數都係返到啦!

禁止訪問

大宅

我都係咁話!
水都情願飲自己帶去嗰啲,大陸人乜都做得出(假嘢),我就唔敢試嘞!!
?-( ?-(

原文章由 TAOTAOLEE 於 07-12-12 14:30 發表
依家大陸咁多假野, 就算價錢幾平都唔敢買啦.

別墅

a
原文章由 cool_BB 於 07-12-12 15:26 發表
我都係咁話!
水都情願飲自己帶去嗰啲,大陸人乜都做得出(假嘢),我就唔敢試嘞!!
?-( ?-(

agree ! :D :D :D

珍珠宮

蒙牛奶, 平一半.

大陸的出名超市都 ok 的, 街邊就唔敢講啦.

大陸係多假野, 但不見得在 hk 買的野, 唔係大陸入口喎

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會去上面既吉豬島買
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

小肥羊湯包~9.9一包(香港26.9)入面既野係一樣既~因為我兩樣都buy過

大宅

大型超市
牙刷好抵
周杰倫賣廣告果隻麵$5.8 有5包好味
寶礦力$3.4一樽

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

快d買存車仔去掃貨
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 TAOTAOLEE 於 07-12-12 14:30 發表
依家大陸咁多假野, 就算價錢幾平都唔敢買啦.

我都係咁話,唔知用咗會有咩問題......
みんなで一緒に笑う

男爵府

牛年勳章

Sam's club goods should be okay ka...
also import from japan and u.s.a.

侯爵府

冬日勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問 Sam's club 在哪裏呢?

原文章由 fannypopo 於 07-12-13 02:31 發表
Sam's club goods should be okay ka...
also import from japan and u.s.a.
:wave: :wave: :wave:

男爵府

2024年龍年勳章

我去深圳灣, 好似屯門去$11蚊, 來回都係$22
我都有買小肥羊湯包(有分2隻,平哥時都可以用到2次)
有橙粒既橙汁(個包裝好似新輝咁既樣好似叫xx達, 唔使雪)$6蚊1litre...
佳得樂 $2.4/500ml
利川湯丸大大包$20
饅頭/蓮蓉包 24個$10 (一包包咁賣)
力保健 $20/6支
Yogart(要雪哥d)蒙牛2kg $15.9 (買乳酪仲平過買牛奶, 但香港乳酪就貴過牛奶)
上次去買蒙牛, 1litre裝既無晒...呢排d奶都無乜特價, 搶得好勁
伊利新出既-無乳糖奶都唔錯 $3x/12包

我地都係買有牌子既食品, 次次淨係買奶都推到手軟(4pack特倫蘇)...同埋d野愈來愈貴咁, 每次掃貨都買成幾百蚊(慳車錢)

我地環境唔係富有, 個個都要飲奶, 每日廿蚊, 一個月都600啦...真係唔化算...同埋北上當一日遊囉, 又幾開心. 深圳灣個環境好d, 唔會好似東門咁, 想去百佳, 大包細包都有人望實你

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

衛生巾都好平 - johnson & johnson

男爵府

李錦記細樽白色膠杯的面豉醬和蒜蓉辣椒醬($3.X).
家樂牌濃湯寶$8.5-(惠康$18.x)

大型超市+香港品牌(內地生產)應該沒問題掛:!!

男爵府

原文章由 ks20031 於 07-12-12 22:11 發表
香港d貨都是由大陸來的呀!去d有名氣超市買應是有保障,沒有問題。香港超市都有油魚事件騙消費者啦,客觀一d才是!

yes. 大陸依家進步咗好多。 有d高級商場拍得住香港名店, 甚至連香港人都未必買得起。 自己去見識下先去下評論都唔遲。

首頁
12345...6

尾頁

跳至