跳至

首頁

尾頁

大宅

呢間野我好耐前都覺得佢d人好寸:tongue: :tongue: :tongue: ,好似你去乞佢d野食咁, 琴日我同我呀哥,重有我仔仔去食,坐買野果面,個仔岩岩放學佢話好想食雞亦,我就話吳該:2隻雞亦呀,咁個8婆(直頭發個老板娘)就好寸咁話:2隻點賣呀,要10啦佢可能以為我只係叫咁小,吳知我重有人係出面排緊隊, 跟住又話我坐得出左住人行, 你老味呀,自問個"空"都貼住張檯實啦,你吳想人坐就吳好放d"鄧"係到啦,當時真係.....好想走(心諗我黎食野吳駛受你氣呀),我呀哥又買晒麵黎啦,好......食完今次以q後吳駛只以我再幫陳,一路食一路 ,有客入黎話太辣加d湯,人地一行轉佢就話吳食得就吳好落咁多啦,頂..........:tongue: :tongue: :tongue:

男爵府

畀面勳章

原文章由 洛兒0215 於 08-1-19 23:29 發表
呢間野我好耐前都覺得佢d人好寸:tongue: :tongue: :tongue: ,好似你去乞佢d野食咁, 琴日我同我呀哥,重有我仔仔去食,坐買野果面,個仔岩岩放學佢話好想食雞亦,我就話吳該:2隻雞亦呀,咁個8婆(直頭發個老板娘)就好寸咁話 ...

我以前都係o係附近住(十幾廿年前),果時我都仲係一個小學生,但係就已經感受到佢果種"吋"法,所以無論d人吹到佢有幾好食都好,
我一次都無幫襯過.不過以前係個亞媽做,果時d態度都仲好少少
o既,後來比左d 仔仔女女做就......,

以前我有個屋企人幫襯開佢(十幾廿年前),每次十元八塊倒啦,但係佢就落好多辣椒油,之後佢一見到我屋企人就話:[見到你都怕,連辣椒油都蝕埋呀!〕

所以直到宜家我都唔會幫襯佢!:evil: :evil: :evil:

男爵府

呢間不嬲都係寸架喇, 同田中一樣, 都唔明點解仲咁多人食..:tongue: :tongue:

原文章由 Cody 於 08-1-21 12:06 發表

我以前都係o係附近住(十幾廿年前),果時我都仲係一個小學生,但係就已經感受到佢果種"吋"法,所以無論d人吹到佢有幾好食都好,
我一次都無幫襯過.不過以前係個亞媽做,果時d態度都仲好少少
o既,後來比左d 仔仔 ...

大宅

乜你地覺得佢d車仔麵好好食咩 ,我又唔覺囉,所以都唔會幫襯,比錢仲要受人氣,食都食到頂住頂住,胃都唔開啦~wakaka 我寧願去勝利食碗牛丸粉好過,起碼唔使排哂隊咁買野食咁辛苦

大宅

原文章由 littlechan 於 08-1-21 12:29 發表
乜你地覺得佢d車仔麵好好食咩 ,我又唔覺囉,所以都唔會幫襯,比錢仲要受人氣,食都食到頂住頂住,胃都唔開啦~wakaka 我寧願去勝利食碗牛丸粉好過,起碼唔使排哂隊咁買野食咁辛苦 ...

通常呢啲覺得自己係唔憂做. 一個唔幫襯佢. 仲有大把人. 勁囂! 我又唔覺得特別好食. 住咗幾年都係 幫襯過一次咁大把. 我最憎排隊. 又唔係唔駛$,地方又唔係舒服.:tongue:

複式洋房

好媽媽勳章

請問邊樹呀?

男爵府

商會中學斜對面

原文章由 tswpig 於 08-1-21 16:04 發表
請問邊樹呀?

