自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

流鼻水,咳,有痰…已持續2-3日,但冇發燒,你地會吳會同佢睇醫生?我餵過兩次保嬰丹,但好似冇乜用,仲有冇其他代替西藥可以試下?佢只係鼻水較多,咳吳算嚴重。thanks

大宅

引用:流鼻水,咳,有痰…已持續2-3日,但冇發燒

原帖由 bebu_jj 於 14-09-27 發表
流鼻水,咳,有痰…已持續2-3日,但冇發燒,你地會吳會同佢睇醫生?我餵過兩次保嬰丹,但好似冇乜用,仲有 ...
要睇醫生啦,咁細個一拖個病就會好嚴重

伯爵府

畀面勳章

回覆 bebu_jj 的帖子

一日就要睇醫生啦

子爵府

要睇醫生啦

大宅

回覆:bebu_jj 的帖子

同埋買個吸鼻器吸鼻水出黎

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

轉天氣,鼻水倒流,咳,有口水痰,睇醫生只要抗敏感收鼻水藥就得,咩咳水都無效的

是飲奶粉的嗎?如果係奶粉一樣有機會致敏,尤其是 Stage 1 轉 Stage 2,再轉 Stage 3 果時,往往一轉就會好容易敏感,我虎女結果飲 Stage 1 到 2~3 歲先無事,咩 Stage 2、Stage 3 都敏感
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

子爵府

回覆:請教!8個月大bb流鼻手,咳…

食猴棗散

男爵府

引用:轉天氣,鼻水倒流,咳,有口水痰,睇醫生只

原帖由 Yubi.T 於 14-09-27 發表
轉天氣,鼻水倒流,咳,有口水痰,睇醫生只要抗敏感收鼻水藥就得,咩咳水都無效的

是飲奶粉的嗎? ...
冇轉奶粉呀…不過其實咁細個食藥會吳會吳係咁好…唉…不過我諗我都係同佢睇左先,放心D

侯爵府

買bb洗鼻水, 我會煲蔥, 6條煲埋一碗

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

bebu_jj 發表於 14-9-27 11:48
冇轉奶粉呀…不過其實咁細個食藥會吳會吳係咁好…唉…不過我諗我都係同佢睇左先,放心D

...
睇咗先都好,我虎女都係臨瞓先食藥(按需要服),到佢 e+ 就快 4 歲,我都無俾過抗生素佢食,要按時服一個療程,真係唔多忍心
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

大宅

回覆:bebu_jj 的帖子

甘都唔睇醫生-_-唔通等發燒先睇咩,bb訓覺一定好辛苦啦

男爵府

引用:甘都唔睇醫生-_-唔通等發燒先睇咩,bb訓覺

原帖由 lungbobo 於 14-09-27 發表
甘都唔睇醫生-_-唔通等發燒先睇咩,bb訓覺一定好辛苦啦
佢瞓覺又冇嘢wow…

已刪除用户

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

快D睇醫生啦, 買個安心都好呀~

男爵府

睇醫生啦!鼻水倒流就好易咳嫁啦!

男爵府

引用:飲多啲水,最好帶bb+睇醫生,睇左安心啲,

原帖由 toljai 於 14-09-27 發表
飲多啲水,最好帶bb 睇醫生,睇左安心啲,藥可唔食看門口,今日唔睇,聽日星期日好難搵醫生!

...
已book左醫生,謝jm~

珍珠宮

睇醫生,其實保嬰單我都覺無咩效

首頁

尾頁

跳至