想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無JM可以話我知公家症IVF既流程?因為有時聽D JM講話第一次見完E生都仲要等年幾兩年先可以做到IVF?但又D又話好快..所以我而家有D亂,因為我係前年拎信去排期...聽完講座排到出年11月就返去,唔知個次係咪先叫第一次見E生?咁如果我自己已經上年照晒輸卵管,到時仲洗唔洗照架?會唔會加快左流程?

咁仁安IVF既流程又係點?我衰左幾次IUI...我估我都要試IVF, 但唔知個實際流程同費會係點呢,有無JM可以話我知...

因為如果公家IVF都係要等好耐..我又要考慮下仁安IVF...但好....貴...

大宅

回覆 corgibb 的帖子

你要打去BOOK咗醫生先,你同先生要驗血,另會開針療程,針葯多少要視乎個人,一路打針一路CHECK住啲指數同啲卵數量同SIZE,OK打破卵針,同安排抽卵,要睇放唔放到鮮胎,我諗同公家差不多,係用藥方面,預10多萬,要雪胎都要萬多元,放雪胎要2-3萬元...

大宅

starlight123 發表於 14-11-11 11:28

你要打去BOOK咗醫生先,你同先生要驗血,另會開針療程,針葯多少要視乎個人,一路打 ...

雪胎仲貴D?

大宅

係,因為多咗肧胎熔解費用,放鮮胎15000-20000,仲有放唔到鮮胎,到再放雪胎,又要驗血費,每次淨驗都成仟蚊,每次見一見醫生都成仟幾蚊,如果人工週期放雪胎仲要預埋藥物費用,總之用錢好似倒水咁,我依家未放胎都用咗7,8萬蚊。
咁你公家症流程係點?

別墅

引用:回覆+corgibb+的帖子係,因為多咗肧胎熔解

原帖由 starlight123 於 14-11-11 發表

係,因為多咗肧胎熔解費用,放鮮胎15000-20000,仲有放唔到鮮胎,到再放雪胎,又要驗 ...
我同你一樣,未放胎都已經洗咗7-8萬,每月儲錢嚟還咭數

大宅

回覆 HOWOW 的帖子

咁你幾時放胎呀? 我後日覆診,睇吓啲積水散晒未,同埋啲卵子,我上月抽卵,醫生想我用人工週期,一諗到每次去一去,抽一抽血,就唔見好多,真係好肉尺

別墅

引用:回覆+HOWOW+的帖子咁你幾時放胎呀?+我後日

原帖由 starlight123 於 14-11-11 發表
回覆 HOWOW 的帖子

咁你幾時放胎呀? 我後日覆診,睇吓啲積水散晒未,同埋啲卵子,我上月抽卵,醫生想我用 ...
我本身想12月個cycle做,但可能醫生放假做唔到

大宅

我就係未知公家症係點。但咩情況會放雪胎呢。。。

大宅

例如黃體銅偏高

首頁

尾頁

跳至