想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

醫生懷疑c6有精索靜脈曲張,因小時有單隱睪症,太大個先做手術,所以有影響,醫生轉介睇泌尿科可能需做精索靜脈結紮手術。明天去睇
另外,醫生話叫我唔洗諗iui,現在如果真係做療程只能ivf或icsi。

1. 如果唔做手術,通過食療加中醫,改善可以嗎?

2.我c6報告得容量&形態唔合格,其實係咪好嚴重,iui冇機會嗎?

3.如果真係做手術同ivf(會去台灣做),我應該嘗試了ivf之後先做手術,這樣好嗎,因我怕手術會有危險,亦唔想c6挨刀。還是做左手術再自然嘗試

昨天即刻買左善存,蠔皇素,
仲有這半年c6日日出街食飯,同這1年日日都飲樽裝既烏龍茶當水飲,唔肯戎,唔知烏龍茶有冇影響到精子呢?

請求大家俾下意見,我好擔心。

複式洋房

回覆:Isokbe 的帖子

有冇揾第二間驗多次?如已打算做 ivf,手術可以不做啦!

別墅

引用:有冇揾第二間驗多次?如已打算做 ivf,手術

原帖由 hope9988 於 14-09-22 發表
有冇揾第二間驗多次?如已打算做 ivf,手術可以不做啦!
冇牙,我第一次去仁安,驗呢份報告前一星期因傷親去睇左胸部x光,但護士話冇影響。

別墅

回覆:我家c6 既丁丁 report,想請教大家。

睇完已經好down,點知當晚喺商場度見到個細路女唔見左屋企人,我同c6帶佢去服務處,我c6抱住個細路女唔肯放,個細路女仲要唔肯跟客服個姐姐,要跟住c6,到佢爸爸番黎搵番個細路女,我c6佢好失落,行番屋企時一路都冇出過聲,我c6真係超級喜歡小朋友。down上加down

大宅

引用:醫生懷疑c6有精索靜脈曲張,因小時有單隱睪

原帖由 Isokbe 於 14-09-22 發表
醫生懷疑c6有精索靜脈曲張,因小時有單隱睪症,太大個先做手術,所以有影響,醫生轉介睇泌尿科可能需做精索 ...
你身邊有冇朋友做nuskin, 之前我老公都有蟲蟲唔得呢個問題,咁我朋友介紹左我俾佢食一隻叫r2既產品,再加佢既蟲草素,4個月後再驗連醫生都話離奇地好。

原本醫生都怕做iui會有問題,有提意過先雪精咁再加新鮮,但今日做iui唔駛啦! 淨用新鮮可以了

複式洋房

回覆:我家c6 既丁丁 report,想請教大家。

有冇揾袐尿科 check 過?不如 check 吓先,好過估估吓!

別墅

引用:Quote:原帖由 Isokbe 於 14-09-22 發表醫生

原帖由 ccyung 於 14-09-22 發表
你身邊有冇朋友做nuskin, 之前我老公都有蟲蟲唔得呢個問題,咁我朋友介紹左我俾佢食一隻叫r2既產品,再加佢 ...
醫生推薦我食善存,話有曬要既維他命

別墅

引用:有冇揾袐尿科 check 過?不如 check 吓先,

原帖由 hope9988 於 14-09-22 發表
有冇揾袐尿科 check 過?不如 check 吓先,好過估估吓!
我聽日陪c6去睇。我有時會諗有好多人唔合格既都中,係咪真係未係時候呢

複式洋房

其實主要係希望你先確認 c6 是否因為精索靜脈曲張,而導致丁丁唔好!無謂嘥時間估估吓!

大宅

我c6都係差不多,初初收到報告真係會down一輪。不過正面點睇,係一個考驗你們無堅不摧的感情的一關。
我果個c6食緊中藥,supplements amd do sports..我覺得都係輔助,未必好確實幫到,幫到係bonus。
至於iui or ivf, 要睇下妳的心急程度,iui好似都有<10%成功率,有些醫師說自然懷孕可能都有個位數的成功率…要睇下“幸運“…
所以妳要加油啊,希望妳同c6傾完有好的決定!
我已計劃台灣ivf中。

首頁

尾頁

跳至