親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

d_yeong 發表於 14-11-27 11:58
我覺得壽喜燒好食D^^

請問邊間 ?

子爵府

wingyee_ma 發表於 14-11-27 13:51
請問邊間 ?
我食過MOMO PARADISE 同一番地~極力推介一番地~^^

食物方面:
佢既"霜降牛"好好好食!!!
板楗豬都OK
羊唔係太得~可以不試
佢既烏龍麵都要叫來食~
好好味~^^

4XX台幣一位我覺得好抵~

如果覺得貴可以食MOMO PARADISE
平D不過肉既選擇無咁多~

呢2間都有架"菜車"
會有個STAFF不停咁推架車走來走去問D客有咩想食~

一番地架車真係無停過
MOMO個架雖然來既次數唔密但係都夠食~
(亦有可能係因為我去MOMO PARADISE食LUNCH,
一番地我係DINNER TIME去既)

時間方面:
一番地真係會"REMIND"你得返20MINS
要再食就食馬上LAST ORDER
80分鐘佢就會送ICE CREAM
我見我隔離台早過我入去, 應該早我10MINS左右啦
因為佢個LAST ORDER比我們早10MINS
我們走佢地都未走~(我們準時90分鐘食完)
我們估應該唔會真係趕你走既, 不過過左LAST ORDER就應該唔會再送野俾你食了

服務:
一番地:
佢會問你有無來過佢地餐廳食, 如果無, 就會有個STAFF由頭介紹
從點煮, 點食, 有咩TYPES既肉, 有咩飲, 到時間提醒既次序都會講一次你知~
好詳細

MOMO PARADISE:
送肉來個時會講一次
THAT'S IT.
如果無話好想知食緊咩牛, 又唔介意叫唔返既
MOMO PARADISE都OK既
佢D STAFF都好好態度既, 我們問佢咩牛咩牛既TYPE佢地都有問必答既

總括來講我HIGHLY RECOMMEND一番地~
佢係台北車站同西門町中間~
WEEKEND既話一定要BOOK!
佢都好FULL下~ 90分鐘~

仲有一件事值得留意既,
一番地既STAFF講野都幾快
一開始介紹你可能就會話佢知你們唔係本地人
佢地會SLOW DOWN

MOMO既STAFF講野唔係太大, 所以應該唔駛一開始講佢知既~

我係日本食過MOMO PARADISE, 好好食!
去到台灣真係有D失望
如果成日去台灣又食過一番地都可以一試!

(我岩岩呢個星期先係台灣返來嘻嘻)
呢個食評真係新鮮滾熱辣架~XD

子爵府

SPJB 發表於 14-11-27 13:42
請問邊間壽喜燒? 我想上愛評網睇食評, 但係有好多間啊!

please check #22 ^^

我都係search 壽喜燒無意中見到架咋~
我見西門裡面仲有一間, 下次會試埋~^^

水晶宮

引用:Quote:little_dragon 發表於 14-11-27 12:0

原帖由 SPJB 於 14-11-27 發表
除左朱古力雪糕, 仲有咩好食呀! 肉類, 丸類, 海鮮 得唔得, 有人話佢個湯底勁咸, 會嗎? ...
海鮮完全唔得,不過港紙佰幾蚊個人,食其它食品都ok。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

引用:去完動物園,去信義店啦,都好方便。提提大

原帖由 katrinaau2002 於 14-11-27 發表
去完動物園,去信義店啦,都好方便。提提大家,馬辣12月份開始會加價呀。

...
加至成人nt598

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 katrinaau2002 於 14-11-27

原帖由 fi-fi 於 14-11-27 發表
加至成人nt598
係加到成人648

男爵府

引用:Quote:原帖由 fi-fi 於 14-11-27 發表加至

原帖由 katrinaau2002 於 14-11-27 發表
係加到成人648
唔通今朝接電話果個講錯,或者係我國語聆聽差

大宅

引用:Quote:原帖由 katrinaau2002 於 14-11-27

佢間間唔同價錢架, 你係咪訂信義店? 我上星期去信義已經係598啦喎

男爵府

好媽媽勳章

我係email訂聖誕節信義店

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:wingyee_ma 發表於 14-11-27 13:51

原帖由 d_yeong 於 14-11-27 發表
我食過MOMO PARADISE 同一番地~極力推介一番地~^^

食物方面:
唔該晒……很詳細

男爵府

我係台中食過“頂”王,散叫,但湯底同食物質素好好多,好過馬辣多多聲。

男爵府

回覆 SPJB 的帖子

個湯底似沙嗲,一般。

男爵府

引用:Quote:原帖由 fi-fi 於 14-11-27 發表唔通

原帖由 Dull_lau 於 14-11-27 發表
我訂西門町果間

大宅

引用:Quote:原帖由 Dull_lau 於 14-11-27 發表本

我訂西門町果間
咁唔出奇,你都無聽錯,佢原本係538定548,而家加到598正常呀

男爵府

引用:Quote:原帖由 fi-fi 於 14-11-27 發表我訂

原帖由 Dull_lau 於 14-11-28 發表
咁唔出奇,你都無聽錯,佢原本係538定548,而家加到598正常呀
哈!我無聽障…萬華區與信義區都唔同level,信義店收貴D都正路

大宅

引用:我係台中食過“頂”王,散叫,但湯底同食物

原帖由 Bicanna 於 14-11-27 發表
我係台中食過“頂”王,散叫,但湯底同食物質素好好多,好過馬辣多多聲。 ...
台北都有,叫\"鼎王\", 不是任食的,我覺得好食過馬辣好多

大宅

d_yeong 發表於 14-11-27 14:31

please check #22 ^^

謝謝你詳盡的資料.

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

ozduckie 發表於 14-11-28 08:33
台北都有,叫\"鼎王\", 不是任食的,我覺得好食過馬辣好多

剛剛有朋友介紹我去"瘋麻辣頂級鴛鴦麻辣火場", 都係喺西門町萬華區, 同馬辣同一條街. 我去iPeen睇過食評, 好似幾正, 好多人推介佢個好出名嘅"花雕雞煲", 一黎就上枱, 仲可以再加.......
昨天巳打去訂枱下個月試吓!

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

引用:Quote:ozduckie+發表於+14-11-28+08:33+台

原帖由 SPJB 於 14-11-28 發表
剛剛有朋友介紹我去"瘋麻辣頂級鴛鴦麻辣火場", 都係喺西門町萬華區, 同馬辣同一條街. 我去iPeen睇過食評, ...
瘋麻辣我都食過,係台北朋友仔帶我去食的,花雕雞係必食。湯底好過馬辣,但任食材料冇馬辣甘多

男爵府

回覆 ozduckie 的帖子

係呀, 台北有分店的,所以去台北可以一試~

首頁

尾頁

跳至