自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:因為無完美人。不要太認真,呢到始終吹水之

原帖由 kurocat 於 14-09-30 發表
因為無完美人。不要太認真,呢到始終吹水之地。
X 2

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:資深會員之\"路遙知馬力,日久見人心\"見證

攪笑,出post話人mean,然後叫人respect each other。

mother904  x 2  發表於 14-10-1 10:58
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

HoneyBee30 發表於 14-10-1 05:29
家人都一樣
終於明白點解基督徒不會同非基督徒結合(我諗大部分,雖非全部)
宗教政治很難同你日對夜對嘅人 ...
agree!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

係咪講我呀。你好

伯爵府

回覆:資深會員之"路遙知馬力,日久見人心"見證

喺澳洲,儘量都唔會同同事、朋友講政治同宗教

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小貓1124 發表於 14-10-1 10:27
喺澳洲,儘量都唔會同同事、朋友講政治同宗教
澳洲係個多元文化國家, 都理解唔同人有唔同立場, 但佢地都係咁激??

用戶要求終止服務

回覆:Vpoonjk 的帖子

講得好,少少唔啱聽就鬧到人飛起。

伯爵府

引用:Quote:小貓1124+發表於+14-10-1+10:27+喺澳

原帖由 cy101 於 14-10-01 發表
澳洲係個多元文化國家, 都理解唔同人有唔同立場, 但佢地都係咁激??
佢哋文化係少講依兩方面,廢事嘈交影響感情
睇吓香港為咗佔唔佔中鬧哂交就知~
我都唔敢同屋企人講佔中,廢事嘈交~

水晶宮

畀面勳章

Pulmma 發表於 14-10-1 10:21
係咪講我呀。你好
今次第幾次被點名呀!

水晶宮

梁振英咁克人憎都有人支持啦。 提出一個話題, 要全部人buy , 咁就唔係討論, 而係灌輸。 得到全部人認同, 不是係人, 是聖人。

有時上d post 問,我個bb得唔得意, 一面倒讚, 真係得意呀。可能有人覺得唔可愛, 但冇出聲。讚得意呀,係咪真心, 冇人知, 只有回個至知。

上討論區,就算同意個觀點,都可以係反方度得到d野。 同樣反方都可以睇到正方既觀點,這就是討論可愛之處。

以後合咀型, 咪咀下。 唔合咀型咪咬佢一啖lor 唔駛比面。 咁既心態上討論區至找到真正樂趣。

下下出post 都期望全部人認同, 不如上fb,唔合聽unfriend 晒佢。

唔好為我這一個人上心啦。 他日, 係度緣見到, 合眼緣, 點下頭, 問候一下, 搭下咀。 唔順就插下。 咁又可以開開心心過日神。

Thelittlepingu  對, 網上無須太諗真   發表於 14-10-1 11:06

水晶宮

引用:Quote:Pulmma 發表於 14-10-1 10:21 係咪講

原帖由 BaoYue_BaoKun 於 14-10-01 發表
今次第幾次被點名呀!
第二個post 比好多人話我克薄。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:資深會員之"路遙知馬力,日久見人心"見證

「講$失感情」是至理明言。

公爵府

首頁

尾頁

跳至