親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

小弟終於第一次完成日本自由行,一家4口讚不絕口,每日ge時間基本上係無浪費,由朝玩到晚...
今個trip主要去左京都、奈良、宇治、大阪及天皇寺。

水晶宮

回覆:大阪、京都6日遊

相丫唔該

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

kyoder 發表於 14-8-31 04:00
小弟終於第一次完成日本自由行,一家4口讚不絕口,每日ge時間基本上係無浪費,由朝玩到晚...
今個trip主要 ...
期待遊記,可作參考
剛去完新加坡回來,正考慮明年復活節到那裡?

大宅

引用:小弟終於第一次完成日本自由行,一家4口讚

原帖由 kyoder 於 14-08-31 發表
可否share行程,因已安排復活節去玩8天

禁止訪問

回覆:大阪、京都6日遊

大宅

引用:小弟終於第一次完成日本自由行,一家4口讚

原帖由 kyoder 於 14-08-31 發表
期待你的行程

大宅

小弟唔識寫野我剩係寫個大約行程給大家看看

DAY 1: 上午去到京都站寄存行李,順便食早餐,坐巴士去清水寺,睇完都2點零,跟住回京都站拎行李再坐TAXI (1500YEN)去酒店VILLAGE KYOTO CHECK IN,行去行再個ROUND,好靜好多食市未開,行到5點零見肚餓,就去左京都站商場DINNER,回酒店。

DAY 2: 訓醒出門口都10點幾11點,搵地鐵去奈良餵鹿東大寺,回程約3點多,再落宇治掃貨。6點回京都再去AEON MALL行食飯行街,10點再回酒店。

DAY 3: 酒店CHECK OUT直落大阪住VISTA GRANDE OSAKA,去黑門市場(好多香港人)食野買生果,然後行道頓堀再去HIGH TEA,再坐地鐵去心齋橋買藥(行完先知完來係痴住條道頓堀)晚餐牛陣,再食章魚丸。

DAY 4: 早餐一蘭(早上10點無乜人排),跟住去環球,晚上再行心齋橋道頓堀,晚餐食炸物(呢餐最貴13XXX YEN)跟住再食CHEESE CAKE。

DAY 5: 早餐去左近美國村有間叫EGG THING度食(呢間我覺得好正),食完去天皇寺睇動物同去電電城SHOPPING,晚餐千房大阪燒。

DAY 6: 早上再去美國村果邊的D.A.D專門店買野,之後就係回程必選ge最後一站臨空城!

大宅

引用:小弟唔識寫野我剩係寫個大約行程給大家看看

原帖由 kyoder 於 14-09-01 發表
小弟唔識寫野我剩係寫個大約行程給大家看看

DAY 1: 上午去到京都站寄存行李,順便食早餐,坐巴士去清水寺 ...
請問回程時去臨空城的詰,行李寄存在机場,還是去到臨空城寄存較方便?

大宅

dorishsl 發表於 14-9-1 16:16
請問回程時去臨空城的詰,行李寄存在机場,還是去到臨空城寄存較方便?

...
我係大阪直接去臨空城,所以擺左係臨空城度。

dorishsl  謝謝~  發表於 14-9-1 17:13

首頁

尾頁

跳至