烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

我同老公都好鐘意食, 但係成日都要等位......

佢地竹生,腩肉同豬潤都好正! 我就食小辣,老公食大辣。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

男爵府

食大辣勁wor~~~

我都係食小辣...

講起都想食~~

等待驗證會員

我老公又係好鐘意食, 佢傻架成日食勁辣 , 我都係食小辣,胎BB時就愛酸辣!
你地食開邊間?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我呀!勁鍾意....食開長沙灣總店,我未結婚前住果頭成日食o架!但我要食3小辣先得,仲有土匪雞翼係必叫囉

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

妳地好勁, 我食小辣食到一半, 都投降!!!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

講起都想食!
不過佢地鋪位又細,
細細張坐六個人,
其實依家已經愈開愈多分店,
但係都係幾時都咁爆,
仲要食得好急,
事關長期門口都有人等緊!
我見深水有兩間、觀塘有兩間、大角咀有一間,
唔知邊到仲有分店呢?

等待驗證會員

我地食得最多都係總店, 我老公成日話總店個味濃d, 土匪雞翼又係佢至愛.
試過深水埗店, 我都覺得無咁好食, 大角咀及官塘都OK, 官塘最新個間唔使點等位

原文章由 蘇樂B 於 08-3-4 10:45 發表
我呀!勁鍾意....食開長沙灣總店,我未結婚前住果頭成日食o架!但我要食3小辣先得,仲有土匪雞翼係必叫囉

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 AJ 於 08-3-4 11:07 發表
我地食得最多都係總店, 我老公成日話總店個味濃d, 土匪雞翼又係佢至愛.
試過深水埗店, 我都覺得無咁好食, 大角咀及官塘都OK, 官塘最新個間唔使點等位

...

係呀好多人都咁講,我食o黎食去都係鍾意長沙灣果間,老闆都多數係果邊出現~我次次都係竹笙+雞肉+腐皮米線....超yummy

伯爵府

畀面勳章

哈哈, 原來譚仔咁多fans。
我以前返工係荔枝角,就食果邊果間。我家住深水步,所以成日去元洲街果間。
而家佢好似尖沙咀(近漆咸道南),佐敦道都有分店。不過每間店既收費不同,尖沙咀貴d。

我老公可以一個禮拜食4日, 痴痴地。不過佢果個星期既"大便".....佢會去得好慘,因為有"火燒後蘭"既感覺

不過你覺唔覺佢地碗麵好大碗? 我成日食唔哂, 要叫佢地扣底。

[ 本文章最後由 silvia_ng 於 08-3-4 13:20 編輯 ]
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

別墅

仲有蒜泥白肉都好好食,不果,食完就好口臭.

大宅

我都好鍾意食,必選竹笙, 豬潤,牛丸,雞肉,腩肉 不過好渣,食5小辣, 依家有左都忍唔住食左2,3次!!

如果你地有facebook,可以join呢個group
http://www.facebook.com/group.php?gid=5856158279

等待驗證會員

我次次都係豬潤, 竹笙, 小辣

原文章由 蘇樂B 於 08-3-4 11:54 發表

係呀好多人都咁講,我食o黎食去都係鍾意長沙灣果間,老闆都多數係果邊出現~我次次都係竹笙+雞肉+腐皮米線....超yummy

等待驗證會員

我都鐘意夠多蒜泥

原文章由 shirleyng5 於 08-3-4 15:13 發表
仲有蒜泥白肉都好好食,不果,食完就好口臭.

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 蘇樂B 於 08-3-4 10:45 發表

土匪雞翼+3小辣

伯爵府

畀面勳章

原文章由 tigerl 於 08-3-4 15:40 發表
我都好鍾意食,必選竹笙, 豬潤,牛丸,雞肉,腩肉 不過好渣,食5小辣, 依家有左都忍唔住食左2,3次!!

如果你地有facebook,可以join呢個group
http://www.facebook.com/group.php?gid=5856158279 ...

哈哈, 我即join啦!!!!!
教育王國個人空間

珍珠宮

好媽媽勳章

開左2-3個月荔枝角道個間都ok.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我地食左都有七年多
d品質控制越來越唔掂
牛丸次次食都唔同味,d魚蛋直頭冇魚味!

[ 本文章最後由 M&A Mom 於 08-3-4 23:18 編輯 ]
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

i hate this store as i hate the taste of 酸菜~last time my friends and me go to try and i throw it away after eating very little~
it is so sour and salty~
but i think it is just my problem cause the shop really very full!~

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

好耐之前食過 一次...好好味

大宅

我0地差唔多個個禮拜都會去食一次ga~
多數都係去總店,因為住附近~
佢0地真係間間都好多人等位ga~
試過有一次買外賣,我0係門口足足等0左45分鐘!!!

首頁

尾頁

跳至