2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

想介人奶,但BB唔肯飲奶樽,想問下各位jm邊款學習杯好用……謝謝!

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:適合一歲BB嘅學習杯,邊款好用?

我仔用緊吸管型學習杯,都識啜,不過好視乎杯入面裝d乜…水就推,果汁就勁啜

凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

別墅

而家d小朋友不知幾精,鍾意食大人野多過自己嘅野食…

avasuen    發表於 14-11-20 16:01

別墅

學習杯我地用combi & nuby都幾好。

鴨嘴杯我個囡唔肯飲,但係飲管式就肯。可以試下唔同既咀。

Combi方便在於同一個杯可以買唔同既咀返來配。

http://www.combi.com.hk/itm/6591 ... %97%E8%A3%9D-113736

但係1歲返去打針時,姑娘話要轉鴨嘴杯好過吸管喎,所以依家俾佢試用nuby牌子的鴨嘴杯。

http://24h.pchome.com.tw/prod/DEAIHU-A75190000

2款都可以在aeon買到。希望幫到你

別墅

Totopi77...多謝妳嘅見意,我買左avent 嘅吸管杯,我見我好多朋友都用佢,阿B都肯啜,不過都係飲好少水^^

複式洋房

回覆:totopi77 的帖子

我去健康院都俾姑娘話要用鴨咀先學到用杯,呢兩日俾阿女用鴨咀飲奶都OK

avasuen    發表於 14-11-20 16:02

別墅

引用:我去健康院都俾姑娘話要用鴨咀先學到用杯,

原帖由 Euqinom 於 14-11-18 發表
我去健康院都俾姑娘話要用鴨咀先學到用杯,呢兩日俾阿女用鴨咀飲奶都OK

...
妳而家用緊邊隻牌子嘅鴨咀杯?

大宅

回覆 joanlaw0315 的帖子

我都係比女女用鴨咀杯先,我買左PLAYTEX

複式洋房

回覆:joanlaw0315 的帖子

囡囡用緊XOX 佢係硬膠咀,你可以買軟膠咀試下,因為硬膠BB會用牙磨

首頁

尾頁

跳至