嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

16個月大BB上個星期發燒喉嚨有紅,食哂d藥好似好d,爸爸weekend帶咗佢出街,星期一又發過燒,今次仲衰,d鼻涕同痰由透明變黃綠,再睇医生,佢話应該係再感染,唔關上星期病事;但呢幾日就係朝早唔燒晚黑燒,無胃口,但仲肯玩,幾時先好?!我情願自己病

男爵府

回覆:燒完,退咗,又燒過

無辦法,再睇多次醫生,我囡都系,上星期發燒,咳,流鼻水,食佐藥好佐好多,依家d鼻水又來番,屋企有人病就好易中招

珍珠宮

睇左醫生就OK 啦,
燒要燒3幾日..
一退燒就會好.

男爵府

引用:無辦法,再睇多次醫生,我囡都系,上星期發

原帖由 SiciLee 於 14-10-10 發表
無辦法,再睇多次醫生,我囡都系,上星期發燒,咳,流鼻水,食佐藥好佐好多,依家d鼻水又來番,屋企有人病 ...
謝謝鼓勵,今天再看医生,其實喉嚨同鼻都好番,但仲係燒,医生建議食抗生素,再係唔退燒,就要照肺驗血

男爵府

回覆:BIGPAT 的帖子

希望啦!佢斷斷續續燒咗嗰幾星期啦!

回覆 McSuet 的帖子

您好McSuet,見到BB病又無胃口做媽媽既的確會心痛! 媽媽做得好呀已睇左醫生,而BB有唔舒服係需要D時間去完全康復,喉嚨同鼻都好番咁就好啦! 現時除左要依時吃藥, 體溫偏高時沖多次暖水涼或者用暖手巾抹身,俾多D水BB飲同休息。如果BB無胃口,盡量等佢肚餓D先俾佢食,待佢好返時胃口就會自自然然返黎架啦。希望BB早日康復呀!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

男爵府

引用:回覆 McSuet 的帖子您好McSuet,見到BB病又

原帖由 Angela@牛欄牌媽咪專線 於 14-10-10 發表
回覆 McSuet 的帖子

您好McSuet,見到BB病又無胃口做媽媽既的確會心痛! 媽媽做得好呀已睇左醫生,而BB有唔 ...
多謝你吖!我會継續加油架啦!

Angela@牛欄牌媽咪專線    發表於 14-10-13 09:54

首頁

尾頁

跳至