跳至

首頁

尾頁

大宅

呢個weekend帶咗亞女返大陸/macau拜山加旅遊, 諗住帶埋架車仔去,等大家都唔洗抱得咁辛苦,亞女又可以坐同瞓,點知第一日去到大陸既夜晚,個c6就"留"咗部車仔係 taxi 車尾箱到, 因為我同佢分開咗taxi, 所以去到酒留我提起先知到漏咗無攞 , 當時有好多人係度,我又要俾面佢,唔可以 佢, 其實就好激氣好心痛 (我生完就話無記性啫,点知個c6仲衰過我 ) 買嗰時唔記得係二仟尾定三仟頭, 雖然架combi已經開始覺得细,想買過部, 但係可以送比人嘛, 依家就白白無咗.

事后我都無再插過c6(我都唔知点解發生呢件事我既EQ可以咁好 , 比着我以前一定鬧同鹅一論先), 佢巳經知衰就話提早同亞女換部新車 .

所以大家若果搭 taxi 放車尾箱記得記得記得要攞呀, 若果唔係我就唔会係到同你地講呢番說話 ...........................

大宅

poor J.Kong....
Don't be angry...D c6 always "有口話人, 無口話自己" gal la...:;pppp:

原文章由 J.Kong 於 08-4-7 02:20 發表
呢個weekend帶咗亞女返大陸/macau拜山加旅遊, 諗住帶埋架車仔去,等大家都唔洗抱得咁辛苦,亞女又可以坐同瞓,點知第一日去到大陸既夜晚,個c6就"留"咗部車仔係 taxi 車尾箱到, 因為我同佢分開咗taxi, 所以去到酒留我提 ...

大宅

J.Kong,唔好傷心啦~ 但你啲EQ真係高,比我實勁鵝c6~不過咪當換車囉,bb越黎越大,都要換車架啦~(叫c6自己比錢買番~
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

別墅

Postive thinking, baby can get a new stroller soon nor....don't be angry

大宅

J.Kong,

都唔見咗架車仔,無計啦,咪當買份生日禮物俾Jaimie羅,仲要爸爸送就最好o添,不過你都真係EQ好高,換轉我就唔知可唔可以好像你無鬧個C6。

Yatyat21

你講得好呀,o個D C6真係有時"有口話人, 無口話自己"。

大宅

係心痛 d, 但可以有一個咁好既籍口換新車又真係唔錯啊~

你既 EQ 真係好高, 如果係我, 我一定到衣家仲 "哦.." 緊佢.

男爵府

畀面勳章

我返大陸拜山都有類似既情況~~不過唔係我而係我62
距一上的士就放左個背包係車後面~甘到下車時~距唔記得左~之後我99話你個背包呢~?當然先發覺唔記得拿~漏左係車度
不過好彩當然我望過司機個名記得下~~甘唔知距點左打右打電話上d司機台度~終於找到個司機~搞左成個鐘~個背包返來了
所以下次返大陸搭車時~你地可以用呢個方法

大宅

J.Kong,
唔好唔開心啦,提早同阿囡換新車都唔錯丫!

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

Jaimie.....係咪你靜靜雞氹爸爸....唸個辦法換架新車

J Kong, 唔好嬲啦, 舊嘅唔去, 新嘅點黎呢?

複式洋房

J.Kong, 有我陪你, 唔好唔開心~
我老公有一日打開個車尾箱唔見咗部bb車, 大驚! 心想, 唔通俾人偷咗?但冇理由break in 到個尾trunk唔偷埋o架車ga~再諗吓...一定係留咗喺唔知邊個停車場唔記得拎埋上車 ~
不過好彩係我老公唔見嘅, 如果係我自己唔見一定mung到血都嘔埋~
其他mami講得好對, 其實遲早都要換大車, 咪當早d同bb換車law.笑返吓啦

原文章由 J.Kong 於 08-4-7 02:20 發表
呢個weekend帶咗亞女返大陸/macau拜山加旅遊, 諗住帶埋架車仔去,等大家都唔洗抱得咁辛苦,亞女又可以坐同瞓,點知第一日去到大陸既夜晚,個c6就"留"咗部車仔係 taxi 車尾箱到, 因為我同佢分開咗taxi, 所以去到酒留我提 ...

大宅

唉, 多謝大家既安慰.
無辨法啦, 鬧佢都無補於事, 唯有下次要自己同工人一齊睇緊D啦

你地講得岩呀, 提早換車,因為大家都知 combi 內籠好細, 所以亞女應該最開心. 放心啦, 比錢一定唔同c6爭, 買貴D都唔會左諗右諗

另外, 想參考吓大家用緊边隻 brand and model 既 bb 車 ? 比D comments 吖, thank you.

