美容扮靚

跳至

首頁
34567...21

尾頁

複式洋房

回覆:Fionkid 的帖子

保康絲乜唔係男人食嘅咩????
我睇開果間診所都有貼張poster出黎,但d姑娘話係男人食的!!!

複式洋房

karkar1704 發表於 14-11-11 01:39
你地有無用過pola活黑生髮水? 效果唔錯呀!
我有買俾我老公用呀, 用左三個月到, 佢頭頂光光地個度開始生D 毛毛. 但聽 D 人講呢支 POLA 都會令白髮變黑, 但我用左兩個月就未見有乜野進展...可能重要努力 d.

複式洋房

引用:+本帖最後由+chloechloemama+於+14-11-11+1

原帖由 chloechloemama 於 14-11-11 發表
我都有甩頭髮好幾年, 但我洗頭已經洗得好乾淨啦, 做乜要仲要做清潔呀!所以我覺得會唔會身體問題先至係最緊要呢, 就咁清潔頭皮都可以唔甩, 有冇咁神奇呀!係咁個個洗乾淨D就唔使甩啦!

個人意見, 不喜勿插。

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:kinchioscar+發表於+14-11-12+16:05+

原帖由 sammy-karen 於 14-11-12 發表
同是天涯倫落人.........唉
Me too

大宅

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+sammy-karen+於+14-11-18+13:0

原帖由 sammy-karen 於 14-11-18 發表
可以介紹我嗎?

複式洋房

回覆:sammy-karen 的帖子

可以pm我嗎?thanks!

大宅

Camcam918 發表於 14-11-20 17:01
我都有甩頭髮好幾年, 但我洗頭已經洗得好乾淨啦, 做乜要仲要做清潔呀!所以我覺得會唔會身體問題先至係最緊 ...
甩頭髮係好個人嘅問題, 我相信有甩頭髮問題嘅jm係試過好多方法。同埋大家都明白好多時係用錯洗頭水或護髮素出事, 如果唔係都唔會有咁多人周圍去搵洗頭水啦。其他人我唔知, 我當日check完都嚇一跳, 好多有如蠟一樣嘅嘢封住毛囊, 尤其是頭頂, 用咗佢哋清潔膏去清潔都要十次八次先清乾淨。其實冇所謂, 個個講法或意見唔同, 都係周圍撞, 我只係分享, 你可以唔信嘅。

複式洋房

chloechloemama 發表於 14-11-21 15:28
甩頭髮係好個人嘅問題, 我相信有甩頭髮問題嘅jm係試過好多方法。同埋大家都明白好多時係用錯洗頭水或護髮素 ...
我上咗去試了, check完先知道原來自己頭皮真係咁恐佈, 毛囊封住晒, 唔怪得之甩得咁勁, 所以如果有甩真係要去check下。

大宅

回覆:脫髮問題........救命呀!

有冇姐妹可吾可以PM我店舖名

別墅

Fionkid 發表於 14-11-20 10:59
有冇jm試過吃保康絲呢? 我上網睇好似又幾有效,仲有聽聞美國最近出咗隻生髮藥,有冇人知乜嘢名?

...
乜可以隨便買到咩, 唔係要醫生開嘅咩?

別墅

chloechloemama 發表於 14-11-21 15:28
甩頭髮係好個人嘅問題, 我相信有甩頭髮問題嘅jm係試過好多方法。同埋大家都明白好多時係用錯洗頭水或護髮素 ...
請問你係唔係已經做緊生髮? 做咗幾耐? 有冇效果?

大宅

momochan7933 發表於 14-11-22 23:13
我都想知, 可否分享一下, 因為我真係有呢個需要。

大宅

momochan7933 發表於 14-11-22 23:13

最初當然真係甩頭髮問題已解決先至敢試佢哋生髮, 做到依家差唔多半年, 我諗做咗生髮之后要個半月左右, 會見到好多差唔多長度嘅頭髮一齊生出來, 跟住再做落去亦都見到越來越粗, 依家我本來稀疏嘅位都頂起咗, 冇以前咁塔, 用儀器望真係見到好多毛囊都有返2-3條, 每次去睇機都好興奮o架!

大宅

可以pm我嗎?thanks!

複式洋房

你越講我覺得越似嗰間啦, 係唔係係尖沙咀呢, 我以前都係係呢個討論區見到有人講我先走去試, ok嘅。
不過我諗唔好再係度寫"M俾我", 我諗之前都係咁俾版主cut咗, 所以有興趣不如直接私人傳訊會好哋。

大宅

Tclaulouis 發表於 14-11-23 23:16
你越講我覺得越似嗰間啦, 係唔係係尖沙咀呢, 我以前都係係呢個討論區見到有人講我先走去試, ok嘅。
不過我 ...
我唔知係唔係你講嗰間, 不過我去呢間就好好啦, 又有社會責任, 肯請D聾啞人仕幫手洗頭, 效果我暫時幾滿意, 主要係買咗療程會包晒所有嘢, 唔會再sell你買嘢, 所以放心好多。

別墅

回覆 sammy-karen 的帖子

我都試過頭髮一把一把甘甩, 馬尾好像老鼠尾甘細。 我頭髮比較油, 超過24小時不洗頭頭皮就勁痕。 試過很多方法和洗頭水, 結果無意中看到一篇有關於洗髮水的研究, 說市面大部分洗頭水都是有石油副產品製成, 剛剛用時頭髮好像很好很光滑, 其實是矽油填塞了頭髮的鱗片而已, 久而久之就堵在毛囊裏令頭髮壞死。 後來我用專洗頭髮積聚物的洗頭水清洗了積在頭髮頭皮上的殘留化學物品後, 就開始用手工皂洗頭。 頭一個星期頭髮比較“鞋”, 過了就好。 自己用檸檬酸, 甘油和純水( 2:3:5的分量), 可以加幾滴自己喜歡的精油香味, 頭髮就會跟用化學護髮素一樣滑溜。 試試看。

複式洋房

rikaG 發表於 14-11-24 14:27
回覆 sammy-karen 的帖子

我都試過頭髮一把一把甘甩, 馬尾好像老鼠尾甘細。 我頭髮比較油, 超過24小時不 ...
真係咁恐佈, 我得甩得好犀利, 其實係點樣封住, 有冇圖睇睇?

禁止訪問

醒目開學勳章

引用:我今年32歳, 我甩頭髮差唔多成3-4年, 今年

男爵府

引用:Quote:Camcam918+發表於+14-11-20+17:01+我

原帖由 chloechloemama 於 14-11-21 發表
髮x?

首頁
34567...21

尾頁

跳至