自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

回覆:母親去世,妹妹也差10天是否應一起火化?

一齊做比較好,喪主及親戚朋友不用分兩次到,予人方便。

男爵府

畀面勳章

rip

水晶宮

好媽媽勳章

節哀
如果牧師都話無問題就一齊啦,相信兩母女都同意

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

複式洋房

回覆:wongywong 的帖子

一齊送別是較佳安排。樓主節哀!

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主 sorry for your lost of mother & sister in such a short period

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

珍珠宮

節哀

侯爵府

節哀

大宅

Take care 樓主,連過兩個親人,局外的都覺得痛

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

只要家人無問題, 都唔會有什麼影響. 而且2個都系至親的親人. 在路上, 佢地能互相陪伴. 樓主都唔好咁傷心了.

水晶宮

如果家人, 教會覺得冇問題就一齊搞, 你既意思係聚會一次過? 火化同一日同時間? 唔係好明你意思

殯儀館可安排同一禮堂, 然後一個聚會嗎?

水晶宮

回覆:wongywong 的帖子

唔識,但請樓主節哀及保重!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

教徒百無禁忌 一次過攪好啲 唔使攪兩次
對於在生嘅人嚟講 一次過傷心晒就算 日後重新開始
樓主節哀 take care

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

樓主 take care

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

死亡係永生的開始 , 一起火化無問題

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

你地係主家 其實你地屋企人決定就ok
連牧師都話ok 當然ok啦

請節衰順變

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 wongywong 的帖子

真係為你難過,節哀...
同一齊火化唔係問教會,而你係要搵殯儀的同你問火爐,因為你媽媽book了26號,而家係要問返火爐果邊可唔可以有26號的爐,而且好似唔係一齊去做架,都會分先後咁架.

你最好親自去了解啦.
<br><br>

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

保重,節哀!

睇唔到火化合併安排有問題

珍珠宮

樓主加油,時間會沖淡的。

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

水晶宮

我都唔知,幫推.

節哀! 保重!

侯爵府

引用:請問母親放本月9号去世,已訂26号火化,妹

原帖由 wongywong 於 14-11-22 發表
請問母親放本月9号去世,已訂26号火化,妹妹昨天也去殯儀公提儀可改母親之火化期,及改為一起進行,令親人 ...
你地有宗教信仰,百無禁忌的。樓主,節喪。

首頁
12345...17

尾頁

跳至