親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

那間方便出入市內景點,如garden by the bay, flyer, duck tour, 魚尾獅,zoo, 牛車水等? 謝謝。

水晶宮

回覆:Dorsett singapore vs carlton city

I want to know too.

男爵府

引用:那間方便出入市內景點,如garden by the ba

原帖由 EQGO 於 14-08-17 發表
那間方便出入市內景點,如garden by the bay, flyer, duck tour, 魚尾獅,zoo, 牛車水等? 謝謝。

...
呢兩間酒店只相差一個MRT站。

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

只要係近MRT 站,去邊都方便!
我住過Dorsett , 我覺得方便。

男爵府

引用:只要係近MRT 站,去邊都方便!我住過Dorset

原帖由 carolyktong 於 14-08-18 發表

只要係近MRT 站,去邊都方便!
附近有冇supermarket, 食肆?

大宅

我10月去新加坡, 都係呢兩間2揀1, 因為我地要加床, 所以最後book 咗間房大d嘅carlton city

男爵府

引用:我10月去新加坡, 都係呢兩間2揀1, 因為我地

原帖由 cc_ks 於 14-08-18 發表
我10月去新加坡, 都係呢兩間2揀1, 因為我地要加床, 所以最後book 咗間房大d嘅carlton city ...
加床是4人入住?

大宅

EQGO 發表於 14-8-18 08:56
加床是4人入住?

唔係呀, 本身係2人房, 我加床住3個大

禁止訪問

回覆:EQGO 的帖子

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

Dorsett 要行5分鐘左右就可到唐城坊,有超市(Fairprice)及食肆,附近正是牛車水,有夜市,很熱鬧!

子爵府

回覆:Dorsett singapore vs carlton city

岩岩住完dorsett, 比少少住後感各位參考:
優點:1.平:千鬆d 蚊一晚新加坡酒店
2.地點超方便:行5-10分鐘可到牛車水,多野食多手信買!另外去sentosa 同garden by the bay, clarke坐mrt都十级方便
3.房間隔音吾錯,so far我無聽過隔離房的嘈音
4.所有酒店基本用品都有提供,插頭亦多

缺點:1.房間超細,加張bb床都有難度
2.衞生一般,房間有死曱甴
3.浴室設計不user friendly

男爵府

引用:岩岩住完dorsett, 比少少住後感各位參考:優

原帖由 Care_Bears2009 於 14-08-23 發表
岩岩住完dorsett, 比少少住後感各位參考:
優點:1.平:千鬆d 蚊一晚新加坡酒店
2.地點超方便:行5-10分鐘可 ...
謝謝你的意見,好中肯呀。

男爵府

引用:Carlton city 對面有間24小時超市,街頭街

原帖由 sinsin0301 於 14-08-18 發表
Carlton city 對面有間24小時超市,街頭街尾有食肆和food court,超方便!酒店後面地鐵站,步行兩分鐘到!

...
謝謝,我諗我會揀呢間。

大宅

我住過dorsett, mrt 出只需1分鐘路程

男爵府

引用:Quote:原帖由+sinsin0301+於+14-08-18+發表

原帖由 EQGO 於 14-08-23 發表
謝謝,我諗我會揀呢間。
七月尾住完,各方面都ok!

別墅

carlton city 好近maxwell熟食市場,我幾日早餐都喺果度攪掂,有天天海南雞

大宅

回覆 bbqtap 的帖子

我上星期先往過Carlton city都十分方便,對面有超市旁邊有7-11而且行去牛車水和maxwell 都十分方便,夜晚去完老巴剎夜市我地重慢慢散步行返酒店

大宅

我身在Singapore,本身想book Carlton City的,但其中一日agent話無房,而家住Dorsett住deluxe房(2大+1個7yrs+1個bb住),房間無想像中細,開左2個30吋喼(放喺窗邊地上),同一架bb車喺近門口位,d空間都仲ok~
不過洗手間無浴缸,因有bb沖涼好麻煩,但要行政房先有,而我book房時我agent話佢地無依隻房book,黎到酒店想upgrade(我地話加錢都ok),不過酒店話暫時full。。。
沖涼時d水會彈左d喺廁所地下,不過好在地下唔滑~
酒店有幫我地執房,有refill水、毛巾果d(上網有人話housekeeper做得唔好),房間都清潔的~
間酒店都多香港人(噚日落街dinner都遇到4~5個香港家庭check in,另外亦見有外籍同日籍住客~
今日住第三日,暫時未見有疑似國內同胞或國語人出沒~
交通真係好方便,不過由綠色線嘅月台搭電梯上地面就唔可以由H出口出的,要行3分鐘同過馬路,而H出口一出就係酒店側邊~
噚晚牛車水珍珠樓對出New Bridge Road有表演,仲放“煙花”,好熱鬧~
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

男爵府

shan2468 發表於 14-8-25 00:25
回覆 bbqtap 的帖子

我上星期先往過Carlton city都十分方便,對面有超市旁邊有7-11而且行去牛車水和maxwel ...
請問你幾點行老巴剎夜市? THX!

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

我都係住dorsett,但我唔會再住亦唔推薦人地去住,床下底好多上手留低嘅垃圾,我自己本身做酒店,特別鍾意留意呢d.

首頁

尾頁

跳至