曳曳囡, 你62好好彩, 大陸都攞得番件行李. 你又好醒喎, 有留意同記住司机名, 我以后都要效法下先得.

chris1009, 原來大家同病相憐mouth: 我係度諗,若果係我整唔見, 唔知個 c6 会点对我

大宅

開心番就好喇, 唔見部車事少. 嬲親自己事大……心情唔好, 皮膚都差d呀!

我都係用緊combi, 個內籠真係好細. 果排天氣凍, 亞b都唔知幾迫呀! 我c6仲話想換車添!!

我見d大b 用士的車都幾好(價錢平同方便携帶), 不過唔知for 1歲既b會唔會承托力唔夠

男爵府

畀面勳章

係呀~真係好好彩~當然因為我覺得距個樣拉張相有D出入~甘咩研究下距咯

我都想等囡囡大D買的士車呀~又輕巧方便好多~
只不過你提早換新車者~早買有著數~因為現咖咩都加價

民房

講出嚟真係唔好意思, 但係想講好耐, 撞啱這個topic 想話比大家知

早前係離垃圾站~10呎位左右,(附近並無食店或舖頭)有部幾新淨既士的車摺埋一邊!
當然執左返屋企用啦!

攞左返到屋企, 跟住就再出街, C6知道後叫我唔好要 , 佢話 "架車咁新,人地唔要實有原因架! 點知係咪啲唔 "老禮" 嘢禾!

返到屋企, 打開架車 ~~~~OH! NO!.....有件BB衣物係架車仔喥......

大宅

J.KONG 你既 EQ 真係好高, 如果係我, C6就冇覺好瞓, 佢一定要抱住亞B全個旅程

大宅

J.Kong,
你真係做得好好呀 ,唔見架車都係小事啫,既然發生o左,即使當時發脾氣 都係無補於事嘛。我哋做mama固然好辛苦,但係做baba亦唔容易,有時真係要互相體諒,我生完bb之後,可能咩都以bb為先,有時對c6嘅語氣重o左都唔知....我真係要以你為榜樣,要有好EQ先得

子爵府

好媽媽勳章

你講到好恐怖咁呀......
咁最後係咪即刻掉咗佢呀?

原文章由 pollymail 於 08-4-7 19:14 發表
講出嚟真係唔好意思, 但係想講好耐, 撞啱這個topic 想話比大家知

早前係離垃圾站~10呎位左右,(附近並無食店或舖頭)有部幾新淨既士的車摺埋一邊!
當然執左返屋企用啦!

攞左返到屋企, 跟住就再出街, C6知道後叫我唔 ...

大宅

咁又唔駛咁驚,BB車有件BB衣,好正常姐,可能又係唔知邊個C6漏咗姐~

唔好嚇壞細路喎~

原文章由 pollymail 於 08-4-7 19:14 發表

當然執左返屋企用啦!

攞左返到屋企, 跟住就再出街, C6知道後叫我唔好要 , 佢話 "架車咁新,人地唔要實有原因架! 點知係咪啲唔 "老禮" 嘢禾!

返到屋企, 打開架車 ~~~~OH! NO!.....有件BB衣物係架車仔喥......
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

J.Kong,其實我都已經換咗架BB車啦,因為個肥仔已經唔夠坐~ 我地換咗架Maclaren-Quest,好好用,你去MotherCare睇下~
原文章由 J.Kong 於 08-4-7 14:04 發表
唉, 多謝大家既安慰.
無辨法啦, 鬧佢都無補於事, 唯有下次要自己同工人一齊睇緊D啦

你地講得岩呀, 提早換車,因為大家都知 combi 內籠好細, 所以亞女應該最開心. 放心啦, 比錢一定唔同c6爭, 買貴D都唔會左諗右 ...
[/link]

大宅

原文章由 ling_piglet 於 8/4/08 11:43 AM 發表
J.Kong,其實我都已經換咗架BB車啦,因為個肥仔已經唔夠坐~ 我地換咗架Maclaren-Quest,好好用,你去MotherCare睇下~

我都見过你之前post出黎張相呀,你買左幾多錢呀 ? 呢隻款可唔可以瞓平架 ? 我隻c6話鐘意Quinny喎,佢話三個 wheels 好型喎

首頁

尾頁

跳至