親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

如果我兩個人去,每人託運行李20kg,可唔可以夾埋一齊計算? 定係一定要各自計算?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:請教HK Express 託運行李問題

要分開計架

複式洋房

如果你買一人行李40kg,就可以一齊計,無限件數,計總重

水晶宮

可一齊計,視乎你買幾重。

男爵府

畀面勳章

失策!買咗先醒起呢個問題

男爵府

畀面勳章

引用:可一齊計,視乎你買幾重。

原帖由 diong 於 14-12-06 發表
可一齊計,視乎你買幾重。
我地各人買20k,如果佢行李重30k,我重10k,咁樣加埋40k係咪得?如果係就放心晒

男爵府

引用:Quote:原帖由+diong+於+14-12-06+發表可一

原帖由 purplehouse 於 14-12-06 發表
我地各人買20k,如果佢行李重30k,我重10k,咁樣加埋40k係咪得?如果係就放心晒

...
hk express可以
佢只計重量,不限件數,我打過上去問
我咁問:我買左兩件total50,咁有BB車,計埋三件,三件夾埋重50,可以嗎?
佢答:我地只計重量,不限件數
不過我未飛架,未試過

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 purplehouse 於 14-12-06 發

原帖由 northernpole 於 14-12-06 發表
hk express可以
佢只計重量,不限件數,我打過上去問
我咁問:我買左兩件total50,咁有BB車,計埋三件,三 ...
我打咗成朝都無人聽,想問吓都唔得!唔該晒!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

purplehouse 發表於 14-12-6 12:04
如果我兩個人去,每人託運行李20kg,可唔可以夾埋一齊計算? 定係一定要各自計算?

...
我曾經問過, 計同一個 booking 的 合共總重量

水晶宮

可一齊計的。

大宅

我想問喼size尺寸,係咪有限?因打上hotline...不可超過28吋?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係一齊計的,無叫我地分開計

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:我想問喼size尺寸,係咪有限?因打上hotlin

原帖由 TSUIKY 於 14-12-06 發表
我想問喼size尺寸,係咪有限?因打上hotline...不可超過28吋?
上佢個網,有size限制,長闊高唔超過就得,約28吋,大過就要另收錢

男爵府

回覆:purplehouse 的帖子

我諗真係睇你好唔好彩,我上次真係唔好彩!!!香港飛台中,因為去幾日,無野帶,我1人買左15去,20返 ,共2個人,所以去程我就張個細喼pack埋入個大喼,心諗大家都方便,1件過,去到應該係20kg左右,佢只係不斷話我超重,要補錢!!!!!我同佢嘈左20分鐘左右,問佢拎公司行李policy又唔理我,只係不斷話要補錢,要分開計, 每人得15KG,同不斷重覆講廉航就係咁 (勁差語氣)!!!!!!真未出發就激氣死!!! 最後我唯有拆開返兩個喼寄。超低能! 我返來後有email去問,佢地email答我都係要分開計。 這是我第一次搭廉航,經此一次,如非必要,我係唔會再搭HK Express (之前打錯"香港航空",香港航空不是廉航) ,其他廉航我都會三思,唔想又未出發就掃興。

伯爵府

引用:我諗真係睇你好唔好彩,我上次真係唔好彩!

原帖由 missvivi 於 14-12-06 發表
我諗真係睇你好唔好彩,我上次真係唔好彩!!!香港飛台中,因為去幾日,無野帶,我1人買左15去,20返 ,共 ...
而家講緊香港快運呀,你講緊香港航空會攪錯jm架

男爵府

回覆 cathy29 的帖子

我打錯,係HK Express 。
再補充下啦,這是今年5月尾的事,香港來回台中。 在台中回程,因為買左好多野,就兩個喼,一人20KG 咁寄,當然無問題啦。我眼見前面十多個人check in 都係每Group 一齊計的。

樓上都有人提過,最好的方法係一個人買晒所有行李重量,佢係無件數限制的。

大宅

請問HK Express係T1 定T2 check in?

男爵府

回覆 Sammi11 的帖子

T2

伯爵府

引用:+本帖最後由+missvivi+於+14-12-7+15:35+編

原帖由 missvivi 於 14-12-07 發表

回覆 cathy29 的帖子
我一家四口去通常一個人買哂行李,唔洗煩

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 missvivi 於 14-12-07 發表本

原帖由 cathy29 於 14-12-07 發表
我一家四口去通常一個人買哂行李,唔洗煩
請問如我一家,帶3喼(吉),去時買1個25Kgs。
回程買1個20kgs+1個25kgs,可以嗎?

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁

尾頁

跳至