跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

話說rain個表姐星期一係婆婆屋企嘔,當時rain都係度,仲同佢一齊玩添~
咁我夜晚帶rain返屋企之後,大約11:30,rain就開始嘔啦~ 仲斷斷續續咁嘔到零晨3點幾,咁我地就即刻帶佢去睇法國醫院夜診啦,醫生都話佢冇乜事........打左止嘔針
第二日rain就開始又瀉又嘔,打左止嘔針都仲嘔,忍唔住又帶左佢去睇樓下個d醫生,話佢可能食左d唔乾淨既野.....(唔通係party個支"咪"!!!!!!!!或者係表姐個d??????? )
第三日就到我本人又瀉又嘔啦 ,而rain都keep住嘔,但已經少左同有好轉啦~
第四日,公公、婆婆、表姐都一齊瀉........ ,rain又開始瀉番但冇嘔啦~

咁請問各位,我應該帶佢去再睇咩醫生呢?睇政府醫院/私家醫院/樓下醫生呢?

男爵府

原文章由 獅子仔媽媽 於 08-2-22 00:38 發表
話說rain個表姐星期一係婆婆屋企嘔,當時rain都係度,仲同佢一齊玩添~
咁我夜晚帶rain返屋企之後,大約11:30,rain就開始嘔啦~ 仲斷斷續續咁嘔到零晨3點幾,咁我地就即刻帶佢去睇法國醫院夜診啦,醫生都話佢冇乜事.... ...

sam,

有買保險就入私家啦~check下好d lor....
but醫院都check唔到rain咩事都幾惡攪喎......
我見你都幾日喇.....仲人人都中招,再去睇睇都好呀!!
take care呀.....你同家人快d好返啦~

大宅

原文章由 joesimage 於 08-2-22 04:02 發表

sam,

有買保險就入私家啦~check下好d lor....
but醫院都check唔到rain咩事都幾惡攪喎......
我見你都幾日喇.....仲人人都中招,再去睇睇都好呀!!
take care呀.....你同家人快d好返啦~ ...

睇兒科醫生.

d菌都好勁吓, 祝早日康復.

take care.

珍珠宮

咁我夜晚帶rain返屋企之後,大約11:30,rain就開始嘔啦~ 仲斷斷續續咁嘔到零晨3點幾,咁我地就即刻帶佢去睇法國醫院夜診啦,醫生都話佢冇乜事.... ...

有冇固定睇開一個醫生丫, 冇就睇兒科啦
仲要同醫生講返rain出現病徵之後, 身邊ga人陸續都有相同病徵丫

我覺得佢似係感染左輪狀病毒lor

別墅

我都建議入院check吓........
如果肚瀉最好唔好俾奶佢飲住,仲有介口,食清d,如果唔係好難止瀉架.........

希望您們快d無事啦!

大宅

建議你同及家人先睇家庭醫生, 因為如你都唔舒服, 無人照顧RAIN , 同時再帶RAIN睇兒科醫生.
如阿JOE說 : 如有買保險就入私家啦, check清楚

祝早日康復

P.S. : 法國醫院果個馬X康醫生幾好嫁, 上次OSCAR因為"輕微肺炎"入左法國, 住左成6日, 都係馬醫生跟進的, 我聽好多姑娘講(其中一個係我朋友的朋友), 馬醫生係十分專業的兒科生, 用藥好準, 絕對值得信賴.....只是佢個人十分COOL, 問一句答一句
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

大宅

朱仔都有睇開法國的楊霸成醫生,都好好架........
祝您們快些痊癒!

大宅

if 瀉, drink soy milk instead of cow milk.

男爵府

畀面勳章

我都係同RAIN睇樓下睇開個醫生架~
我都有同佢買保險,但又驚入左院,又陪唔到佢,又驚要佢吊鹽水......唉~
但係而家佢又好似到左尾聲....仲去唔去醫院CHECK好呢?
我係第三日已同RAIN轉左飲豆奶啦......但係又繼續瀉 ,都幾勁下添,而家個心15/16咁,唔知仲飲唔飲豆奶~
岩岩打左比公公問,RAIN冇再瀉同嘔啦~(個人都定D)
我D同事叫我打去衛生署上佈喎! 使唔使呢?

大宅

rain rain,

快d好番啦.....

大宅

我都建議入院check吓

大宅

Hayden都係睇馬醫生

男爵府

louis今日都fever呀,無啦啦103c.......
又冇其他病徵...
睇左醫生,話可能返playgroup時惹到流感,
不過未發出來喎......要過2日睇下點,可能要覆診....唉~~
大家都要小心take care bb 呀,轉天氣好易"癩"野喔!!!

洋房

希望rain早日康復, bb一病真係擔心c父母

別墅

哎呀...好幾日囉喎..今日好D未啊?
我都見議去多次法國check下...有冇比D便便佢地驗下啊? 成家一齊真係似食物中毒喎. 有冇一齊食過咩.

仲有瀉真係要飲豆奶, 唔好飲奶粉住.

試下比D米水佢當水飲, 增加番D礦物質(上次醫生咁教)

加油啊!!!

祝你地一家都快D好番哂!!!

男爵府

今早 samantha call我,
佢叫我同大家講,rain入左浸會醫院喇~
佢醫話生話係腸胃炎,rain要禁食,吊鹽水.......
同埋要住3日~

希望rainrain 快d好返啦~sam都要休息多d.....

大宅

rain要快D好返,samantha加油啊!

水晶宮

Rain 快d好番加油加油!

大宅

下..... 要禁食咁慘
祝RainRain早日康復啦

原文章由 joesimage 於 08-2-23 14:25 發表
今早 samantha call我,
佢叫我同大家講,rain入左浸會醫院喇~
佢醫話生話係腸胃炎,rain要禁食,吊鹽水.......
同埋要住3日~

希望rainrain 快d好返啦~sam都要休息多d..... ...
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

複式洋房

希望RainRain快D好返啦...

首頁

尾頁

跳至