自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

其實梁思浩d屋企人去晒邊度jet, 點解佢爸爸媽媽會走咗去既, 另外佢有個細佬, 而家又喺邊度呀, 佢地仲有無聯絡架呢, 有無人知道呀
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 juicypig 於 08-2-21 11:20 發表
其實梁思浩d屋企人去晒邊度jet, 點解佢爸爸媽媽會走咗去既, 另外佢有個細佬, 而家又喺邊度呀, 佢地仲有無聯絡架呢, 有無人知道呀

係咪聽緊風show 呀
佢好似係佢爸爸媽媽唔要佢呀詔

男爵府

好似佢話過十幾歲父母失踪...佢一直都無同人講, 每日返學都自己熨衫.....等人家以為佢父母照顧得佢好好咁

轉載蘋果.....梁 思 浩 日 前 坐 在 君 悅 酒 店 的 咖 啡 座 上 , 接 受 本 報 記 者 專 訪 , 他 背 對 室 外 刺 眼 的 陽 光 、 皺 著 眉 頭 說 : 「 我 寧 願 二 ○ ○ 一 年 0既 所 有 記 憶 , 可 以 鎖 0既 塵 封 0既 保 險 箱 內 , 永 遠 都 唔 使 再 諗 番 。 」
思 浩 十 五 歲 那 年 父 母 離 婚 , 當 時 只 得 十 三 歲 的 弟 弟 思 聰 跟 媽 咪 , 倔 強 的 思 浩 卻 堅 持 跟 外 祖 母 生 活 , 不 肯 跟 媽 咪 離 開 , 他 說 : 「 我 父 母 十 七 歲 結 婚 , 可 能 太 後 生 結 婚 感 情 唔 穩 固 , 離 婚 後 佢 0地各 有 各 再 建 立 家 庭 , 當 時 我 好 唔 開 心 , 唔 肯 跟 阿 媽 走 係 因 唔 想 俾 人 叫 做 『 油 瓶 仔 』 咁 難 聽 , 想 唔 到 我 十 五 歲 之 後 , 我 再 冇 機 會 見 到 自 己 0既爸 爸 媽 媽 同 細 佬 。 」
因 為 討 厭 那 句 「 油 瓶 仔 」 , 思 浩 自 此 就 跟 雙 親 絕 了 緣 , 他 說 : 「 我 一 直 好 嬲 自 己 父 母 , 但 又 好 想 佢 0地 會 0黎搵 番 我 , 所 以 我 係 十 九 歲 果 年 ( 一 九 八 七 年 ) , 我 係 《 城 市 故 事 》 扮 洗 米 華 , 其 實 係 想 爹 0地 同 媽 咪 電 視 睇 到 我 會 0黎 搵 番 我 , 但 係 佢 0地 一 直 冇 0黎 過 。 我 從 冇 對 記 者 講 家 事 , 亦 最 怕 過 時 過 節 , 尤 其 係 怕 過 母 親 節 , 試 過 好 多 次 電 視 台 打 電 話 叫 我 搵 埋 阿 媽 同 一 家 人 出 鏡 , 我 話 我 都 搵 唔 到 阿 媽 , 佢 0地 重 以 為 我 講 笑 。
「 以 前 我 好 討 厭 的 人 問 我 屋 企 0既 0野, 不 過 自 從 發 生 呢 件 事 ( 指 掌 摑 事 件 所 引 發 的 一 切 ) 後 , 我 唔 再 怪 父 母 , 我 會 諗 可 能 佢 0地 0依 家 0既 世 界 入 面 , 唔 可 以 再 容 納 一 個 佢 0地 以 前 錯 誤 婚 姻 0既 負 累 。 」
正 因 為 梁 思 浩 沒 有 家 , 一 個 人 的 生 活 孤 苦 伶 仃 , 他 熟 悉 的 《 歡 樂 今 宵 》 同 事 如 肥 姐 沈 殿 霞 、 阿 姐 汪 明 荃 和 老 友 森 森 等 , 過 時 過 節 便 會 熱 情 地 邀 請 思 浩 到 家 中 吃 飯 , 好 讓 他 感 受 一 下 「 家 庭 溫 暖 」 。
梁 思 浩 說 : 「 我 好 多 謝 佢 0地, 不 過 睇 見 人 一 家 人 , 自 己 明 顯 係 外 人 , 個 心 入 面 會 更 加 空 虛 同 寂 寞 。 」
梁 思 浩 續 說 : 「 所 以 好 多 時 我 寧 願 一 個 人 屋 企 , 咁 樣 反 而 重 冇 咁 難 受 。 」