男爵府

佢都唔憂做, 串d有怕乜姐, 但我有時見佢同d學生都有傾有講, 同埋我見係學生都會醒多兩粒魚蛋或其他, 佢d麵好味精, 食完好口喝

[/url]

男爵府

講真....我真係覺得佢幾好味.....but有次俾我發現..原來佢地用嚟"箭"碗嗰隻底碟係唔洗嫁 有骨喺隻碟o既,就會有布抺走去,冇野o既就連抺都唔抺 ,攪到我都唔敢堂食,只會外賣:;pppp:

水晶宮

畀面勳章

超級味精車仔麵:;pppp: D餸"甜"架,食過一次已頂唔順!:tongue:

大宅

係呀!我老公就好鬼鍾意食,我就麻麻,D送ok既,但真係勁多味精,食完超勁口喝,係食完成日都仲口喝o個隻.....
講到服務態度呢!就睇人啦!熟客就好好多,老細仲會醒多兩粒冬菇呀魚旦旦咁,但生客就一時時,睇心情.....但老板娘又真係好鬼串既....:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章

咁寸但都勁好生意架喎!!
我囡囡星期六2:00左右跳完舞, 我哋次次經過個度都排晒長龍架(起碼20個人排緊隊)!! 有時想試吓係咪真係咁好食, 見到條龍都唔排啦!!

大宅

咁元朗黎講,佢既車仔面都算好味ga la,但就真係太重味喇,食得辣既人會鍾意多D,因為佢夠辣.....

橫掂咁好傾,比多個車仔面好地方大家,佢D車仔面同雞都好好食....
係合益路7-11轉入左有間叫“過橋面館”.....正!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 HoManYu 於 08-1-24 13:00 發表
咁元朗黎講,佢既車仔面都算好味ga la,但就真係太重味喇,食得辣既人會鍾意多D,因為佢夠辣.....

橫掂咁好傾,比多個車仔面好地方大家,佢D車仔面同雞都好好食....
係合益路7-11轉入左有間叫“過橋面館”.....正! :lalal ...

炮丈街(以前叫為食街)個間都幾好味

禁止訪問

男爵府

原文章由 HoManYu 於 08-1-24 13:00 發表

係合益路7-11轉入左有間叫“過橋面館”.....正! :lalal ...

對,d鷄ok,可試

湯底清甜,但不平,一碗約$31-35,但外賣湯底分開放就好好

男爵府

原文章由 洛兒0215 於 08-1-19 23:29 發表
呢間野我好耐前都覺得佢d人好寸:tongue: :tongue: :tongue: ,好似你去乞佢d野食咁, 琴日我同我呀哥,重有我仔仔去食,坐買野果面,個仔岩岩放學佢話好想食雞亦,我就話吳該:2隻雞亦呀,咁個8婆(直頭發個老板娘)就好寸咁話 ...

我都試過太辣要加湯,但她就好好(不知是否老細,因我很少食)叫亞姐幫我倒左d舊,再俾過d湯我

但我走後有無話我,我就晤知啦

大宅

係呀...我同意:D :D 佢d味精真係重到嚇死人 元朗廣場附近有間車仔麵(新寶隔離),雖然幾經濟,但d油多到,又唔係太好食,我同我老公去過都驚咗.
原文章由 HoManYu 於 08-1-24 09:30 發表
係呀!我老公就好鬼鍾意食,我就麻麻,D送ok既,但真係勁多味精,食完超勁口喝,係食完成日都仲口喝o個隻.....
講到服務態度呢!就睇人啦!熟客就好好多,老細仲會醒多兩粒冬菇呀魚旦旦咁,但生客就一時時,睇心情.....但老板娘又真係好鬼串 ...

[ 本文章最後由 Didi711 於 08-1-25 15:38 編輯 ]
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-02-15/oscar_fung.html

大宅

其實永年當初出名都係D"辣汁",根本同D麵及餸無關,間間車仔麵都一様架啦,但這2 3 年D汁都無咁好啦 ,都唔明點解D人都仲要排長龍食

大宅

原文章由 <i>shirley62604</i> 於 08-1-25 15:12 發表

對,d鷄ok,可試

湯底清甜,但不平,一碗約$31-35,但外賣湯底分開放就好好

嘻!我多數食大什面$20有埋野飲(唔知而家有冇加價)

首頁

尾頁

跳至