懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位 jm 有無經歷過?下個月中要開刀。我要勇敢試下半麻 但係好驚會驚得濟頂唔順

別墅

回覆:有無jm試過開刀半麻唔得再轉全麻?

岩岩全麻生完,半麻會感覺到佢介開個肚我同佢講好痛之後佢立即全麻,個半鐘已經醒返見到bb

公爵府

引用:各位+jm+有無經歷過?下個月中要開刀。我要

原帖由 kakachole 於 14-08-27 發表
各位 jm 有無經歷過?下個月中要開刀。我要勇敢試下半麻 但係好驚會驚得濟頂唔順

...
生仔應該唔可以轉全麻,全麻會傷胎,對大人都不利。不過半麻已經完全冇感覺~

大宅

全麻會連bb都會麻醉埋架!

大宅

引用:岩岩全麻生完,半麻會感覺到佢介開個肚我同

原帖由 Flower1015 於 14-08-27 發表
岩岩全麻生完,半麻會感覺到佢介開個肚我同佢講好痛之後佢立即全麻,個半鐘已經醒返見到bb

...
感覺到咁驚?全個過程幾耐?

大宅

引用:全麻會連bb都會麻醉埋架!

原帖由 芒果小妹 於 14-08-27 發表
全麻會連bb都會麻醉埋架!
真的嗎???咁對bb係咪有影響??

子爵府

我打算全麻啊……我好驚睇住D醫生開肚……話就話遮住睇唔到啫……但我都驚我會嚇到抖唔到氣同暈低啊……。

別墅

引用:Quote:原帖由+Flower1015+於+14-08-27+發表

原帖由 葉家太太 於 14-08-27 發表
感覺到咁驚?全個過程幾耐?
10分鐘bb已經出黎,我訓左1個鐘就醒了

大宅

我都係由半麻轉全麻,因為打完半麻針隻腳仲識郁,而且感覺到醫生一刀拮落黎同d血係咁湧出黎,同醫生及麻醉師講,佢地即刻轉全麻。bb出左黎我已經醒醒左地,個姑娘仲同我講我生左個囝。so far, 我個囝完全無問題,事後問醫生佢都話唔知1千定1百個人之中有幾個係半麻唔得嘅。我覺得麻醉劑量應該不止於會麻醉埋bb, 因為我個囝一出世仲喊得好大聲。

男爵府

引用:我打算全麻啊……我好驚睇住D醫生開肚……

原帖由 siuba 於 14-08-27 發表
我打算全麻啊……我好驚睇住D醫生開肚……話就話遮住睇唔到啫……但我都驚我會嚇到抖唔到氣同暈低啊……。: ...
冇感覺架!但你feel到有人推你,但唔痛,唔洗驚

複式洋房

引用:我打算全麻啊……我好驚睇住D醫生開肚……

原帖由 siuba 於 14-08-27 發表
我打算全麻啊……我好驚睇住D醫生開肚……話就話遮住睇唔到啫……但我都驚我會嚇到抖唔到氣同暈低啊……。: ...
你幾時開刀?

複式洋房

引用:我都係由半麻轉全麻,因為打完半麻針隻腳仲

原帖由 shuen928 於 14-08-28 發表
我都係由半麻轉全麻,因為打完半麻針隻腳仲識郁,而且感覺到醫生一刀拮落黎同d血係咁湧出黎,同醫生及麻醉 ...
你係邊間生呀?同埋想問下全麻係咪一醒番傷口就會好痛?醫生同我講半麻醒番個幾個鐘都唔會痛

別墅

一生人是否不能做多過2次全麻,因為影響記憶?

dd827dd  用得麻醉多,記憶差D  發表於 14-8-28 10:35

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

半麻真係好少人得

大宅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 kakachole 的帖子

5月生時,半麻醉,不會痛,其實過程好快,只是有輕微感覺有人禁我個肚,無耐就抱阿B比我睇,一D都唔驚

大宅

回覆:kakachole 的帖子

我係Canossa生的,因為我夜晚九點幾生,所以返到房都訓左,半夜無痛醒。不過第二朝起身就feel到個傷口有d痛,其實開刀個傷口都會有少少扯住,我覺得正常。

別墅

我第一胎系半麻開刀生嘎,個陣好勇敢吾驚,還識同醫生講笑。但生完之後,吾知系米因為傷口痛,之後就好膽小,吾敢玩機會遊戲,抽血打針吾敢望住。到依加,早排做抽絨毛膜,有打局部麻醉,根本就不痛,但我就喊佐出來,我老公問我系米好痛,其實系吾痛,系好緊張,可能系怕影響倒BB所以喊,感覺用既時間好長,接住呢胎,我未選擇好順產還是開刀好,好矛盾。

大宅

引用:各位 jm 有無經歷過?下個月中要開刀。我要

...
呀,好驚喎
我都打算開刀

我想問半麻得唔得係咪要落左刀先知架

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

半麻就夠喇,而且醫生開刀果陣同我講嘢分散我緊張情緒。好快BB就出嚟喇。

大宅

引用:各位 jm 有無經歷過?下個月中要開刀。我要

...
我都係今個月半麻生女 其實你唔會睇到醫生做野 係你根本唔知已經開始左 佢幫你打完麻醉 好快雙腳已經冇感覺 之後醫生就會拎舊冰試你身體有冇感覺 你只會feel到有野掂你 但唔知係凍定熱 醫生開始後會問你痛唔痛 冇感覺會繼續 之後你唯一有feel既就只係feel到有人係甘推你個肚 當然會有小小唔舒服 但可以接受的 同埋過程都好快 放心啦

首頁

尾頁

跳至