跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我憎恨共產黨,所以我移民。不過民主嘅國家係咪理想?絕對唔係。做美國狗,派軍打仗,惡果就係 homeland terrorism。自從三星期前宣佈恐襲威脅升至「高」之後 (記住,即使911時都冇去到咁高),IS教主落令叫本地信徒可自行殘殺(澳洲)平民同佢地啲細路,我feel到,遲早有大鑊野。你話民主選舉,我地其實得兩個choice, 一係自由黨,一係工黨。兩個黨都係講大話唔眨眼,商業利益當前,民生在後。冇一個西方民主國家唔係咁。不過起碼,parliament 開會時從來冇紙棺材,擲玻璃杯。如果有,果個人一早拉咗去收監。想像下如果有人向奧巴馬擲玻璃杯?死硬。香港呢方面,又真係嘅民主自由喎

別墅

回覆:Einet2009 的帖子

香港咁好,民主國家咁冇選擇,你咪黎香港住囉!香港得一個黨,真係好自由的!

別墅

回覆:Einet2009 的帖子

雖然天下烏鴉一樣黑,真正的民主又不是完美,不過正真的民主是可以保障大部份人民最好最重要的制度。

別墅

回覆:goobegoo 的帖子

但係目前的香港真係一個超大的困局,係一個雙輸的局面。希望各方可以提出解決方案,唔係只係互相話對方的不是。祝福香港。

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:自從澳洲恐襲級別升至歷史新高之後

有辣有唔辣!有得揀好過無得揀

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

畀面勳章

回覆:goosema 的帖子

有得揀好過冇得揀呢句係真。我已經嚟咗十幾年,小朋友響呢度出世讀書,又有穩定工作,冇諗過回流。呢度係我家,我父母都係度。不過香港發生啲咁嘅事,我好心痛。而家都唔知點收科。

galiegalie  請問你住邊個省?   發表於 14-10-7 10:53

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:有得揀好過冇得揀呢句係真。我已經嚟咗十幾

原帖由 Einet2009 於 14-10-01 發表
有得揀好過冇得揀呢句係真。我已經嚟咗十幾年,小朋友響呢度出世讀書,又有穩定工作,冇諗過回流。呢度係我 ...
真係好心痛,我既home town點會變成咁

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

首頁

尾頁

跳至