懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:陪月是必需嗎?

請問邊度可以請到陪月?有冇介紹?

大宅

引用:見左幾個陪月價錢都要19000。超級貴。大家

原帖由 lshakhak 於 14-07-28 發表
見左幾個陪月價錢都要19000。超級貴。大家覺得如果我媽媽話可以每天黎備菜同整補品。再由工人煮熱的話我仲 ...
我既情況是:而家第二胎,9月中生,因為開刀所以一定要補得好好,今次安排咗陪月跟3個月,同有工人幫手,因為始終糸開過刀,所以重點要補得好,而工人就主要照顧2個BB,更加要叫陪月教工人照顧初生細BB,而我第一胎都糸有陪月,請咗2個月。個時冇工人幫手,有奶奶和其他家人,如果好彩請咗個好,一定糸好需要的,初次做媽媽更加需要一個真正識得調理自己同照顧初生BB架人幫手!

大宅

引用:其實就係好多老人家拍心口說幫,講就天下無

原帖由 prettyhousewife 於 14-07-29 發表
其實就係好多老人家拍心口說幫,講就天下無敵,做就得返一滴,坐月係一個媽媽好重要嘅日子,補得好就好,唔 ...
同意

大宅

其實負擔到咪試吓,因為我第一胎乜都唔識,所以我有工人但都有請陪月,8小時都係要 $19000,24小時 $33000,因媽媽都會陪我坐月,而且 99 住隔離坐,應該成日都過來。老公唔想屋企太多人,而且個陪月好多嘢講有D煩,所以請 8小時陪月就夠。

男爵府

好彩我第一胎個陪月超好,今胎都會係佢幫我^_^

首頁

尾頁

跳至