論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我阿媽屋企有個姐姐做左一年多D, 到而家都冇咩晤題,
我諗住生左之後搵佢黎幫我手湊BB, 之後再請一個新的俾我阿媽
但我同老公都係要返工, 日頭係冇人架~唔知佢會唔會對BB唔好....

大宅

回覆 Hehehaha_chan 的帖子

一定要裝cam.. 我囡出世就由我湊,姐姐做back up (本地完約,我生完先去agent度接佢) , 而家我返工 , 得佢一個.. 係唔放心,但都冇計. 裝cam睇緊d ! 有咩野即刻返去 / 打電話提佢...

大宅

回覆:有冇人請工人姐姐湊NEW BORN

比我一定唔會比工人單獨照顧, 太危險
佢地好醒識避開d cam

大宅

回覆:有冇人請工人姐姐湊NEW BORN?

我都係請姐姐湊new born,湊到而家我囝就快4歲。我又覺得如姐姐好就可以放心比佢湊。當然初頭3、4個月婆婆日日上來跟下眼,如ok之後我地交比佢,婆婆只是隔日上來。

大宅

回覆 bobo_2014 的帖子

所以我要求姐姐只可以係果個area照顧BB . 如要行去另一邊囉野要先放底BB係安全地方先(好在我廳係長方型 ! 一眼睇哂) ,而奶粉我都用奶粉格裝好放係廳..個CAM可以轉去睇到.. 如果最理想嫁係有人睇住.不過要返工唯有自己諗方法睇緊D囉 ...

複式洋房

其實有時真係冇辦法, 所以先要搵姐姐, 有得揀我都想自己湊

大宅

畀面勳章

我個二女都係由之前個舊菲姐由NB湊到4歲,雖然之前個舊菲姐好鍚二女,因為二女一出世就由舊菲姐照顧到大,但佢就只偏心二女而吾鍚大女!而且二女真係親舊菲姐多過親我,舊菲姐知道二女好依賴佢,所以做到第4年就開始好多吾合理要求,最後我都係選擇換左佢.
而家我陀緊第3個B,雖然新菲姐都識湊NB,但經過上次經驗,我都係決定頭1年自己湊番,就算到BB一歲後都會跟番自己訓,只會叫新菲姐向我番工既時候照顧佢.

大宅

回覆 wzwz 的帖子

Me too!!!!

wzwz    發表於 14-7-31 01:15

首頁

尾頁

跳至