興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

貓貓懷疑生乳癌, 千揀萬揀, 揀左間黑店做手術

黑店: 勝利動物獸醫診所 Victory Animal Hostipal
地址: 何文田艷馬道2號地下
TEL: 2711 0332 (你地可以打去問下有無咁既事發生, 我無老作無屈佢!)
P.S.: 對唔住, 我唔可以稱呢位MARK HERBERT BENJAMIN 做獸醫, 佢唔配做一個醫生!!! 以下用外藉人士去形容呢個人

(之後GOOGLE SEARCH 呢位外藉人士, 原來佢兩年前涉嫌性騷擾同事, O~ M~ G~! 真係好人極有限!)
新聞: http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20121020/00176_097.html

7月31 日
貓貓做完手術, 留診所一晚, 第二日黃昏5點去接回家, 我作病發冷中, 唯有問下姑娘可唔可以如果貓貓無咩大問題俾我帶走先, 我已經支持唔到,好想嘔。我成個人震哂, 趴左係診所等呀等, 終於, 個所謂"獸醫"放貓, 當時貓在袋內, 只帶頭罩, 因為一次過切除左邊所有乳頭, 傷口非常長, 我不放心, 怕貓貓會整親傷口, 多次多次詢問是否需要著緊身衣, 姑娘話:醫生話唔使, 剩帶頭罩就OK, 放入籠唔好俾佢郁就可以。好! 我信佢"專業"意見。

8 月1 日
唔使問阿貴, 結果如我所料, 爆左線!!! 個頭罩被貓貓整甩左, 自己再扯爆條線。當時打返去診所, 嬲到震, 我話要著緊身衣你話唔使, 咁爆左傷口, 又要我貓貓剛做完手術山長水遠車舟勞動返診所(車程最小一個鐘), 咁係邊個唔o岩?! 係我! 係我蠢, 我錯信個老外!

好戲在後頭! 去到診所, 我被召見入房, 一開波就話錄哂影, 跟住外藉人士就以極之惡劣兼傲慢寸爆的態度鬧我:
1) 睇醫生唔排隊
2) 鬧佢個STAFF
3) ABUSE THE CAT, 貓貓係診所好乖, 一定唔使著BODYSUIT唔會爆線, 可能係我掟隻貓落幅牆所以先會爆線, 總之出左診所, 我點對隻貓無人知, 佢地亦唔會負責任

聽到呢度, 佢坐我企好似小學生被訓導主任捉入房鬧, 大家係我, 會點? SORRY我EQ低, 我噴火還擊,我認我唔應該鬧個STAFF出氣, 我應該鬧你個死人外藉人士, 俾個咁唔專業O既意見唔使著緊身衣保護傷口!! 最慶係話我ABUSE THE CAT, 佢知唔知咩叫"ABUSE"???!!! 有証有據檢哂隻貓有傷可以立即報警拉我, 否則唔好含血噴人誹謗我虐貓!!!!!! 對住d唔識禮貌O既人, 我亦都唔會客氣, 情緒失控, 發左癲不停鬧, 不過你有你癲, 老外左耳入右耳出堅持己見, 話唔著BODYSUIT係正確。我覺得被侮辱, 好無助, 唔想同呢個外藉人士爭持下去, 我奪門而出, 好戲在此>>>>

呢位MARK HERBERT BENJAMIN 所謂獸醫, 話: 一定要俾錢同簽Declination form先俾返隻貓你, (貓係佢手上補針縫返傷口)
我:無問題, 但要俾我見下隻貓, 見到縫返傷口我就會簽
MARK: 唔可以, 一定要簽左FORM先
我: 咁至少俾我見下隻貓, 知道佢仲生存緊, 唔係俾隻死左O既貓我, 咁我先簽OKAY?
MARK: 唔可以!! 一定要簽左FORM先, 否則我當你唔要隻貓, 送去SPCA!

O~~~~ M~~~~ G~~~~~~!!! 點可以咁樣脅持貓貓逼我簽紙???????!!!!!!!!!!!!! 佢係獸醫, 好應該清楚知道, 動物去到SPCA係咩下場, 咁都講得出口, 唔顧動作生死, 嬲到爆呀!!!!!!!!!!!

