在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問下我有咩方法投訴我老闆,事情發生係, 我係有左6星期嘅時侯,老闆俾信炒我, 我係佢俾信我5分鐘前通知佢.... (佢之前有小動作)
之後佢提議俾3個月通知我, 我話要考慮, 但信已經俾左我, 但佢話要改, 因為封信只你寫左兩個月通知.
其後佢反口, 話補錢係我提議, 唔俾, 俾3 個OPTIONS 我
1. 即炒, 因CONTRACT 話返830AM , 我最初返工果時佢叫我返9點得,公司無人) 佢就屈話我日日10點先返工 ( 公司無咭機,無其他人証)
2. 攞3個月錢走.(仲好好咁話俾返 REFERENCE LETTER 我)
3. 繼續返工... ( 但每一日要我 SEND EMAIL 報到) 全公司得我要咁做! 仲出左封WARNING LETTER 俾我話我遲到! 我有反駁,出返封信俾公司,話我不接受, 所指控我嘅不實!

我揀左3 .....開始嘅時侯, 又話我好用其他DEVICES SENT EMAIL. 咁要準時就打定哂一到OFFICE 就SEND.
咁一定要用電腦SEND, 8點30幾分先SEND , 又話我慣性遲到! (咁我中間都有幾日遲到!) 俾左口頭警告我
我7月尾放兩星期假, 又留難我, 話我咁嘅表現, 俾唔到我放!

呢幾個月俾佢搞到好有壓力, 好壓迫, 訓唔到,訓到都成日發惡夢.....
好辛苦!!!
有無人可以教我點做.......

伯爵府

DHA勳章

你老闆好過份喎~ 幫你推

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唔識

打1823
唔好縱容d老細
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

你上勞工處啦, 佢唔炒得你架

複式洋房

但如果佢話經常WARN 我, 其實係咪又可以話我無IMPROVEMENT 而唔補錢炒我呢?

複式洋房

回覆 peggypeggy820 的帖子

我去過勞工署, 佢地話一日未炒, 我無野做到

男爵府

總之佢應該無權可以炒你 你可以打去問勞工署 唔係叫佢地做野 而係問定先 如果有左 係咩情況下佢地可以炒你 定係咩情況下有左都唔可以炒你 知道左你會安心d囉 加油 我有左時 公司有個同事都對我好衰 為左個產假忍佢 放完假回來都keep住衰 所以做多半年左右我都另謀高就 明白你的苦況 加油呀 得閒同老公傾下 睇佢點睇

男爵府

BK Milk勳章

去平機會報案先,佢似乎都已經觸犯左家庭岡位歧視。每次同你老細傾野都錄音,要求要你做既.比你任何野都BLACK&WHITE唔好只係口講,到時拎齊野去告佢。要有證據!!

複式洋房

catlee324 發表於 14-9-25 14:16
總之佢應該無權可以炒你 你可以打去問勞工署 唔係叫佢地做野 而係問定先 如果有左 係咩情況下佢地可以炒你 ...
多謝你鼓勵呀!
其實我老闆叫做儲証明,話我無改善, 可以炒我又唔駛補錢同假
所以迫我自己走.... 睇黎我日日都要再早D返先得啦......

男爵府

lovelaine20 發表於 14-9-25 14:26

咁先執番正d番工時間先囉 做好自己 佢奈你唔何 除非佢執左唔做啫 加油

首頁

尾頁

跳至