想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

自從同C6決定開始後, 雙方壓力太大.... 打算放棄check排卵!

伯爵府

2018復活節勳章

我都放棄左, 因為日日CHECK都好大壓力. 想順其自然

大宅

gg_candy 發表於 14-11-24 10:27
我都放棄左, 因為日日CHECK都好大壓力. 想順其自然
但又好矛盾, 唔CHECK又唔知幾時到! 但而家我同C6壓力太大, 根本唔成事!

侯爵府

我同你情況差唔多, 加上老公工作壓力又大...

伯爵府

2018復活節勳章

LiC9_Joey 發表於 14-11-24 10:39
但又好矛盾, 唔CHECK又唔知幾時到! 但而家我同C6壓力太大, 根本唔成事!
我用電話APPS咋.

伯爵府

2018復活節勳章

Dot0716 發表於 14-11-24 10:49
我同你情況差唔多, 加上老公工作壓力又大...
我都係老公工作又忙

侯爵府

回覆:gg_candy 的帖子

我唔想為生搞到大家交功課咁

大宅

我無CHECK 過排卵....順CHECK 溫度....自己計日子...黃金週咪隔日DO...我上個月好緊張...隔日DO都無BINGO...所以今次平常心....

大宅

回覆:LiC9_Joey 的帖子

我都係成日check紅d,又量體溫…真係好大壓力,問題係我本身唔check體溫,淨係紅d根本就去唔到對照線顏色,所以唔知幾時先排卵。老公最近覺得壓力好大,我又好似迫佢交功課咁,所以佢都叫我放棄check排卵呢d…

大宅

回覆:壓力太大, 打算放棄CHECK排卵....

想放棄⋯ 但排卵個個月唔同day所以迫住都要check

同埋排卵果幾日先迫住隔日do,其他日子其實好少可能一星期1次咋,放工都好攰啦

大宅

Dot0716 發表於 14-11-24 11:18
我唔想為生搞到大家交功課咁
呢個係最大o既問題... 根本交唔到功課! 我係今個cycle先開始check... 其實最大壓力係我c6, 大家都唔投入同enjoy, 搞到好辛苦!

大宅

tingx2 發表於 14-11-24 12:18
我都係成日check紅d,又量體溫…真係好大壓力,問題係我本身唔check體溫,淨係紅d根本就去唔到對照線顏色,所以 ...
因為我本身經期唔準, 所以要bingo只好check排卵, 如果唔係就最少2-3日要交一次功課。但大家番工已經好攰, 而家仲要2-3日交一次功課.....

別墅

引用:Quote:tingx2 發表於 14-11-24 12:18 我都

原帖由 LiC9_Joey 於 14-11-24 發表
因為我本身經期唔準, 所以要bingo只好check排卵, 如果唔係就最少2-3日要交一次功課。但大家番工已經好攰, ...
我都係唔準,要靠紅d同體溫,但日日咁check好大壓力, 交功課式dodo又好易令大家不在狀態。。。。。。有時真係會好灰。 身邊朋友又未必明白感受, 只有係呢到先找到同路人share下, 宣洩下!!

大宅

mrspigleung 發表於 14-11-24 15:41
我都係唔準,要靠紅d同體溫,但日日咁check好大壓力, 交功課式dodo又好易令大家不在狀態。。。。。。有時真係 ...
係呀, 我都唔知搵邊個講好...

子爵府

回覆:壓力太大, 打算放棄CHECK排卵....

我嘅方法係自己偷偷check, 唔比c6知,要do do時又唔好咁明顯比佢覺得係交功課。如果唔係佢太大壓力……

大宅

bkcookie 發表於 14-11-24 15:53
我嘅方法係自己偷偷check, 唔比c6知,要do do時又唔好咁明顯比佢覺得係交功課。如果唔係佢太大壓力…… :ig ...
唉...最死O既係我唔提出的話, 分分鐘個零2個月冇都得架~
所以我好想我可以單性繁殖!

男爵府

回覆 LiC9_Joey 的帖子

我都試過一個月無行埋, 而我又無心機, 單性繁殖我都想!

複式洋房

雖然我同C6開始造人左幾個月,但呢幾個月真係好痛苦@@由好緊張樣樣計住計住到開始唔理記得就CHECK 紅D.. 眼見到身邊既朋友中左自己都仲未中就仲心酸,來緊又新年啦... 又會比親戚問啦.. 生仔真唔易

大宅

回覆:mrspigleung 的帖子

我完全明白你感受!由其身邊既人個個講到自己唔知點解無端端有左時,我就會越黎越緊張

大宅

其實我好想去面對呢個問題, 但我又唔知點去面對... 同c6講佢就話唔好心急, 慢慢唻。我都知道係急唔唻, 但以我地平時o既"進度", 要有小朋友真係好好好難!
個零2個月先一次, 我都唔知要試到幾時先bingo.....

首頁

尾頁

跳至