親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

• 九寨溝 乜時間去最好? 跟邊間旅行社最好?

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:九寨溝+乜時間去最好?++跟邊間旅行社最好?+

原帖由 88muimui 於 14-08-23 發表
  • 金秋十月九寨溝

喇麼撻沙 啪卡挖多
    阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
    喇麼撻沙 啪卡挖多
    喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

回覆:88muimui 的帖子

有冇人跟過美食之旅, 好唔好?

翡翠宮

回覆:九寨溝

我都想知,想去好耐。乜美食之旅都有九寨溝團?唔知中旅又好唔好?

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:seaheart88 的帖子

前在十月去過一次,真的好美!!

大宅

我同事剛去完,他說當地人話25/10 是最好的,因為出紅䈎。

禁止訪問

伯爵府

引用:我都想知,想去好耐。乜美食之旅都有九寨溝

原帖由 lyh80115 於 14-09-03 發表
    我都想知,想去好耐。乜美食之旅都有九寨溝團?唔知中旅又好唔好?
    有呀, 我見佢全包, 唔駛買野, 冇自費活動,所以想跟佢,, 10月22 有 一團

男爵府

開心吸收勳章

88muimui 發表於 14-8-23 21:32
    九寨溝 乜時間去最好? 跟邊間旅行社最好?

十月底最好....景色最靚, 亦都係最貴, 而且最最最多人, 人迫過海洋公園同迪迪尼.

每一張相都一人有攝石人O架......

上次去, 我跟永安, 唔錯. 住九寨天堂, 好正!

伯爵府

引用:Quote:88muimui 發表於 14-8-23 21:32 九寨

原帖由 BabyRonXo 於 14-09-04 發表
    十月底最好....景色最靚, 亦都係最貴, 而且最最最多人, 人迫過海洋公園同迪迪尼.

每一張相都一人有攝石人 ...
    永安多唔多自費活動, 要唔要購物?

男爵府

開心吸收勳章

88muimui 發表於 14-9-4 12:49
    永安多唔多自費活動, 要唔要購物?

永安好似有2-3個自費活動, 例如睇歌舞表現 (呢個我兩公婆無join), 探訪藏族家庭, 唔記得清楚仲有無.

購物方面, 有去賽樹堂, 但係唔會迫你買O野.

大宅

10 月尾去就睇紅葉, 好靚

88muimui  已報團十月中去  發表於 14-9-16 17:08

男爵府

引用:九寨溝 乜時間去最好

原帖由 88muimui 於 14-08-23 發表
  • 今年4月跟過康泰,我覺得全程都食好住好~一團人10零人,九寨溝天堂酒店好靚,好舒服,去完九寨溝吸下新鮮空氣人都靚d~

伯爵府

annexli 發表於 14-9-14 21:13
    今年4月跟過康泰,我覺得全程都食好住好~一團人10零人,九寨溝天堂酒店好靚,好舒服,去完九寨溝吸下新鮮空 ...
    報左跟永安, 都係住呢間

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

去過既JM, 我想問下平時冇做開運動, 去九寨溝應唔應付到?

黃龍果D地方係咪比較高地勢, 比較難呼吸?

以前去過張家界, 如果上長樓梯同斜路, 我個心會跳到好似就黎跌出黎.

我諗緊使唔使keep下做運動, 副body好D先去得.

使唔使好大運動量?

大宅

去黃龍容易有高山反應, 可以食定藥或者帶定支氧氣上山, 一定要慢慢行,唔好跑
    九寨溝除了五彩池, 應該唔會咁易有高山反應,
    至終體力問題, 九寨溝行既路比張家界多, 可能我冇乜坐景內觀光車 (好怕同內地人爭), 走既路就比較多 (每日行多過 6 小時), 但就可以睇到別人看不到既美景

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

chasiusiu 發表於 14-9-16 23:05
    去黃龍容易有高山反應, 可以食定藥或者帶定支氧氣上山, 一定要慢慢行,唔好跑
    九寨溝除了五彩池, 應該唔會 ...
    多謝你既資料.

行多過6個鐘

平時係香港我D節奏好快, 行路慣左好急好快行, 睇黎我要keep 好D體能先敢去

大宅

如果你跟團, 應該唔使行咁多路, 佢亦唔容許你周圍走

HappyHappyMa  I see.  Thx  發表於 14-9-17 19:04

珍珠宮

中旅社團費貴約2千
    永安或康泰 平啲,行程 間間都差不多,近乎一樣呀
    跟團包車 九寨溝 唔駛點行的
    黃龍高啲,高山反應 睇人,最緊要睡得夠,不會太累

禁止訪問

引用:去過既JM,+我想問下平時冇做開運動,+去九寨

首頁

尾頁

跳至