跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係呀,你住得遠唔遠呀?我都好鐘意間學校架,希望佢地讀得開開心心呀

大宅

如果你想讀完 Boxhill 之後入返傳統小學既話,你自己要幫個小朋友惡補一下寫字同中文....其實好多小朋友都響 Boxhill 讀完 K3 之後,去考一些出名既小學 (因為 interview 要用英文嘛)...所以都唔可以話返唔轉頭既....不過可能當你見到個小朋友讀 IS 讀得咁開心同舒服,到時係你唔想轉返出黎,哈哈...

原文章由 sweetdog 於 08-4-7 23:10 發表

不過心中有d問題,吾知讀了Boxhill第日如果讀番d傳統既小學,小朋友可吾可以適應到呢?(你地有冇人知呀?)

男爵府

咁,請問知吾知Boxhill有冇功課做架?
另外,你話 讀完K3之後, 去interview 一些出名既小學, 是否小朋友都能用英文對答架?

原文章由 gardenwoods 於 08-4-8 22:25 發表
如果你想讀完 Boxhill 之後入返傳統小學既話,你自己要幫個小朋友惡補一下寫字同中文....其實好多小朋友都響 Boxhill 讀完 K3 之後,去考一些出名既小學 (因為 interview 要用英文嘛)...所以都唔可以話返唔轉頭既....不 ...

[ 本文章最後由 sweetdog 於 08-4-9 11:13 編輯 ]

大宅

我住得唔遠 搭車都係15分鐘左右
我都想小朋友開開心心咁返學

原文章由 tobemum11 於 08-4-8 16:04 發表
係呀,你住得遠唔遠呀?我都好鐘意間學校架,希望佢地讀得開開心心呀

大宅

功課一定有喇....就算N1都有....d媽咪早排仲同我呻話 Easter holidays 加停課期間既習作有好多....同小朋友一齊做到 c c 下...

至於 interview P1時有否能力用英文對答,一般都無問題既,話哂都浸左響英文學校成3年喎...而據我所聽返黎,事實上大部份讀緊K3既小朋友都係咁既原因而留響Boxhill讀K3,否則都已經響K2走哂去 IS 既 year 1 喇....當然屋企既support都一定要有喇,否則上堂果3個鐘又點夠呢?!

原文章由 sweetdog 於 08-4-9 11:09 發表
咁,請問知吾知Boxhill有冇功課做架?
另外,你話 讀完K3之後, 去interview 一些出名既小學, 是否小朋友都能用英文對答架?

首頁

尾頁

跳至