結果爭持左5分鐘, 連個姑娘都睇唔過眼, 出聲幫我, 話應該俾我見下隻貓, 呢個MARK先肯叫人拎貓貓出黎接待處, 注意: 貓貓係袋, 我見佢仲識郁就簽紙了, 真係好想喊, 好似有個綁匪放把刀係個女頸上, 個綁匪叫我交出贖金, 否則撕票一樣!!! 唯有死死地氣簽紙離開

(待續)

大宅

引用:貓貓懷疑生乳癌, 千揀萬揀, 揀左間黑店做手

原帖由 hapiBettyL 於 14-09-12 發表
貓貓懷疑生乳癌, 千揀萬揀, 揀左間黑店做手術

黑店: 勝利動物獸醫診所 Victory Animal Hostipal
最後我仲以為你想講貓腦已經xxx,所以要你簽左先!

男爵府

回覆:嬲爆!遭”勝利”黑店脅持愛貓,逼簽delication form, 否則送去SPCA

唔會係無縫返埋個傷口掛?

hapiBettyL  有縫返埋個傷口   發表於 14-9-13 10:21

男爵府

回覆:嬲爆!遭”勝利”黑店脅持愛貓,逼簽delication form, 否則送去SPCA

隻番鬼咁爆嘅,咁最後貓貓點?

男爵府

好過份咁離譜

大宅

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

貓貓好慘

複式洋房

回覆 hapiBettyL 的帖子

你唔係EQ低,比我都一樣鬧到發顛,咁最後貓貓個傷口點?

hapiBettyL  宜家傷口好返哂,不過   發表於 14-9-13 10:30

大宅

好過份...隻貓貓好慘...佢一定好痛

下次你去睇貓貓醫生呢...可以去同勝利同一條街...比勝利落少少既活力診所...個度有個台灣既王醫生(女)幾好, 我隻貓有咩病痛都睇佢

複式洋房

回覆:Littiedog 的帖子

係羅,貓貓其實無乜事,點解隻鬼死要我畫押不可,我只可以唸到,佢分明係玩我!

複式洋房

回覆:Snoopy_Mom 的帖子

有補針縫返傷口,仲影哂相証明佢自己補左

複式洋房

回覆:Katycheung1111 的帖子

多謝你介紹呀!唉~~~ 我好後悔無上bk 問下有無好vet介紹,宜家好有陰影,好驚見鬼,好驚俾人困係房

大宅

引用:多謝你介紹呀!唉~~~ 我好後悔無上bk 問下

原帖由 hapiBettyL 於 14-09-13 發表
多謝你介紹呀!唉~~~ 我好後悔無上bk 問下有無好vet介紹,宜家好有陰影,好驚見鬼,好驚俾人困係房:toocol ...
有次消委話,如果間舖困你喺房5俾你走,你所簽嘅野可以係無效的,因為你係5想同被迫

我覺得你當時可以報警,隻貓是你的,佢5肯俾番你,即係強佔你財產,警察係負責保護我地市民生命安全同財產的

eny  換轉我都會立即報警~  發表於 14-9-17 00:43

別墅

回覆 hapiBettyL 的帖子

我家住個頭, 成日都經過呢間診所, 門面覺得佢吾錯, 又係鬼佬醫生. 感謝你分享你的經驗.
我吾敢質疑要吾要著Bodysuit呢樣野, 因為我吾係養貓, 但佢地既能度同處理手法真係極之有問題. 如果係我, 同你一樣, 一定會同佢開火, 實在太過份.
by the way, 我睇開勝利道的恩典動物診所的梁麗雲醫生已十年, 前身係徐正雄動物診所. 是位很有斷診很有經驗及手勢好好的醫生. 希望你貓貓早日康復.

禁止訪問

引用:貓貓懷疑生乳癌, 千揀萬揀, 揀左間黑店做手

大宅

甘你貓貓好嗎?祝佢身體健康,你都吾好甘勞力。

伯爵府

回覆:hapiBettyL 的帖子

我會即刻報警,恐嚇定勒索呀?逼人簽左先放貓,同捉左人地個仔逼人有咩分別?做得獸醫都應該有返小小常識啦,貓去到陌生環境吾會隨便亂泥架,何況診所一定用籠困住啦,貓貓比人困住個動作大極有限啦!

伯爵府

回覆:B得 的帖子

我覺得個醫生一啲都吾尊重生命,枉佢仲係做獸醫,獸醫應該更加識尊重小生命

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

過份, 我貓貓睇開九龍貓醫院, 啲醫生姑娘都好好架

首頁

尾頁

跳至