想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人食過 點食嫁? 可以分享下嗎

子爵府

2018復活節勳章

回覆:排卵藥

第3~5日起連續食5日,跟住返醫生到照卵size+內膜厚度

大宅

回覆:lafield 的帖子

第3至5日係排卵期?

大宅

引用:第3至5日係排卵期

原帖由 Amritagia 於 14-09-26 發表
第3至5日係排卵期?
月經第2-5日開始食連食5日,我之前係第二日開始連食5日,個個醫生唔同

大宅

回覆:lafield 的帖子

請問通常day幾照?

男爵府

8MEI 發表於 14-9-26 11:16
請問通常day幾照?
day 13

大宅

回覆:cyffanny 的帖子

Thanks! 食左幫助大嗎?

大宅

8MEI 發表於 14-9-26 15:09
Thanks! 食左幫助大嗎?
我係由第5日開始食.... 食左我由冇排卵變有排卵.....
但食左6個月都未有... ><

複式洋房

我上個月睇完醫生, 佢話叫我m come 後24hrs 食, 連食5日, 之後勤力d, 每3日到就一次, 應該中硬 !! 結果尋日覺得唔對勁, 點知原來中左6weeks.

你地係咪甘GE pattern食藥?

男爵府

引用:我上個月睇完醫生, 佢話叫我m come 後24hrs

原帖由 mavis904 於 14-09-26 發表
我上個月睇完醫生, 佢話叫我m come 後24hrs 食, 連食5日, 之後勤力d, 每3日到就一次, 應該中硬 !! 結果尋日 ...
好鼓舞呀!我都會去食排卵藥試下

睇中醫都吾知食到幾時先中

別墅

引用:我上個月睇完醫生,+佢話叫我m+come+後24hrs

我上個月睇完醫生, 佢話叫我m come 後24hrs 食, 連食5日, 之後勤力d, 每3日到就一次, 應該中硬 !! 結果尋日 ...
可pm醫生資料嗎?thx

大宅

今日醫生自動開左排卵藥 第3日開始食 第9日反去追卵size 無講幾時做做幾多次 我希望排得卵黎會受到精 otherwise 食都無用

男爵府

回覆 ks121129 的帖子

我食左兩次C6都病,唉!
你打算食幾耐?你個醫生有無有負作用

大宅

7月我食左第一次bingo了,不過最好加埋紅d check住排卵

大宅

回覆:jsmanhim 的帖子

我想問紅d點用 一定用晨v? 深粗係兩條都粗同深色? 係咪量埋體溫好d? 高溫代表排?

複式洋房

引用:我上個月睇完醫生, 佢話叫我m come 後24hrs

我都想要醫生資料啊!謝謝

洋房

我上個月第一次食排卵藥,m第3日食連續食5日,醫生仲開左另一隻係第10日食,連續食7日,話幫助虫虫游入去。食第一次就中左啦…可惜我呢排工作壓力大之前中秋又食生冷野,見紅又以為黎m,最終今日醫生確定自然流產左。我好唔開心,努力左咁耐都唔得,諗住食排卵藥試下就攪到小產。其實食排卵藥卵子會唔會弱啲架?食排卵藥既姊妹記得好好觀察自己情況呀…

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我想問紅d點用 一定用晨v

原帖由 Amritagia 於 14-09-26 發表
我想問紅d點用 一定用晨v? 深粗係兩條都粗同深色? 係咪量埋體溫好d? 高溫代表排?

...
紅d一定唔係用辰v

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我上個月第一次食排卵藥,m第3日食連續食5

原帖由 王貓 於 14-09-26 發表
我上個月第一次食排卵藥,m第3日食連續食5日,醫生仲開左另一隻係第10日食,連續食7日,話幫助虫虫游入去。 ...
Take care
有左唔知?

洋房

回覆:mickeyellen 的帖子

見血,有返醫生度問過,佢睇返體溫判斷應該是有的,但捧捧未驗到。流量同平時m一樣就以為黎m,又驗唔到我就以為失敗左。直到上星期流啲好深色既血就心血來潮再驗,結果有左。即刻返醫生度驗都係有,但太早照唔到所以開左一星期假bed rest。但今星期流血多左,入急症,最後都保唔住。是我大意加上近排公司令到心情真係好差,攪到見紅。

首頁

尾頁

跳至