樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

老友喺黃埔租開558尺月租14500,死約到期業主話加到萬六,個個月頭準時交租,條氣唔順即簽退租書,出去代理揾盤,結果係469無裝開萬七無價講,又細又舊嘅黃埔新村450尺都要萬四,558,597尺無盤,南岸又無盤。

有無筍租盤推介,幫幫手,謝!

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆:黃埔無盤,469尺要租萬七

條氣唔順前都要先了解下個市,有時真係迫不得以遇到太現實既業主。

catcatcat549  啱!條氣唔順都应去地   發表於 14-8-18 12:04

禁止訪問

回覆:jjjbaba 的帖子

男爵府

乜真係甘決

男爵府

引用:今次朋友真係攞嚟衰,搬第二區啦

原帖由 momojoyse 於 14-08-16 發表
今次朋友真係攞嚟衰,搬第二區啦
小朋友喺黃埔讀書, 無計

男爵府

引用:乜真係甘決

原帖由 beautytiny 於 14-08-16 發表
乜真係甘決
真係

大宅

引用:條氣唔順前都要先了解下個市,有時真係迫不

原帖由 5R2H 於 14-08-16 發表
條氣唔順前都要先了解下個市,有時真係迫不得以遇到太現實既業主。
其實個業主已經低市價租比你朋友都算係咁啦

民房

回覆 woodenmusic 的帖子

唉…捱貴租的確辛苦。

男爵府

引用:Quote:原帖由 5R2H 於 14-08-16 發表條氣唔

原帖由 woodenmusic 於 14-08-16 發表
其實個業主已經低市價租比你朋友都算係咁啦
業主同佢話市價17500, 差唔多平一成俾佢,佢又唔信,上網check話市價都係萬六到,如果加租到萬六就退租。業主過左一個禮拜再whatsapp問佢續唔續租,佢話No,業主七月中退租信俾左個半月佢退租,簽完確認。結果係萬七無裝469得一兩間,轉頭問返業主,業主話層樓估價5百幾,會匙\0盤唔憂賣,唔續租喇!

而家可能要俾貴租,住細D,亳裝(毫無裝修),業主\0話唔介意租客自已攪裝修

侯爵府

睛靈勳章

引用:老友喺黃埔租開558尺月租14500,死約到期業

原帖由 jjjbaba 於 14-08-16 發表
老友喺黃埔租開558尺月租14500,死約到期業主話加到萬六,個個月頭準時交租,條氣唔順即簽退租書,出去代理 ...
你業主加到萬六也只係10%,唔太過份你還15k or 15.5k試吓吖ma, 况且558呎14.5K係低過市價喎。

男爵府

佢offer過15500,業主話萬六係底價,無得減

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔怪得業主,差餉今年免得兩季,物價又不斷升加10%仍低於市價,真係算係咁

水晶宮

業主都算好人,又比市價平,最重要肯俾兩次機會租客問佢租唔租,其實租客第一次拒絕之後,就要去地產舖睇睇什麽價,連退租書都簽埋,就真系無得返轉頭,這個算是好業主,俾個半月租客通知。

jjjbaba  老友覺得有租交大晒,   發表於 14-8-17 14:44
jjjbaba  完全同意  發表於 14-8-17 14:42

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆:koobwhite 的帖子

仲要無乜盤

複式洋房

我都有件558", 都係租比舊租客14,300
469" 17,000真係好誇, 但係睇中原都無咁高

男爵府

引用:我都有件558\", 都係租比舊租客14,300469\" 1

原帖由 sk1111 於 14-08-18 發表
469" 17,000真係好誇, 但係睇中原都無咁高 ...
http://proptx.midland.com.hk/cs/index.jsp

上美記網,無469,得一間577一間597,全部萬七以上

男爵府

引用:我都有件558\", 都係租比舊租客14,300469\" 1

原帖由 sk1111 於 14-08-18 發表
469" 17,000真係好誇, 但係睇中原都無咁高 ...
14300係大約幾時到簽?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至