烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

搬來1年多,附近都無乜好野食?有冇好介紹 ar?

同埋唔知附近有冇車仔麵食呢?:mrgreen:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 #1 朗仔 的文章

你住近邊? 如果要大眾化車仔麵, 安寧有一間, 將廣美食廣場都有好多選擇, 新都城, 君傲灣有魚米家.

侯爵府

原文章由 Mrsleaf 於 07-12-17 13:48 發表
你住近邊? 如果要大眾化車仔麵, 安寧有一間, 將廣美食廣場都有好多選擇, 新都城, 君傲灣有魚米家.

我住翠林果邊,我暫時最like食新都城既''板前'',請問安寧係邊架?:)

侯爵府

原文章由 朗仔 於 07-12-21 12:50 發表

我住翠林果邊,我暫時最like食新都城既''板前'',請問安寧係邊架?:)

好似坑口

男爵府

我住在坑口, 最鍾意去太興!
其次, 東港城開左魚米! lunch+dinner都ok! 早餐就唔掂:tongue:
另外, 蔚藍商場的好好都好食. 特別係蒸飯
食車仔麵, 我會入西貢食(鍾記)! 坑口食綠van入到西貢, weekend食都ok ga!

原文章由 朗仔 於 07-12-17 01:37 發表
搬來1年多,附近都無乜好野食?有冇好介紹 ar?
同埋唔知附近有冇車仔麵食呢?:mrgreen:

侯爵府

原文章由 PJ 於 07-12-26 16:42 發表
其次, 東港城開左魚米! lunch+dinner都ok! 早餐就唔掂:tongue:
食車仔麵, 我會入西貢食(鍾記)! 坑口食綠van入到西貢, weekend食都ok ga!

...

hi:pj

太興d奶茶好好味; 車仔麵食過一間(新都城附近.),但ma ma地 ...西貢太遠lu...:loveliness:

大宅

請問西貢鍾記車仔麵近邊度???/
原文章由 PJ 於 07-12-26 16:42 發表

...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

太興奶茶好正,但其他野勁貴:tongue:
所以而家少左去lu~
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

洋房

車仔麵

現在將軍澳中心既美食廣場都開左間車仔麵呀. 食過, 都可以接受咖. !
另外, 晚上9點後, 可以去稻香既潮流, D 野全部5折, 都幾好食咖.!
另外, 新都城既港灣都唔錯咖.. 8:30pm 後又有特價..
另外, 坑口村有檔食豬骨煲, 如果你要求唔係好高, 都好 OK 咖.. 不過, 記得原叫烏冬一起食啊. 都好好食咖.!!

講住咁多先啦.!hehehehehehe
一個人生活在這個世界上, 一定要找尋快樂, 人生才會有意義的..!

侯爵府

原文章由 JohnnyWu 於 08-1-4 16:46 發表
現在將軍澳中心既美食廣場都開左間車仔麵呀. 食過, 都可以接受咖. !
另外, 晚上9點後, 可以去稻香既潮流, D 野全部5折, 都幾好食咖.!
另外, 新都城既港灣都唔錯咖.. 8:30pm 後又有特價..
另外, 坑口村有檔食豬骨煲, ...

hi:JonnyWu

請問''稻香既潮流''係邊度ar?:)

新都城既港灣我食過,d燒鵝超正!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 #1 朗仔 的文章

"潮樓"在坑口厚德商場入面, 另外今天同家人去了安寧那間車仔麵, 2餸-$12, 3餸-$15, 我們叫了幾款不同的餸, 發覺牛腩朱紅同d麵都ok, 其他就麻麻, 不過咁嘅價錢, 唔好要求咁高.

水晶宮

太興的烏冬都好好食,係手打烏冬

大宅

不要吃安寧那間車仔麵, 試過一食即"呵", 仲係"呵"到七彩嗰隻!!

男爵府

太興去過一次,叫左义燒乳豬飯,味道錯. 但碟炒牛河非常之差, 好難食,仲勁勁勁深啡黑色.

子爵府

好媽媽勳章

我就幾鐘意坑口村三姐既豉油雞, 同埋其他小菜, 價錢唔算貴, 有時親戚來訪佢地都叫我帶去三姐食.

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 jasbbjj 於 08-3-23 13:21 發表
太興去過一次,叫左义燒乳豬飯,味道錯. 但碟炒牛河非常之差, 好難食,仲勁勁勁深啡黑色.

而家慧安園都有太興, 試過我又覺得唔錯喎..

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 pauleung 於 07-12-31 21:44 發表
請問西貢鍾記車仔麵近邊度???/

西貢出名車仔麵, 有好多明星幫襯果間好似叫"松記"喎. 響西貢市中心, 小巴總站面對住既小巷裡面. 價錢唔算貴, 坐得舒服又幾好食.

洋房

將軍澳食嘢唔可以話特別好食

住咗十多年啦, 將軍澳人流不足, 有d好食, 好快就byebye, 慧安園間太興比東港城差, 聰嫂係唯一重保持住(老板娘係度時), 小金魚(新都城一期) 都較"耐",食物ok(比將軍澳區內計)(唔好同出面比),香x屋(新都城二期)都退步了, 東港城裝修後, :;pppp: , 南豐/厚德/豪圜等, 更加... 想食好d都係要入西貢, 或出去, 咁又無可能 (想食好嘢我都係通常放工後, 直接約係外邊食,食完先返入將軍澳),不過要求唔高的,安寧牛雜檔可以, 魚蛋檔, 個別食物可以, 麥菲d早餐多士比附近d好好多, 新都城間美心快餐就差過出面, 板田及味千就正常與出面分店一樣, 其他酒樓都是個別食物啦, 將軍澳中心/調景嶺地鐵附近, 都食過,暫未搵到特別, 好食的車仔面, 截至今日將軍澳一定無。

別墅

請問有冇三姐個電話
吾該

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

仲要太興d 野越黎越貴..........

原文章由 jasbbjj 於 08-3-23 13:21 發表

首頁

尾頁

跳至