自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

男爵府

一個中學生使5000?我覺得好多啊,我系咪大鄉里?我以前讀中學使好少

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

5000..好多... 我比小朋友都係7XX 一個月

子爵府

回覆:養一個剛升中一~5000元夠嗎?

點為之養?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我估樓主意思係計埋補習,而唔係 $5000 用零用錢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

包咩?保險,補習,直資學費,課外活動同食飯搭車?

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

樓主,你題目可以詳細一點嘛?

伯爵府

好媽媽勳章

講清楚小小好嗎?

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

珍珠宮

BK Milk勳章

連補習使費應該可以

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

包咩先?有d比個小朋友讀國際學校,一個月萬幾兩萬蚊學費,未計食,未計零用,未計補習費,興趣班費,電話費

我覺得做父母,盡左力,比最好嘅嘢佢,關愛佢,教佢行正途,提佢唔好走歪路,已好好,錢嘅嘢,多有多養,小有小錢養

成蟲,東東爸算有錢啦,個仔咪一樣

子爵府

畀面勳章

我女今年升中一,未開學只買書已無左$3500,到宜家仲未買齊校服只係買左1條校裙又$100,買齊大約$500,校車又無左$3-400,學校既費用$600,仲有食飯、補習、課外活動、學校攪既活動,養的話5000唔夠囉

子爵府

畀面勳章

如果你話零用錢,我女學校1餐$20,巴士單程$5,當返20日學,1個月最少,食$400車錢$100。但因全部都只需付8達通,我已幫佢申請左自動增值,可以每月只比$300-500現金袋住

子爵府

畀面勳章

仲有,宜家D本地學校都會攪遊學團,果到都要比1萬幾千

大宅

多謝各位~父母離異,父只給生活費用5000元小孩子!

還是7000元夠用嗎?

大宅

回覆 pri0928 的帖子

父母離婚~父只给5000元生活費夠嗎?還是7000元?謝謝!

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:多謝各位~父母離異,父只給生活費用5000元

原帖由 joefoon 於 14-08-20 發表
多謝各位~父母離異,父只給生活費用5000元小孩子!

還是7000元夠用嗎?
甘就唔係夠唔夠用既問題

問題係父親只給5千

如果有得比你選擇7千就當然要7千啦

btw我仔k2每月洗我超過5k

冇話夠唔夠,唔夠味睇餸食飯,開源節流囉

子爵府

回覆:joefoon 的帖子

如果可以當然係爭取多d啦…儲埋第日讀大學都好嘛…

大宅

回覆 andeskinki 的帖子

我都無話要多2000元~只想提意!中學可能要學樂器或會補習!
未講完!話我搶錢
唉!

侯爵府

HiPP勳章(2) 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

分開左唔講金唔通講心咩!有幾多拿幾多,多左儲起,有乜依冉都有錢比個仔用

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:回覆 andeskinki 的帖子我都無話要多2000元

原帖由 joefoon 於 14-08-20 發表
回覆 andeskinki 的帖子

我都無話要多2000元~只想提意!中學可能要學樂器或會補習!
同佢講\"實報實消\"!

不知所謂的乙陸!!!

首頁

尾頁

跳至