想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

上次M最後日期17/6,但16/7先排卵,剛check到bingo,咁而家即係wk幾?同埋應該幾時去睇醫生拎信好呢?

別墅

回覆:sheepyland 的帖子

如果經期準醫生通常計last m, 你都6weeks,驗到可以拎信啦!

大宅

回覆:懷孕週數問題

16/7排,加14 日應該m,即預計m到日期係30/7,當時4週,你宜家係4周2天

大宅

明晒~唔該晒2位

大宅

回覆:心急仔 的帖子

唔好意思,我唔係好明點計!因為我last m18/6我30/7check到!但我m唔多準!咁其實我係幾多週!(我試過2個月都冇黎,最近都係36-38日到就黎)請指教!

民房

回覆:irenechau 的帖子

最後一次M嚟嘅day 1 就係pregnancy 嘅wk 1 day 1.

複式洋房

回覆 irenechau 的帖子

如果你唔準醫生都係計最後一次M去估你的週數!如果你去照完應該會再改對你的週數評估!

大宅

回覆:mon113mon 的帖子

其實就係乜都照唔到!我覺得奇怪因為我上網搵過話有2種計法!第二種就係會細2週!咁其實我而家係6wk5d定4wk5d,搞到我好頭痛!好怕係宮外孕

男爵府

計last m ga,唔會計你幾時排,幾時do 過。
我細仔個時就係13年9月20last m, 10月1左右do過,就咁計個預產期係今年6月27,但點知超聲波出黎係大2周,即係6月15預產

男爵府

開心吸收勳章 DHA勳章

引用:其實就係乜都照唔到!我覺得奇怪因為我上網

原帖由 irenechau 於 14-08-03 發表
其實就係乜都照唔到!我覺得奇怪因為我上網搵過話有2種計法!第二種就係會細2週!咁其實我而家係6wk5d定4wk ...
好像我last m 係14/6...排egg 係27/6..e 生會從14/6開始計,所以而家7weeks

大宅

回覆:twinstar_baby 的帖子

因為我第一胎都係咁計!所以而家有d擔心!

男爵府

回覆:irenechau 的帖子

但你完全見唔到?胎long?醫話你幾周先?

男爵府

回覆:sheepyland 的帖子

最後一次m 嘅第一日計,即係來經日當天開始計

大宅

回覆:twinstar_baby 的帖子

醫生照係咩都睇唔到!我照第一次醫生話可能仲細,但第二日我去第二個醫生到照,醫生話未見子宮壁有厚到!咁我都已經叫佢寫紙我入醫院check!而家醫院都係睇唔到,靜係同我抽血,同埋叫我有肚痛見紅就去醫院!所以我今胎比較擔心

複式洋房

回覆 irenechau 的帖子

因為你有check排卵先知道自己遲左排!但醫生正常用最後M數據去估當然有分別!你現在先大概四週照不到正常的!你等多2-3week去就差不多!如果你keep Check棒棒有越來越深色就正常不用擔心宮外孕

大宅

回覆:mon113mon 的帖子

我冇check排卵ga!但我見d棒棒一時深一時淺!可能唔同牌子掛!

首頁

尾頁

跳至