跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

呢個問題記得以前討論過,悉尼係冇中文學校教寫繁體字嗎?
我想小朋友學寫繁體,絕對唔想俾佢地接觸簡體字。係咪有人提過有台灣人開的中文學校?我唔mind佢地學台灣併音 as long as 中文係繁體就得。有冇資料?我google搵唔到。我諗住如果冇(繁體)中文學校,就會自教中文

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

南區有HK人辦的中文學校, 20年以上歷史,

教廣東話繁體字, HK課本改編.

逢星期六上午10.00am-12.30pm.

大宅

畀面勳章

回覆:wiiabcd 的帖子

真係?可否pm資料俾我?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

Einet2009 發表於 14-9-15 13:16
真係?可否pm資料俾我?
我小朋友喺呢道都讀了7年,
間學校好多HK人.

Princema  可否都pm埋我?thank    發表於 14-9-16 01:29

公爵府

回覆:Einet2009 的帖子

耀華(yiu wah)中文學校,系 riverwood. 廣東話,繁體字。你search 下佢地web site.

Einet2009  正呀  發表於 14-9-15 17:07
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

伯爵府

Mrs.Kangaroo 發表於 14-9-15 16:33
耀華(yiu wah)中文學校,系 riverwood. 廣東話,繁體字。你search 下佢地web site.

...
你個仔係咪讀呢間?

大宅

畀面勳章

回覆:wiiabcd 的帖子

唔該哂你呀

別墅

回覆:中文學校 (繁體字)

咦?好喎!我都research下先!

首頁

尾頁

跳至