懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我今日第1次拎晒d資料去排期,我預產期係出年5月,但只比左10月28日嘅期我返去檢查,無Oscar嘅?聯合係咪要見左1次姑娘先會比Oscar期呀?到時先比咪可能過左週數?

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 carmensoccm 的帖子

係呀~見左姑娘先,我10W見完姑娘~安排左我11W度頸皮

大宅

第一次係見姑娘

第2次就見醫生, 做oscar (驗血), 照xray, 頸皮個d

不過因我當時第2次去無過10週, 所以第3次先照xray,頸皮...

之後你覆診就會次次only醫生幫你聽bb心跳

別墅

唔該晒。。咁我都係10W返去喎。。明白。。我到時會留意有無比期我。。多口問句,咁政府有得照,仲有無揾c+照oscar?

別墅

回覆:有無係聯合排期嘅MaMa

我嗰時喺聯合照左就無再搵私家照啦,我覺得如果無咩特别就唔洗啦。。。

大宅

回覆:carmensoccm 的帖子

我聽日第一次去聯合做檢查,返黎再回報!

carmensoccm  好呀  發表於 14-9-20 00:02
frances-carmen  我都係! 咁啱嘅?      發表於 14-9-19 22:20

珍珠宮

系丫,肯定系要見左姑娘先會排期既。

大宅

如果安排唔到Oscar,佢比期你嗰時會已經同你講,無講即係有。

複式洋房

hi,我想問聯合星期六早上可以首次登記嗎?我上網睇話門診星期六唔開,但各位星期六又有得做檢查?

複式洋房

回覆:ccface 的帖子

可以星期六朝早去, 但唔响婦産科個邊登記, 係要排响眼科門診個條 Line

複式洋房

回覆 carmensoccm 的帖子

因為我係高齡, 所以政府同c+都有做。 聯合做oscar, c+做 nifty. 做咗安心好多

大宅

回覆:miumiu925 的帖子

我星期六去第一次見助產士,因為之前打風,專程開比我地補返。
去到掛完號入56號房度高磅重驗小便。
之後入房仔睇電視填問卷。
填好等叫名,助產士叫入房問診同安排唐氏,新症見醫生日期。
約好下次,再埋抽血。
閃人。
BTW,星期六有講座比準媽媽去聽。所以走個陣(大約12點)坐滿晒人

民房

我都係排聯合,拎oscar報告先第一次見到醫生,但之後既產檢就要我去健康院。

禁止訪問

我的育兒心得勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

引用:hi,我想問聯合星期六早上可以首次登記嗎?

原帖由 ccface 於 14-09-20 發表
hi,我想問聯合星期六早上可以首次登記嗎?我上網睇話門診星期六唔開,但各位星期六又有得做檢查? ...
星期六只可以排期登記檢查
檢查只有星期一至五做

複式洋房

我都係聯合,預產期出年4月,暫時見左姑娘+第一次醫生,下次返去做唐氏!

暫時我都覺得聯合啲姑娘同醫生都唔錯呀,幾好咁喎!

但係我想問下有無啲講座聽下架,要book嗎?

我係第一胎,好似咩都唔知咁,哈哈!

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

我上胎聯合生,門診姑娘唔錯架,不過產前同產房姑娘就麻麻,比較cool同惡,產後姑娘好好人,好nice。

首頁

尾頁

跳至