夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一直覺得只要對c6付出所有嘅愛,佢自然會感受到,再加上我係和平主義者(佢係愛戰爭之人),所以我咩都以和為貴,盡量做個好老婆,撫心自問,我對佢真係好好(如果佢能做到我一成,我諗我已覺得自己好幸福),

我包容佢,接受佢嘅缺點,尊重佢,照顧佢,服侍佢(直情當佢係皇帝),就算被佢激嬲/錯怪/誤會,我都從來唔同佢計較,點知c6今日話佢一點都感受唔到我嘅愛...

唉~係我唔識愛還是佢已不愛我?

其實佢係咪覺得我嘅付出係應份或理所當然?
如果唔係,佢點會話感受唔到我對佢嘅愛...

男爵府

回覆:愛有咁難嗎?

愛人喺痛苦嘅,被愛嘅人才是幸福

Nancy20090615  佢老公痛苦喎而家  發表於 14-8-6 14:50
Kofepinga  十二萬分同意~   發表於 14-8-6 14:38
Katycheung1111  agree  發表於 14-8-6 09:19

大宅

回覆:joyce1982 的帖子

你問吓佢..我做啲乜,你先感受到我嘅愛...兩夫妻坦誠先可以解決問題..

伯爵府

回覆 joyce1982 的帖子

可能就係你太和平對佢太好,
佢反而覺得呢d嘢唔價錢.
有d人就係咁,千依百順唔一定個個男人都buy,
你駁番佢,你據理力爭,佢可能更開心呢.

男爵府

回覆:愛有咁難嗎?

你係唔識愛!愛一個人唔洗服侍佢架!奴隸先要服侍人!

糖醋排骨  你講得啱!真係好有道   發表於 14-8-6 13:30

侯爵府

好媽媽勳章

引用:我一直覺得只要對c6付出所有嘅愛,佢自然會

原帖由 joyce1982 於 14-08-06 發表
我一直覺得只要對c6付出所有嘅愛,佢自然會感受到,再加上我係和平主義者(佢係愛戰爭之人),所以我咩都以 ...
你對c6付出的愛(你所做的事)1,是否你c6想要的那種愛????

大宅

引用:回覆 joyce1982 的帖子可能就係你太和平對

原帖由 fattymama 於 14-08-06 發表
回覆 joyce1982 的帖子

可能就係你太和平對佢太好,
曾經試過,結果在小孩面前嘈到好唔開心...(佢只理自己感受,唔會理環境係點)

大宅

引用:你係唔識愛!愛一個人唔洗服侍佢架!奴隸先

原帖由 beautymimi 於 14-08-06 發表
你係唔識愛!愛一個人唔洗服侍佢架!奴隸先要服侍人!
因為佢返工,我全職湊仔,雖然自己仲辛苦過佢,但為咗體諒佢,怕佢辛苦,怕佢煩,我都盡量唔使佢幫或做...

原來我係錯...

大宅

引用:Quote:原帖由 joyce1982 於 14-08-06 發表

原帖由 ac321 於 14-08-06 發表
你對c6付出的愛(你所做的事)1,是否你c6想要的那種愛????
佢成日話我蠢,咩都唔諗(讀書時佢考試成日考第一/二,而我考試一向在下游),又話我無記性(因為無記性,我先可以對唔開心嘅事忘記),不過呢啲在大家一齊時,佢都已經知道,佢當初鍾意嘅咪就係單純善良嘅我及愛和平嘅我,今天佢卻不再欣賞了...

大宅

引用:愛人喺痛苦嘅,被愛嘅人才是幸福

原帖由 Wawaapple 於 14-08-06 發表
愛人喺痛苦嘅,被愛嘅人才是幸福
講得好啱,但醒覺得太遲...

禁止訪問

複式洋房

也許相愛很難 就難在其實雙方各有各寄望 怎麼辦

男爵府

算啦,一個人嫌你煩果陣時,你連呼吸都係錯。。。。。向前行啦。可能佢已經出軌,不過想將個波推俾你。男人有時就係又要威,又要帶頭盔。

mm814  身同感受, 努力過算了  發表於 14-8-7 09:57
KitKitLeung  同意,我試過!  發表於 14-8-6 17:46
joyce1982  絕無第三者。肯定!   發表於 14-8-6 11:03
做人,5好難为自己

大宅

引用:Quote:joyce1982 發表於 14-8-6 10:21 因為

原帖由 雲海 於 14-08-06 發表
的確, 你係有好大責任.

男同女一樣, 愛一個人, 無錯係要順住佢既性格去同佢相處, 但唔係做老婆奴/老公奴, ...
講真的,我真係好易滿足,並唔覺得委屈,只要屋企和氣共處,我一啲都唔在乎嗰一刻嘅委屈,因為感受會隨時間而忘記。

直到佢失控打大仔(我無法接受),我才第一次掙扎過,帶住兩個仔離開佢四日,結果...佢同我玩自殺,又講知錯,會改自己嘅衝動,我們才回來...

唔知係咪因為咁,佢發現我係可以無咗佢,所以佢覺得自己唔再喺我心中咁重要而覺得我唔愛佢?

瑪瑙宮

佢唔識欣賞您又自私, 比您就慣左. 對住佢您咪好似湊囝咁.

大宅

引用:Quote:joyce1982 發表於 14-8-6 10:21 因為

原帖由 雲海 於 14-08-06 發表
的確, 你係有好大責任.

男同女一樣, 愛一個人, 無錯係要順住佢既性格去同佢相處, 但唔係做老婆奴/老公奴, ...
可能我真係太順人意,所以拍嘅三次拖,都令對方分手時好痛苦...次次都遇上對方同我玩自殺,

唉~我真係唔識愛人...

大宅

引用:佢唔識欣賞您又自私, 比您就慣左. 對住佢

原帖由 Nancy20090615 於 14-08-06 發表
佢唔識欣賞您又自私, 比您就慣左. 對住佢您咪好似湊囝咁.
我諗係啩...但我唔覺得辛苦的。

複式洋房

通常少聽見 皇帝會十分愛惜 奴隸,只會對佢更加肆虐

koko2000  對  發表於 14-8-6 11:22

瑪瑙宮

joyce1982 發表於 14-8-6 11:11
我諗係啩...但我唔覺得辛苦的。
您唔辛苦唔緊要, 係佢覺得辛苦, 佢唔係要呢 D 形式的愛, 所以佢話感受唔到. 可能您對佢狠 D , 佢重開心. 直接 D , 您成個呀媽咁, 重邊有味道.

大宅

引用:通常少聽見 皇帝會十分愛惜 奴隸,只會對佢

原帖由 genie80s 於 14-08-06 發表
通常少聽見 皇帝會十分愛惜 奴隸,只會對佢更加肆虐
咁佢又唔會虐待我,我所講嘅皇帝係,佢成日攤喺沙發上,要咩講一聲就送到來(直情當佢殘廢)。

首頁

尾頁

跳至