[ 本文章最後由 jaja 於 08-2-21 11:45 編輯 ]

珍珠宮

可能都全部移民lu, 如果喺香港又點會唔認番自己既親人呢, 真奇怪

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

聽瘋show佢耐不耐都有講吓的, 佢細佬應該喺新加坡,好似話早幾年都有同思浩聯絡的,但唔知點解後來就音訊全無,佢都有喺瘋show呼預過叫屋企人搵佢,重比季花田和梁繼章笑佢黑人憎到連屋企人都唔理佢。
靚太唔易做!!

珍珠宮

原文章由 kc 於 08-2-21 12:07 發表
聽瘋show佢耐不耐都有講吓的, 佢細佬應該喺新加坡,好似話早幾年都有同思浩聯絡的,但唔知點解後來就音訊全無,佢都有喺瘋show呼預過叫屋企人搵佢,重比季花田和梁繼章笑佢黑人憎到連屋企人都唔理佢。 ...

侯爵府

佢身世好可憐架..... 因為咁... 肥姐當佢親生仔咁.....
佢爸爸媽媽好似好細個離咗婚 then 到佢10 幾 yrs old 時, 連佢媽都走埋, 自始失去聯絡, 佢好似係跟住阿婆架渣......
佢响 hk 真係無親人, 孤兒仔一個 ....

公爵府

係呀, 佢呢個名話唔夾佢, 但佢堅持用番, 佢話呢樣野係佢父母唯一留比佢o既野, 所以要保留.......佢真係好可憐, 希望佢以後都好啦!:-( :-(

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

梁思浩~~叻仔嚟嘅

男爵府

7周年華麗國民 好媽媽勳章 醒目開學勳章

聽我daddy話,佢媽咪改嫁移民左,但佢爹哋好似喺hk定返左大陸,我哋係親友(不過我未見過佢),我daddy話思浩父母未離婚時,嚟過我哋屋企玩喎(唔知我出世未呢?),之後就冇联絡喇,佢爹哋就幾年前揾過我daddy飲過茶

原文章由 BOSKERMA 於 08-2-21 14:33 發表
梁思浩~~叻仔嚟嘅

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

聽開瘋show的都知佢身世,
好彩佢夠堅強,現在事業有成.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

佢既身世,之前聽瘋show都聽過下,希望佢可以搵到個好女仔結婚,咁就可以有自己既家啦

男爵府

咩解究你地D親友都無人理佢
原文章由 tammymhk 於 08-2-21 15:19 發表
聽我daddy話,佢媽咪改嫁移民左,但佢爹哋好似喺hk定返左大陸,我哋係親友(不過我未見過佢),我daddy話思浩父母未離婚時,嚟過我哋屋企玩喎(唔知我出世未呢?),之後就冇联絡喇,佢爹哋就幾年前揾過我daddy飲過茶

...

大宅

原文章由 808280 於 08-2-21 16:07 發表
聽開瘋show的都知佢身世,
好彩佢夠堅強,現在事業有成.

我永遠支持村長.

子爵府

原文章由 haileymama 於 08-2-21 16:16 發表
佢既身世,之前聽瘋show都聽過下,希望佢可以搵到個好女仔結婚,咁就可以有自己既家啦

佢一個人,都有甘叻事業, 都想佢有好女仔嫁比佢啦
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 haileymama 於 08-2-21 16:16 發表

听聞佢吾鍾意女仔?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

思浩真係好叻仔..

佢真人仲好 like tim..
因為我成日係佢剪頭髮間髮型屋見到佢...

仲有我每朝都聽佢做節目架!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔係掛村長唔鍾意女人, 唔好玩啦

原文章由 CALVEN 於 08-2-21 16:21 發表

听聞佢吾鍾意女仔?

王國長老

王國長老

掌摑事件係點?

珍珠宮

佢之前喺公仔箱扮容x兒, 有醜化之嫌, 令到容x兒好唔滿意就向呀羊生咋嬌, 咁羊生咪揾人教訓佢囉
原文章由 可樂魚 於 08-2-21 16:38 發表
掌摑事件係點?

首頁

尾頁

跳至