跳至

首頁

尾頁

別墅

如題

侯爵府

讀緊p.6

別墅

回覆 QUINCY121HK 的帖子

hi, 知道你兩個囡囡都讀置始,而我個大女出年也在該校讀小一,所以有D嘢想問吓你,麻煩晒1) 你兩個囡囡係咪普教中?
2)係咪4年級分精英班?派到英中的是否全部也是精英班的同學?
3)每人可以參加幾多樣學校課外活動?要俾錢的嗎?逢星期六係咪有活動?我見星期六都有好多穿校服学生。

謝謝妳

複式洋房

回覆:chingching1026 的帖子

請問你幾多分入?
我地得15 分只係陪跑,唯有望下一輪大抽獎~

別墅

回覆 missywacaca 的帖子

我地有20分(宗教分)希望你抽到啦!
點解你會選呢間学校?

公爵府

回覆:有冇人入左置始?

我識人15分入咗,小朋友讀啟思,好似話同始置有聯系

侯爵府

回覆 chingching1026 的帖子

1) 你兩個囡囡係咪普教中-家姐讀一般中文班(普通話明顯係差D),妹妹讀普教中(普通話講得比較叻D)
2) 係咪4年級分精英班-其實佢地3年班開始(暗地褢已經分左類)
3) 派到英中的是否全部也是精英班的同學-精英班都唔一定派到英中架)
4)每人可以參加幾多樣學校課外活動-我一樣都無參加
5.)要俾錢的嗎-多數都要比錢,合唱團,話劇果D就唔洗.
6.)逢星期六係咪有活動-課外活動多數係星期六啊!

侯爵府

回覆 mymarigold 的帖子

其實唔算是聯繫,只係某D小學一般會較喜歡收某D幼稚園的學生

別墅

回覆 QUINCY121HK 的帖子

多謝你的回覆,我都想比阿囡普教中,但吾知佢明吾明。希望阿女鍾意返學啦!
學校的老師點架?
一班三十幾人,老師可以看顧到全部学生嗎?因好多間都是小班教學,所以呢點有少少擔心。
D学生乖吾乖?我係街見佢地都幾乖

複式洋房

回覆:chingching1026 的帖子

Hi hi~
去過幾間南區學校既open day, 鐘意置始唔太谷又唔會好hea~ 細細間有歸屬感~

別墅

回覆 missywacaca 的帖子

但我有點兒擔心三測三考!

別墅

QUINCY121HK 發表於 14-12-17 12:06
回覆 chingching1026 的帖子

1) 你兩個囡囡係咪普教中-家姐讀一般中文班(普通話明顯係差D),妹妹讀普教中( ...
合唱團同話劇點先可以參加? 要老師選嗎?

首頁

尾頁

跳至