婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個bb而家未識坐,仲細
但佢唔鐘意訓係bb車度
如果要帶佢出去我都用黎抱
不過我6299就係都要將個bb車用布左涉右涉整高俾bb坐
坐唔穩又係前面用布cool住bb固定
我擔心咁樣做唔知會唔會對bb個腰唔好?
之前講過下6298,佢地又係咁話無問題...
我應唔應該強硬少少阻止佢地咁做?
定係我自己太緊張?

黯然銷魂  99食鹽多過你食米,應   發表於 14-10-27 01:16

子爵府

育兒性格勳章

回覆:blueyue02 的帖子

BB幾大?

複式洋房

回覆:Ying0623 的帖子

我bb而家6個月大
但佢係7星仔,我覺得佢同足月bb比就似3個月大

mmou3610  應該要識坐,要練習  發表於 14-10-21 22:15

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我個bb而家未識坐,仲細但佢唔鐘意訓係bb車

原帖由 blueyue02 於 14-10-21 發表
我個bb而家未識坐,仲細
但佢唔鐘意訓係bb車度
如果要帶佢出去我都用黎抱
兩三個月大都可以斜斜地坐,唔洗瞓平,但最好係用5point安全帶扣好晒先。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

育兒性格勳章

你要跟番足月計先得,早產bb會慢d,唔好急,我朋友個女都係七星,而家已經3歲,慢慢來,唔好急

大宅

畀面勳章

長遠黎講都係坐車仔好~遲d大d又重多d個陣如果都係抱出街就辛苦啦最緊要有5點式安全帶啫!

大宅

引用:你要跟番足月計先得,早產bb會慢d,唔好急

原帖由 Ying0623 於 14-10-21 發表
你要跟番足月計先得,早產bb會慢d,唔好急,我朋友個女都係七星,而家已經3歲,慢慢來,唔好急

...
係,健康院都係咁教,你個b 7星仔,即早左2個半月左右,現在6個月,但健康院會計6個月減2個半月即3個半月,所以唔好迫bb坐住。你問番健康院啦!

水晶宮

回覆:我應唔應該阻止6299...

我記得健康院本書仔話3個月可試下俾bb挨住學坐

大宅

其實你唔想咪阻止囉,唔洗問人應唔應該,我女足月出世,坐月時99都涉野係搖搖椅腰位比我女坐,我都同c6講人地既設計已經係比bb坐,點解仲要涉係咪多舊魚。到囝出世唔足月,我囝由6個月已經追到人地足月既50線,1歲就75線仲識做哂1歲既野,所以無得用自己講岩定唔岩,係bb識唔識,但我囝1歲都係得下面2隻門牙,上面好似想出犬齒,上面2隻門牙唔想出咁,所以真係無得講。(我99見到都鬼殺咁嘈話點解出犬齒先,我都廢事理佢。)

禁止訪問

大宅

下,提出啦,咁好危險,由其bb係7星

大宅

回覆:我應唔應該阻止6299...?

用可平訓的bb車,叫佢地畀bb訓喺度,唔好坐。既然要zip來zip去,何苦要坐。訓喺度都睇到野。抱就唔好喇,第時有排你抱,細b成日就住道力抱,好易有媽媽手。

大宅

回覆:我應唔應該阻止6299...?

其實架車設計係點?唔zip野會坐唔到架咩?我個仔滿月時已畀佢微斜咁坐bb車,最多驚坐位硬唔舒服,先加個薄枕頭畀佢。

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

bb唔舒服應該會大喊話你知,我諗可以唔好就唔好咁做,不過做左bb又無反應應該無咩問題的。

首頁

尾頁

跳至