網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無jm 買過

象牙宮

sasa_sasa 發表於 14-8-23 01:19
有無jm 買過

想舒服, 購胶硅

sasa_sasa  可以給我link 嗎?謝   發表於 14-8-25 02:08
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

引用:+本帖最後由+333s+於+14-8-23+23:43+編輯+\\

原帖由 333s 於 14-08-23 發表
我都係用這個 舒服 但鞋太窄唔得因為厚

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+333s+於+14-08-23+發表本帖最

公爵府

引用:Quote:原帖由+sharon_pig+於+14-08-24+發表

原帖由 Fiona_ho 於 14-08-24 發表
會吾會行得耐出汗移位?
移位唔會 出汗就睇人 我本身腳無乜汗

象牙宮

sharon_pig 發表於 14-8-24 13:35
我都係用這個 舒服 但鞋太窄唔得因為厚

鞋头太窄, 唔得架. 厚身.

我 腳跟底 跟膜發炎. 醫院里 醫生 定做鞋墊比我. 而且要穿 松少少. 腳無甘大壓力.

自己購的, 要自行修剪的.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

引用:Quote:sharon_pig 發表於 14-8-24 13:35 我

原帖由 333s 於 14-08-24 發表
鞋头太窄, 唔得架. 厚身.

我 腳跟底 跟膜發炎. 醫院里 醫生 定做鞋墊比我. 而且要穿 松少少. 腳無甘大 ...
我都有足底膜炎
陶寶有冇鞋墊?

象牙宮

sangria 發表於 14-8-24 20:06
我都有足底膜炎
陶寶有冇鞋墊?

足底膜炎 看普通科會 refer 看足科.
足科醫生, 會配一對鞋墊比患者. 醫生 suggest 鞋头寛 & 軟底鞋.

你看了醫生未.

自己都要購一對. (除非你每一日穿同一个鞋)

理性討論交流者。

公爵府

引用:Quote:sangria 發表於 14-8-24 20:06 我都

足科醫生, 會配一對鞋墊比患者. 醫生 suggest 鞋头寛 & 軟底鞋.
...
看過物理治療
已有—對
如果淘寶有希望淘多幾對

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:sangria+發表於+14-8-24+20:06+我都

...
咁請問睇醫生要等幾耐先refer?

公爵府

引用:想問兩位足底膜炎都睇過醫生, 做過物理治療

原帖由 iamnote 於 14-08-25 發表
想問兩位足底膜炎都睇過醫生, 做過物理治療
對腳有冇好啲....??
踩網球好有用

象牙宮

回覆 iamnote 的帖子

1. *** 現今香港人已經遺忘了甚麼叫包容,什麼叫知足常樂,甚麼叫互相尊重...!!
100% 認同! i like it.

多d 互相尊重. 少d 當自己係判官.. 互相交流經驗. 自己都得益..

2. 你腳底都好鬼痛, 但我平時都只係著涼鞋, 拖鞋..........對腳有冇好啲....??
3个月之后, dd 改善... 我係每次行走必忍疼 15mins. 吉下吉下好耐先正常返.

政府醫院提供 足部運動教材 "物理治療"
a. 除了 運動是生活一部分.
b. 足部運動, 每日都要做. 任何時間都要做. --------> 唔識點貼
運動材科.
c. 著涼鞋, 拖鞋 任何鞋 ... 選軟底 + 鞋头寛d. 1寸高可以, 別太緊.

原來好多人同自己一樣.

理性討論交流者。

象牙宮

sasa_sasa 發表於 14-8-25 02:07
咁請問睇醫生要等幾耐先refer?

看門診 說不能走路.. 影響到日常生活.
排看 足部 1个月而己 )))
第 2次 就有鞋埑送. 1-2个月覆診

運動 都好簡單. 只不過平時我地唔留意姐.
泡腳.

理性討論交流者。

禁止訪問

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

買左呢隻, 唔錯
http://item.taobao.com/item.htm? ... &_u=posf807836d

http://item.taobao.com/item.htm? ... &_u=posf807ae9a

sasa_sasa  謝謝  發表於 14-8-25 12:23

首頁

尾頁

跳至