美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

hashtag影視迷勳章

請推介,謝謝﹗

大宅

用左B5幾年

大宅

回覆:cleverpan 的帖子

emollience

複式洋房

回覆:smallwong 的帖子

用幾次phloem tin cf gel, 塊面不停敏感!

水晶宮

回覆:Skin ceuticals有邊隻好用?

CE Ferulic keep住用
其他用過不錯: B5 Gel, Phyto Corrective Gel, 防曬

大宅

Elenalan 發表於 15-11-12 14:39
CE Ferulic keep住用
其他用過不錯: B5 Gel, Phyto Corrective Gel, 防曬
用左ce半年,是白左,不過好似敏感左,例如以往去沙灘幾個鐘,搽左防囇,就ok,但最近幾次去完沙灘塊面非常玩,之後又乾又癢仲脱皮,你有冇呢個現象或有冇其他side effect?
你是否都是每天早上搽一次?之後會搽什麼?

Phyto corrective gel 有什麼作用?

水晶宮

edwinahahaha 發表於 15-11-13 09:32
用左ce半年,是白左,不過好似敏感左,例如以往去沙灘幾個鐘,搽左防囇,就ok,但最近幾次去完沙灘塊面非常 ...

我用左CE Ferulic超過一年, 每日早上用, 冇敏感, 又唔覺白左(本身皮膚黑)但係色素係均勻左, 最明顯係皮膚乾紋少左。
我一直用都冇敏感。可能妳對Vit C (高劑量)敏感?
Phyto Corrective Gel 我只係上年聖誕買set用過, 佢聲稱有美白效果, 但我唔覺, 不過覺得佢比B5 gel更補濕。
但唔會keep住用, 因為唔平。我現在只keep住用CE ferulic。

伯爵府

回覆:Skin ceuticals有邊隻好用?

Cf ok ar,

首頁

尾頁

跳至