夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

本來12月24日我們就會結婚, 現在應該要取消了......
有d灰.......每年既聖誕節應該都會諗番起....:cry: :cry: :cry:

禁止訪問

大宅

換個角度想, 未結婚前想通了, 總好過結婚後才發覺不對, 想放棄, 卻有太多顧慮...

公爵府

係啦...發生咩事呀

原文章由 蜜糖小叮 於 07-12-18 12:33 發表
發生乜事,唔好咁唔開心

複式洋房

究竟發生咩事要攪到唔結婚, 學yuenkwan話齋"諗清楚"o既話依家取消, 你又唔駛咁灰, 依家發現唔妥, 好過免強結婚啦! 至於你話每年都會諗番, 我相信都只係你暫時性o既想法, 時間可以沖淡嘅, 無理由你唔會搵過第二個, 我相信好多人都試過失戀, 唔開心只係呢一刻, 慢慢你就會康復.

原文章由 siu_lo 於 07-12-18 12:31 發表
本來12月24日我們就會結婚, 現在應該要取消了......
有d灰.......每年既聖誕節應該都會諗番起....:cry: :cry: :cry:

王國長老

王國長老

原文章由 yuenkwan120 於 07-12-18 12:35 發表
換個角度想, 未結婚前想通了, 總好過結婚後才發覺不對, 想放棄, 卻有太多顧慮...

冇錯, 總好過結左婚生埋bb先發現唔想再一齊....係會覺可惜, 但又其實應該慶幸.

向好方面去諗, 事情唔係太壞.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主,唔想講ge話,就自己靜吓,慢慢諗,
感情ge嘢有時真係要靠感覺決定ga,
亦無需向大眾eg.親朋好友交代,
如果好想講ge,呢度一眾姊妹亦會用個心嚟同你分擔,
振作!
Tomorrow is a new day.

男爵府

同意, 100%絕對同意!!!! 希望在明天, 明天會更好!!!
唔好再唔開心啦!
Cheers,

阿檬

別墅

想當年同舊男友12月7日一齊, 之後每年12月7日都慶祝拍拖週年, 決定他朝一日結婚都要揀番12月7日!

拍左幾年拖, 跟住有一年年頭買樓, 想12月7日結婚, 點知同居左幾個月, 結果非常唔夾好辛苦(我地拍拖果幾年超級sweet!) 分手收場, 佢搬走~ 之後每逢12月初我都諗起~

起初都有唔開心, 覺得好可惜, 明明兩個人好愛對方, 但偏偏一齊生活唔到~ 之後雖然都記得"呢個日子", 但已經無乜感覺~ 如常返工放工了

大宅

原文章由 siu_lo 於 07-12-18 12:31 發表

樓主,

發生左咩事呀?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實都未嘗唔係一件壞事
結左婚之後先發覺有問題,到時仲痛苦
呢一刻取消結婚一定會係好痛苦,不過一時既痛苦總好過結婚後一世既痛苦

翡翠宮

咩事無啦啦要取消呀

大宅

初初一定有唔開心, 不過時間真係可以將佢慢慢沖淡, 正所謂舊嘅唔去, 新嘅唔o黎, 我覺得下一個一定仲梗好嘅, 希望在明天 :loveliness::loveliness::loveliness: !

大宅

原文章由 一杯紅酒 於 07-12-18 14:35 發表
想當年同舊男友12月7日一齊, 之後每年12月7日都慶祝拍拖週年, 決定他朝一日結婚都要揀番12月7日!
拍左幾年拖, 跟住有一年年頭買樓, 想12月7日結婚, 點知同居左幾個月, 結果非常唔夾好辛苦(我地拍拖果幾年超級sweet! ...

有事 ge 野就系甘攪野, 我識對朋友拍拖到同居十幾年, 當中試過分手, 跟住好番, 又分手, 如是者離離合合, 點知結得成婚. 但最終唔夠兩年就離婚收場.

感情真系好難講, 樓主, 唔使傷心, 分析分開原因, 從中學習, 唔夾唔好勉強, 你會搵到好的. 明天會更好:lol:

男爵府

agree

原文章由 ammon.wong 於 07-12-18 13:43 發表
同意, 100%絕對同意!!!! 希望在明天, 明天會更好!!!
唔好再唔開心啦!

大宅

多謝你地,我覺得一d都唔孤獨.
決定取消既原因,係覺得佢根本唔想結婚

我地一齊左5,同居左4,結婚其實係我一早既要求. 因為女人始終都要個名份.佢就因為仲想同我一齊而同我決定跟我結婚.
到了排左期之後,雙方家長覺得係簽紙太簡單唔接受, 未來奶奶希望擺酒,竟然同我講叫我番去同我老豆講男家就個個親戚都黎架喇,女家我一家人就得架喇,你咁大班親戚唔洗請啦,我比錢架麻!當時反問佢"你叫我點番去同我老豆講呢番說話呢?咁不如女家我地自己比錢啦又話咁就好核突架喇,我真係想講你知就好啦!
(即係咩都要聽你啦)之後仲要回應我一句說話"你都要尊重下伯母,有屋你住,有車你坐"我笑(間屋係伯母幫個仔比首期only根本之餘供樓係我男朋友自己供,當然我都幫手架車係佢自己買比佢個仔,根本都冇問過我就買了).

男家又冇搵我爸爸媽媽傾婚事,當我爸爸知道左全部之後覺得好冇面同好嬲,同我講唔想去做証婚更加唔想我嫁呢個人,我本來仲想挽救,我幫我男朋友買左一d 過大禮既用品叫佢同我一齊去比我爸爸傾兩句佢就冇事架喇.點知佢拎到上去粒聲唔出就走左出去食煙,我爸知道佢黎仲要笑住口好客氣咁下佢,買左d咩野呀?佢就答我爸"你地鐘意既野!"......個晚我就叫佢自己番屋企先我回左娘家訓一晚.,我已經好努力但好似好單方面...何必呢.....我今年都係24歲乍ma..佢已經31,但一點都不成熟

水晶宮

你仲咁後生,大把機會搵到一個真正珍惜你、疼愛你既人。亦無需為一個咁既人而難過,唔值得。

唔好為名份而結婚,唔好為結婚而結婚。
天空之城, 快樂之地

別墅

原文章由 siu_lo 於 07-12-18 18:50 發表
多謝你地,我覺得一d都唔孤獨.
決定取消既原因,就係覺得佢根本唔想結婚。

我地一齊左5年,同居左4年,結婚其實係我一早既要求. 因為女人始終都要個名份.佢就因為仲想同我一齊而同我決定跟我結婚了.
到了排左期之後,雙 ...

嘩!早知好過遲知!
結左緍,仲有地位嘅!
你阿爸都5放心la !
諗清楚D,先好呀!
比我實調頭走!
你阿爸去飲個餐都冇晒面la !
你男友31歲都5係好大啫!
末取老婆就学人大男人住意!!!
lee位小姐24歲,好細啫!
再諗諗,,,,,,la!

別墅

好在你仲細, 仲有大把機會同時間, 總有好過佢ge男人, 如果因為名份而結婚就真係無謂, 你男友未結婚已經咁, 結左緍你真係吾可以咁易返轉頭, 鄧你好彩!

別墅

樓主~~雖然我知道我依家講呢o的說話..你會唔開心..不過我真係希望你真係唔好再返呢個男人身邊...我覺得佢做既野真係好過份,一o的都唔尊重你爸爸同埋你.!!依家咩事?有咩野得罪佢..佢真係同佢阿媽一樣無家教..!!有乜野可能同一個將會係親家既人講埋呢o的說話架..!!如果你真係嫁左俾佢丫~我覺得你既日子將會仲難捱呀..!樓主~你依家先至24歲..仲有青春搵過個喇~~千祈唔好返去呢個賤男身邊丫~!

首頁

尾頁

跳至